Eğitim-Sen, Okul Müdürüne tepki gösterdi

Çerkezköy 75. Yıl Orta Okulu Müdürü Metin Demirbağ’ın okuldaki öğrencileri spor salonuna toplayıp disipli şekilde uyarılarda bulunmasına Çerkezköy Eğitim-Sen Temsilciliği'nden tepki geldi

Eğitim-Sen, Okul Müdürüne tepki gösterdi
22 Mart 2015 Pazar 22:37

 OKUL MÜDÜRÜNE TEPKİ GÖSTERDİLER

Eğitim- Sen Çerkezköy Temsilciliği’nden yapılan yazılı açıklamada, 75. Yıl Orta Okulu Müdürü Metin Demirbağ'ın öğrencilere yönelik yaptığı hakarete varan davranışlara tepki dile getirildi. Eğitim-Sen Çerkezköy Temsilciliği tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi; "İlçemizde bulunan 75. Yıl Ortaokulu’nda yaşanan hadise ilk değildir. Kepez Atatürk Anadolu Lisesi’nde müdür yardımcısı etek giyen öğrencilere hakaret edip okuldaki erkek öğrencilerden bir taciz timi oluşturarak kız öğrencileri rahatsız etmelerini istemiştir. Bu tip olaylar AKP iktidarı ile çoğalmış ve 12 yıllık iktidarını mağduriyet edebiyatı üzerine kuran AKP Hükümeti 28 Şubat ile, başörtüsüne engel oluyorlar edebiyatı ile özgürlük istemiş; fakat iktidarı boyunca da insanların ne giyeceklerine, ne yiyip içip, nerelerde gezeceğine kadar müdahale etmiştir.AKP'nin kalitesini iyice düşürdüğü eğitim sistemi içerisinde öğrenciler mağdur olmuş ve laik bilimsel eğitim yerine tek bir mezhebin üstünlüğüne dayalı bir eğitim empoze edilmeye çalışılmıştır"

İKTİDARA YAKIN OLANLAR GÖREVE YERLEŞTİRİLMİŞTİR

Açıklamada, İktidar'ın eğitime her türlü müdahaleyi kendisinde bir hak olarak gördüğü dile getirilirken "Sınav ile hak edip geldikleri okul idareciliklerinden müdür ve müdür yardımcılarını almış ve yerlerine iktidara yakınlıkları ile bilinen sarı sendikanın üyelerini liyakat gözetmeksizin yerleştirmiştir. Bu atamalarda yerleştirilen idarecilerin büyük bir kısmı idarecilik vasfı taşımadıkları için okullarda idari boşluklar oluşmuştur" diye idda edildi.

BİZ DE SİZDENİZ İZLENİMİ VERMİŞLERDİR

Açıklamada ayrıca, Okul Müdürlerinin Ak Parti Çerkezköy İlçe Binası’nda düzenlenen basın toplantılarına katılması da hatırlatılarak şu ifadelere yer verildi; "Okul müdürleri göreve geldikten sonra iktidara yakınlığı ile bilinen sendika üyeleri içinden müdür yardımcılarını seçmişlerdir. Tek amaçları iktidara yaranmak ve koltuklarını sağlama almak olan bu idareciler AKP binasında düzenlenen basın açıklamasına göğüslerini gere gere katılmışlar ve “ Biz de sizdeniz.” izlenimini rahatlıkla vermişlerdir. Bilimsellikten uzak , biat kültürünü benimsemiş, bırakın idareciliği eğitimle uzaktan alakası olmayan bu insanların öğrenci psikolojisinden anlamalarını beklemek saflık olur"

EĞİTİM-SEN OLARAK TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Eğitim-Sen Çerkezköy Temsilciliği'nin yaşanan bu olayın takipçisi olacağı belirtilen açıklamada "Tüm ülkemizi derinden acıya boğan Özgecan kızımızın katledilişinden kendilerine siyasi alan açmaya çalışan ve bu olayla insanların giyimlerine ve yaşam tarzlarına müdahale etmeyi görev bilen insanların yeri tarihin çöplüğüdür. 75. Yıl Ortaokulu’nda yaşanan üzücü ama aynı zamanda pervasızlık örneği olan bu olaya maruz kalan öğrencilerimizi sahiplendiğimizi ve değil bir eğitimciye hiçbir insanın ağzına yakışmayan bu sözleri sarf eden okul müdürüne gereken cezanın verilmesi için olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz" ifadelerine yer verildi.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ALİ - 9 yıl önce
bu adamı buraya mudur yapan örumcek kafalıya bakın siz
Avatar
vatandaş - 9 yıl önce
sapık her yerde sapıktır. bu adam ulusal gazeteelre haber oldu manşetten de bizim çerkezköydeki gazeteelr niye saklıyor onu düşünmek lazım.son zamanlarda okul yöneticilerinin böyle çarpık konuşmaları çok gündeme gelmeye başladı.