Eğitim durumu masaya yatırıldı

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, düzenlediği basın toplantısı ile ilçenin eğitim durumu hakkında açıklamalarda bulundu

Eğitim durumu masaya yatırıldı
06 Mayıs 2016 Cuma 17:55

 İLÇE DE 2 ADET MÜSTAKİL ANAOKULU BULUNUYOR

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, basın mensupları ile bir araya gelerek Kapaklı’nın eğitim durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Düzenlenen basın toplantısına İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri A. Serdar Ümit Öncel ve Sait Beydoğan ile Kapaklı Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Kurt da katıldı. Nalbant, Kapaklı’nın sevincini de üzüntüsünü de ilçede yaşayanlarla birlikte hissettiklerini ifade ederek, “atılan her adım, Kapaklı’ya ivme kazandırmaktadır. Kimin Kapaklı’ya zerre kadar katkısı varsa Allah ondan razı olsun. Kapaklı’da 646’sı kadrolu toplam 783 öğretmen, 17 bin 156 da öğrenci var. Bu sayı yeni eğitim öğretim döneminde en az yüzde 6 oranında artacaktır. Ayrıca ilçemizde 2 adet müstakil anaokulu bulunuyor” diye konuştu.

6 DERSLİKLİ ANAOKULU YAPILACAK

Okul öncesi öğrenci sayısının bin 349 olduğunu sözlerine ekleyen Tahsin Nalbant, “10’u devlet, 1’i özel olmak üzere 11 ilkokulda ise toplam 8 bin 115 öğrencimiz eğitim öğretim görüyor. 9’u devlet, 1’i özel olmak üzere 10 ortaokulda 5 bin 554 öğrenci; 3’ü devlet, 1’i özel olmak üzere 4 lisede de toplam 2 bin 138 öğrenci eğitim öğretim görüyor. Kapaklı’nın okul öncesi eğitimde okullaşma oranı ise yüzde 70’dir. Hedefimiz bu oranı 2016-2017 eğitim öğretim döneminde yüzde 80’e çıkarmaktır. Karaağaç’ta 8 derslikli yeni bir anaokulu yapıldı. Bununla birlikte İbni Sina İlkokulu bahçesinde de 4 derslikli bir anaokulu yapılacak. Bu iki anaokulu devlet yatırımı olacak. Bunun dışında Sanayiciler İlkokulu bahçesine de hayırsever bir vatandaş tarafından 6 derslikli bir anaokulu yapılacak” dedi.

BAŞARI ORTALAMASI YÜZDE 74.74 OLARAK HESAPLANDI

Nalbant konuşmasının devamında ise, “Kapaklı’daki okullarda şimdiye kadar toplam 465 destekleme ve yetiştirme kursu açıldı. Bu kurslara toplam 4 bin 536 öğrencimiz katıldı. Kurslarda 203 öğretmenimiz görev aldı. Kursların 1’i Halk Eğitimi Merkezi, 394’ü ortaokul ve 70’i de liselerde açıldı. Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile birlikte Kapaklı’nın sınavlardaki başarısında da ortalama 12 puanlık bir artış meydana geldi. TEOG Sınavına giren öğrencilerin ders ders başarı ortalamaları ise Türkçe’deki başarı ortalaması yüzde 58.75, Matematikteki başarı ortalaması yüzde 40.54, Fen ve Teknolojideki başarı ortalaması yüzde 57.80, İngilizcedeki başarı ortalaması yüzde 53.29, İnkılap Tarihindeki başarı ortalaması yüzde 57.81 ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisindeki başarı ortalaması da yüzde 74.74 olarak hesaplandı” açıklamasında bulundu.

ANAOKULU YAPIMI TAMAMLANDI

Sosyal ve kültürel faaliyetlerin yanı sıra sportif faaliyetlerde de okulların önemli işlere imza attığına değinen Milli Eğitim Müdürü Nalbant, “İlçe olarak sporda çok iyi durumdayız. Belediye Ortaokulumuz Marmara Bölge Şampiyonu oldu. 7 okulumuz futbol, 4 okulumuz voleybol, 3 okulumuz basketbol, 2 okulumuz futsal, 3 okulumuz masa tenisi, 5 okulumuz satranç ve 1 okulumuz da hentbol alanlarında faaliyet gösterdiler ve yaklaşık 10 dalda da il birinciliği elde ettiler. Kapaklı’da toplam 350 adet derslik bulunuyor. Bugün itibari ile toplam 150 derslik ihtiyacı var. 2016-2017 eğitim öğretim döneminde 96 derslik eğitim öğretim vermeye başlayacak. Bunun dışında 24 derslikli bir okul için yaptığımız başvuru da Bakanlık tarafından onaylandı. Belediye Ortaokulu arkasında 24 derslikli bir okul yapılıyor. Burası Anadolu Lisesi olacak. İmam Hatip Lisesi de mevcut yerinde kalacak. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından da temeli atılan 40 derslikli okul ise ilkokul olacak. Karaağaç’ta yapımı tamamlanmak üzere olan 24 derslikli okulun ise ne olarak hizmet vereceği henüz netleşmedi. Bu okulumuzun hemen yanında da 8 derslikli bir anaokulu yapımı tamamlandı” diye konuştu.

DESTEK OLANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Yatırımların dışında Yıldızkent Ortaokulu yanı başında 308 ada 1 parselde 24 derslikli bir okul yapılacağını sözlerine ekleyen Tahsin Nalbant şöyle devam etti; “Bu okul da 2017-2018 eğitim öğretim dönemine yetişecek. Bu okul lise olarak hizmet verecek. Bunların dışında Kaymakamlık aracılığı ile 2 okul müracaatımız daha oldu. İsmet paşa Mahallesi 375 ada 1 parselde bir lise, Karaağaç Mahallesi 600 ada 2 parselde de bir lise olmak üzere ilçemize 2 adet lise daha kazandırmayı hedefliyoruz. Bunlardan birisi Fen Lisesi olacak. Fakat diğer lisenin ne olacağı henüz kararlaştırılmadı. Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler başta olmak üzere ilçe eğitimine destekte bulunan herkese teşekkür ediyorum” 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.