Eğitim, olmazsa olmazımız

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Çerkezköy Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde 2015 – 2016 eğitim – öğretim yılı koordinasyon toplantısı düzenledi

Eğitim, olmazsa olmazımız
11 Eylül 2015 Cuma 16:14

KUBİLAY, OKUL MÜDÜRLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Çerkezköy rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Göksel Söylemez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri İrfan Danışmaz, Abdullah Nair ile okul müdürleri katıldı.

“HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

28 Eylül’de 2015 – 2016 eğitim – öğretim sezonun açılacağını belirten Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde sizlerle bir araya geldik. Önümüzdeki dönemlerde daha geniş kapsamlı toplantılar düzenleyeceğiz. Bu toplantının amacı okullar açılmadan gerekli hazırlıkları yapmak ve koordinasyonu sağlayabilmektir. Toplantımız hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

“KAPSAMLI BİR ÇALIŞMA BAŞLATTIK”

“Çerkezköy RAM, İlçe Kütüphanesi ile Halk Eğitim Merkezi’ni şu an bulunduğumuz Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu’nun eski binasına taşıdık. Buraya taşınmamız çok faydalı oldu.” diyen Kubilay, “Eğitim, olmazsa olmazımız. Kapsamlı bir çalışma başlattık. Geçtiğimiz yıl 21 Nisan’da başlattığımız okul öncesi kampanyası çerçevesinde 208 öğrenciye ulaştık. Çalışmalarımızla okul öncesi okullaşma oranını yüzde 71’den 75’e çıkardık. Hedefimiz bu oranı yüzde 90’ların üzerine çıkarmaktır.” şeklinde konuştu.

“YÜZDE 100’LÜK BAŞARI ORANINA ULAŞMAK İSTİYORUZ”

Açtıkları okuma – yazma kursları hakkında bilgiler veren ve kursların istikrarlı bir şekilde devam edeceğine değinen Kubilay, “TUİK verilerine göre 2013 yılında Çerkezköy’de 1814 kişi okuma yazma bilmiyordu. Açtığımız kurslarla 62 kişi okuma yazma kursuna katıldı. Çerkezköy’deki hedefimiz okuma-yazma bilmeyen kimsenin kalmamasıdır. Yüzde 100’lük başarı oranına ulaşmak istiyoruz. Okuma yazma kursunu açarken belli bir sayı istemiyoruz. Bir kişi dahi başvursa kurs açıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“TÜM VATANMDAŞLARIMIZI KURSLARIMIZA BEKLİYORUM”

Halk Eğitim kurslarına çok önem verdiklerini ve bu kursların devletle halk arasında bağları kuvvetlendirdiğini kaydeden Kubilay, “Tüm vatandaşlarımızdan ücretsiz düzenlenen bu kurslara katılmalarını bekliyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu güne halk eğitim bünyesinde 887 kurs açtık, 18 bin 560 kişiye ulaştık. Hafta içi, hafta sonu ve kursiyerlerin talep ettiği zaman diliminde kurslarımız bulunuyor. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, İlçe Halk Eğitim Müdürümüz ve İlçe Milli Eğitim personeli çalışmanın başarıya ulaşmasında büyük emek sarf ediyorlar, kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

HEDEF 1000 KURS

Halk Eğitim’de yeni dönem hedeflerini ileten Kubilay, “Yeni dönemde halk eğitim hedefimiz 1000 kurs açıp, 20 bin kişiye ulaşmak olacak. Her okulumuzda kurs açmak istiyoruz. Okullarımızda destekleme ve yetiştirmeye yönelik geçtiğimiz yıl 213 kurs açtık, bu kurslara 5 bin 418 öğrenci katıldı. 2015-2016 döneminde de tüm okullarımızdan kurs açılmasına yönelik çalışma yapılmasını bekliyorum.” diye konuştu.

“HERKES MEVZUATA UYACAK”

Kantin güvenliğinin ve servis taşımacılığının çocukların sağlık ve emniyetleri için çok önemli olduğuna değinen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Kantinlerin yönetmeliklere uygun olarak faaliyet göstermesi gerekiyor. Bu konuda İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri denetimlerini sürdürecek, aynı şekilde şahsım olarak da çalışmaları takip edeceğim. Servis taşımacılığı da aynı şekilde belirlenen yükümlülüklere göre yapılacak. Mevzuat neyi gerektiriyorsa herkes mevzuata uyacak, mevzuat dışında taşımacılığa izin verilmeyecek.” dedi.

“HER OKULDAN EN AZ 1 PROJE İSTİYORUZ”

Okullarda düzenlenen etkinliklere verdiği önemi belirten ve geçtiğimiz sezon düzenlenen ‘Çerkezköy Yıldızlarıyla Buluşuyor’ projesini geleneksel hale getireceklerini kaydeden Kubilay, “Şahsım olarak okullarda sosyal, kültürel ve sportif eylemlere katılıyorum. Yeni dönemde de bu tür etkinliklerimizi sürdüreceğiz. Proje Koordinasyon Birimimiz çalışmalarını sürdürüyoruz, yeni dönemde her okuldan en az bir tane proje istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİ SAYISI 4 BİN ARTTI

Öğrenci sayılarında geçen sezonla şu anki durumu kıyaslayan Kubilay, “Öğrenci sayımız geçtiğimiz yıl 27 bin 573’e ulaştı. 2015-2016 dönemi için şimdiden öğrenci sayımız 31 bin 463’e yükseldi. Geçtiğimiz yıla oranla öğrenci sayımız bu yıl yaklaşık 4 bin civarında artış gösterdi. Bu da çok önemli bir artıştır.” verilerini paylaştı.

“HAYIRSEVERLERİN KATKILARINI BEKLİYORUZ

 Öğrenci sayılarının artmasıyla birlikte okul ve dersliklere de ihtiyaç duyulduğunu belirten Kubilay, Kampus Projesi için Çerkezköylü hayırseverlerden desteklerini beklediğini belirterek, “Çerkezköy sanayide marka bir kent. Biz aynı zamanda eğitimde de Çerkezköy’ün marka bir kent olmasını hedefliyoruz. Bu çerçevede Eğitim Kampüsü projesini sürdürüyoruz. Geçtiğimiz günlerde hayırsever Ahmet-Seval Çetin çiftinin katkısıyla projede çok önemli bir adım atıldı. İmzalar atıldı, inşallah önümüzdeki günler Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi’nin temelini atacağız. Hayırsever Seval-Ahmet Çetin çiftine katkıları için teşekkür ediyoruz, başka hayırseverin de katkılarını bekliyoruz. Çerkezköy’de yeni okulların açılmasına ihtiyaç var. Geçtiğimiz yıl Çerkezköy’de İmam-Hatip Ortaokulu’nun açılışını gerçekleştirmiştik. Bu yıl ise İmam Hatip Lisesi’nin açılışını gerçekleştireceğiz. Bunun için Hayırsever iş adamı Bayram Kızılaslan ile İmam Hatip Lisesi Dernek Başkanı Sait Yazı’ya ve katkısı olanlara teşekkür ediyorum.” dedi.

RAM MÜDÜRÜ’NE BAŞARI BELGESİ TAKDİM EDİLDİ

“Çocuklarımız geleceği için mücadele veriyoruz. Bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Sizlerin başarılarıyla gurur duyuyoruz.” diyen Kubilay, toplantının sonunda Çerkezköy Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Cemal Sabırlı’ya başarı belgesi takdim etti.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.