Eğitim sistemimizi masaya yatırmalıyız

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, 2017 – 2018 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi. Yayımladığı kutlama mesajında Türkiye’nin eğitim sistemini de değerlendiren CHP’li Öztrak, “Eğitimdeki tablo ne kadar iç karartıcı olursa olsun, çözüm yolları bitmiş değildir” dedi

Eğitim sistemimizi masaya yatırmalıyız
18 Eylül 2017 Pazartesi 13:20

EĞİTİM EN ÖNEMLİ ÜSTÜNLÜKLERİ HALİNE GELMİŞTİR
“Dünyada Endüstri 4.0 devriminin ve sonrasının konuşulduğu, teknolojinin baş döndüren bir hızla ilerlediği günümüzde; ülkelerin eğitim alanında rekabeti günden güne artmaktadır. Nitekim, daha iyi eğitim, yaratıcılığın desteklenmesi ve bilimde ilerleme, akıllı üretim çağı olarak da tanımlanan bu dönemde ülkelerin en önemli üstünlükleri haline gelmiştir. Bu çerçevede, gençlerimizi gelişmiş ülkelerdeki rakiplerinin ürettiği katma değeri üretebilecek bilgi ve yetenekle donatmadan, çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefimize yaklaşamayacağımız ortadadır. O halde uygulanan yanlış politikalarla açmazlara boğulan eğitim sistemimizi masaya yatırmak ülkemizin en önemli önceliği olmalıdır.
ÇÖZÜM YOLLARI BİTMİŞ DEĞİLDİR
Yapılması gereken eğitim sistemini ideolojiyle şekillendirme çabasından vazgeçmek, eğitimle ilgili uluslararası sınav ve sıralamalarda ülkemizi üst sıralara taşıyacak bir eğitim politikasını hayata geçirebilmektir. Eğitimdeki tablo ne kadar iç karartıcı olursa olsun, çözüm yolları bitmiş değildir. Rotasını uygar dünyaya çevirmiş, temelini Atatürk devrimlerinden alan, hedefi çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak olan, en hakiki yol göstericinin bilim olduğu gerçeğini özümsemiş bir eğitim politikasıyla bu sorunların üstesinden gelmek mümkündür.
BAŞARILAR DİLİYORUM
Bu düşüncelerle 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılının hayırlı olmasını diliyor, tüm öğrenci ve öğretmenlerimize yeni eğitim öğretim yılında başarılar diliyorum.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.