Eğitim-Sen unutulmayacak bir geceye imza attı

Eğitim-Sen Çerkezköy Temsilciliği’nin Anfi Tiyatroda düzenlediği konserde sahne alan Halk Müziği Sanatçısı İlkay Akkaya Çerkezköylülere unutulmaz bir gece yaşattı. Sahnede birbirinden güzel türkülerini söyleyen Akkaya, seslendirdiği Ahmet Kaya’nın Acılara Tutunmak şarkısıyla yoğun alkış aldı.

Eğitim-Sen unutulmayacak bir geceye imza attı
09 Haziran 2011 Perşembe 00:00

Çerkezköy Eğitim-Sen Temsilciliği’nin Anfi Tiyatro’da düzenlediği konserde Eğitim-Sen Müzik Grubu, Cem Çelebi, Soner Soyer ve İlkay Akkaya sahne aldı. Anfi Tiyatronun tamamıyla dolduğu konsere katılan Çerkezköylüler unutulmaz bir gece yaşadılar.
EĞİTİM EMEKÇİLERİ METİN LOKUMCU’YU UNUTMADI
Gecede sahne alan ilk müzik grubunun ardından konuşmasını yapmak üzere Çerkezköy Eğitim-Sen Temsilciliği Başkanı Yelda Aydın sahneye geldi. Konuşmasına Hopa’daki olaylar sonucu hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu’yu anarak ve olayın ardından yapılan üstürupsuz açıklamaları kınayarak başlayan Aydın, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Metin öğretmen, ‘Su haktır, satılamaz’ pankartı açarak toplumsal sorumluluğunu yerine getiren örnek bir davranışla yaşam alanını savunmak istemiştir. Kendisinden başka hiçbir kimliğe, ideolojiye yaşama hakkı tanımak istemeyenler ise Metin Lokumcu’yu gazlara boğarak, onun ölümüne yol açmıştır. Ve ardından bu ülkeyi, insanlarını, ırmaklarını sevmek eşkıyalık olarak adlandırılmıştır.
EĞİTİM BİR HAK OLMAKTAN ÇIKARILIYOR
Emekçilerin kazanılmış haklarına yönelik saldırıların çok yönlü olarak arttığı ve yaygınlaştığı bir dönemden geçiyoruz. Ekonomiden siyasete, eğitimden kültür ve sanata kadar hayatın hemen her alanında yeni kar alanları için planlar hayata geçiriliyor. Eğitim hizmetlerinin ticarileştirilmesi ve özelleştirilmesi hizmetin gerçekleşmesinden sunumuna kadar bütün aşamalarında adım adım piyasa mekanizmasının işleyişine terk edilmiş, dünyanın her yerinde temel bir insan hakkı olarak kabul edilen eğitim hakkı, hızla bir hak olmaktan çıkarılmıştır.
ZULME BOYUN EĞMEYECEĞİZ
Türkiye’de sermaye güçlerinin kendi egemenliklerini güçlendirmek için yaptığı güvencesizlik, kuralsızlık, esnek çalışma, sendikasızlaştırma, taşeronlaştırma uygulamaları başta olmak üzere eğitim ve sağlık gibi tüm kamu hizmetlerinin özelleştirilmesi ve paralı hale getirilmesi süreci geçtiğimiz dönemde büyük bir hızla sürdü. Kuşkusuz geçmiş yıllarda yaşadığımız sorunlar önümüzdeki yıllarda da sürecek. Bizler Eğitim Emekçileri olarak, barıştan, özgürlükten, emekten, demokrasiden yana olduk hep. İnsanların eşit olduğu, emeğinin karşılığını aldığı, savaşa değil eğitime bütçe ayrıldığı bir ülkenin hayalini kurduk. Faturalarını, ev kirasını, çocuk masraflarını hesaplamaktan ruh sağlığı bozulmuş öğretmenler istemiyoruz, yarın ne olacağım kaygısını taşıyarak sağlıklı nesiller yetiştiremeyiz. Bu yüzden zulme boyun eğmeyeceğiz, susmayacağız ve örgütleneceğiz."
CEM ÇELEBİ ŞELPELERİ İLE BÜYÜLEDİ
Eğitim-sen Temsilcisi Aydın’ın ardından Halk Müziğinin sevilen isimlerinden Cem Çelebi sahne aldı. Söylediği birbirinden güzel türkülerle konsere katılanların yoğun alkışını alan Çelebi, sazı ile sergilediği performans ve attığı şelpeler ile izleyenleri kendine hayran bıraktı. Çelebi’nin performansının ardından Eğitim-Sen’e üye öğretmelerden Aydın Aktaş’ın kızı Ayça İdil Cem Çelebi’ye çiçek takdim etti.
Gecede üçüncü olarak ise geleneksel halk türküleri, etnik müzikleri, Kürtçe ve Zazaca eserleri kendine has yorumuyla seslendiren Soner Soyer sahne aldı. Soner Soyer seslendirdiği hareketli parçalarla konsere katılanların dakikalarca halay çekmesini sağladı. Soyer konserinin son bölümünde ‘Karlı Kayın Ormanı’ ve ‘Dido’yu seslendirerek Anfi Tiyatro’daki performansını tamamladı.
İLKAY AKKKAYA’DAN ACILARA TUTUNMAK
Gecede son olarak ise Halk Müziğinin Türkiye’deki en iyi solistlerinden biri olan İlkay Akkaya sahne aldı. KİMLER KATILDI?
Geceye TKP Tekirdağ Milletvekili Adayları Metin Karaca ve Yeter Özkan, Emek, Demokrasi Özgürlük Bloğu Tekirdağ Milletvekili Adayı Kerem Tosun, Eğitim-İş Çerkezköy Temsilciği, PSAKD Çerkezköy Şubesi Başkanı Mehmet Ali Bingöltekin ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile TKP, ÖDP, BDP ve Dev-Lis’liler de katılarak destek sundular.
Geceye katılan siyasi partilerin temsilcileri attıkları sloganlar ile taleplerini de dile getirdiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.