Eğitim Kampüsü için çalışmaların başlaması lazım

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, bugüne kadar Çerkezköy'de eğitime katkı sağlayan hayırsever iş adamları ile Yalı Restortant'ta düzenlenen yemekte bir araya geldi. Kaymakam Metin Kubilay hayırsever iş adamlarına plaket takdim ederken Ambardere'de yapılması planlanan Eğitim Kampüsü Projesi ile ilgili "Yer tahsisimiz yapıldı. 13 aylık bir süre içerisinde kazmayı vurmamız gerekiyor. Yoksa süreç baştan başlayacak" ifadelerini kullandı

Eğitim Kampüsü için çalışmaların başlaması lazım
27 Kasım 2014 Perşembe 08:38

Yalı Restorant'ta düzenlenen yemeğe Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ve Şube Müdürü Abdullah Nayır'ın yanı sıra hayır sever iş adamları katıldı

10 YIL İÇİNDE 60 BİN ÖĞRENCİ NÜFUSUNA ULAŞACAĞIZ

Düzenlenen yemekte bir konuşma gerçekleştiren Kaymakam Kubilay "En önemli meselemiz eğitimdir. Bütün enerjimizi eğitim için harcıyoruz. Çerkezköy’de eğitim alanında fiziki bir yetersizlik var. Bunun nedeni de öğrenci nüfusunun artışıdır, geçen yıl yüzde 12’lik bir öğrenci nüfusu artışı var. Artış oranını göz önünde bulundurursak 10 yıl içinde 60 bin öğrenci nüfusuna ulaşacağız. Bu sayı içinde malum yeterli bir ortam yok” ifadelerini kullandı.

EĞİTİM KAMPÜSÜ MODERN VE TEKLİ EĞİTİM İÇİN ŞART

Eğitim Kampüsü projesinin daha iyi eğitim verilebilmesi için gerekli olduğunun altını çizen Kaymakam Kubilay “İkili eğitim sisteminin zorluğunu hepimiz biliyoruz. Önceliğimiz şuanda Eğitim Kampüsünü bir an önce faaliyete geçirmek. Bunun içinde siz hayırseverlerden destek bekliyoruz bir an önce Ambardere’de projelenen Eğitim Kampüsü için bir kazma vurmamız lazım aksi halde şimdiye kadar geliştirdiğimiz süreç yeniden başlayacak. Çocuklarımızın daha modern ve tekli eğitim sisteminden faydalanması için en gerekli yer Eğitim Kampüsümüz olacak. Buradan bir kez daha hayırsever vatandaşlarımıza, sanayicimize, iş adamlarımıza seslenmek istiyorum” dedi.

BÜYÜK BİR HALK EĞİTİM MERKEZİ DÜŞÜNCEMİZ VAR

Kaymakam Kubilay konuşmasının devamında, Halk Eğitim'in öneminden bahsederken “Halk Eğitim, Devlet ile Halk arasında olan bir köprüdür. Kültür Bakanlığından gelen onay ile beraber eski Meslek Yüksek Okulu artık Halk Eğitim Merkezi, Kütüphane ve Rehberlik Araştırma Merkezi olarak faaliyete girecek. Fiziki olarak büyük bir Halk Eğitim Merkezi daha düşüncesi ve projemiz var onun da önümüzdeki zamanlarda çalışmaları bitecek” şeklinde konuştu.

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Çerkezköy’de geçmişten günümüze kadar eğitim alanında pay sahibi olan tüm hayır sever ve iş adamlarına Kaymakam Metin Kubilay tarafından plaket takdim edildi. Plaket alanlar kişi ve firmalar ise şöyle: Serkan-Müjgan Karagöz çifti, Recep Arif Gabralı’nın oğlu Ergun Gabralı, Özcanlar Tekstil Genel Müdürü Sait Yazı, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı adına Mustafa Çetin, Halit Narin adına İbrahim Erden Arman, Türk Tekstil Vakfı Başkanlığı METEM adına Zeynep Vural, Bony Tekstil Sahibi Hasan Gülkaya.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.