Eğitim önemli ama üyelere yatırım yapmalıyız

28 Şubat Salı günü saat 15.30’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker’in yönetiminde gerçekleşen toplantıya, ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva’nın şehirdışında olması nedeniyle, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin vekalet etti. Meclis gündeminde yer alan, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Sosyal Bilimler Lisesi İnşaatı hakkında bilgilerin sunulmasının akabinde tekrar söz alan Dilaver Burak; “Eğitim önemli ama, okul yapmak yerine sanayiye ve üyelerimize yönelik yatırımlar yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Okul yapmayı doğru bulmuyorum” ifadelerini kullandı

Eğitim önemli ama üyelere yatırım yapmalıyız
01 Mart 2017 Çarşamba 15:17

GELİR GİDER TABLOSU AÇIKLANDI

28 Şubat Salı günü saat 15.30’da Oda Meclis Toplantı Salonu’nda  gerçekleştirilen ÇTSO Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı, yoklama ve saygı duruşunun ardından Meclis Başkanı Taha Ülker yönetiminde başladı. ÇTSO Genel Sekreteri Hakan Gel,  üyeliği düşen Meclis Üyesi İsmail Tezcan’ın yerini Gürdal Adal’ın aldığını belirtmesinin Ocak ayı gelir ve giderleri açıklandı. Ocak ayı için belirlenen tahmini geliri 178 Bin 285 lira iken gerçekleşen gelir 225  Bin 240 lira 51 Kuruş olarak; tahmini gider 185 Bin 500 Lira iken gerçekleşen gider 166 Bin 547 Lira 24 Kuruş olarak belirtildi. Mizanda denklik sağlandı.

“5-10 KİŞİ İÇİN EMEK VERMEYE DEĞER Mİ?”

Meclis gündem maddeleri arasında yer alan 2016 yılı faaliyet raporunun sunumunun ardından söz alan Meclis Üyesi Dilaver Burak, Oda’da düzenlenen eğitim ve seminerlerin gereken ilgiyi görmediğini dile getirerek; “Seminerler çok önemli ama 5-10 kişi için emek vermeye değer mi?” ifadelerini kullandı. Dilaver Burak’ın sorusunu yanıtlayan Meclis Başkanı Taha Ülker; “Katılımcıları arttırmak için yeterli iletişimin sağlanmadığını düşünüyorum. İlgili olanları bilgilendirmek için çalışmalarda bulunmamız gerekiyor.” diye konuştu.

“OKUL YAPMAYI DOĞRU BULMUYORUM”

Meclis gündeminde yer alan, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Sosyal Bilimler Lisesi İnşaatı hakkında bilgilerin sunulmasının akabinde tekrar söz alan Dilaver Burak; “Eğitim önemli ama, okul yapmak yerine sanayiye ve üyelerimize yönelik yatırımlar yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Okul yapmayı doğru bulmuyorum.” ifadelerini kullandı.

“DEVLET, İYİ NİYETLİ FAKAT YETERSİZ”

Sözlerine Meclis Üyeleri Gürkan Kesim ile Rahmi Yılmaz’ın toplantı esnasında salondan ayrılmalarının doğru olmadığını dile getirerek başlayan ve ardından Dilaver Burak’a cevap veren Meclis Başkanı Taha Ülker; “Bir Sınıf Donat, Adını Yaşat Projesi, devletin eğitim konusunda iyi niyetli fakat yetersiz olduğunu gösteriyor. Sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerden bu bağlamda büyük bir beklenti var. Hükümet 2019 yılında tüm okulların tekli eğitime geçmesini hedefliyor ve okulların fiziksel imkanlarını hazırlayabilmek için büyük bir telaş var.” dedi.

YALNIZCA 7 KİŞİ DESTEK VERDİ

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün projeyi çok güzel ele aldığına dikkat çeken Ülker; “Elbirliği ile çalışarak  Odamızın desteği ve isteğiyle bir protokol imzaladık. Her Meclis Üyemiz, şahsı ya da şirket adına 4 Bin 200 lira  destekte bulunarak bir sınıfın yenilenmesine vesile olacak. En az 100 sınıfın Mart ayına kadar tamamlanması gerekiyor. Ardından da 300 sınıf için kolları sıvayacağız. Bütün arkadaşlarım katılacağını söyledi. Kimler katıldı?” şeklinde konuştu. Ülker’in sorusunun üzerine Oda üyelerinden yalnızca 7 kişinin projeye destek verdiği öğrenildi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.