Eğitimdeki son durumumuz ne?

2007-2008 Eğitim ve Öğretim Yılı'nın ikinci dönemi bugün başlıyor. Çerkezköy'de eğitim ve öğretim hayatına devam eden toplam 26 bin 505 öğrenci 15 günlük sömestri tatilinin ardından 2007-2008 Eğitim ve Öğretim Yılı'nın ikinci dömenine başlarken, yapımı tamamlanan 40 derslikli Mevlana İlköğretim Okulu'nda da bugün ilk zil çalacak.

Eğitimdeki son durumumuz ne?

80 YIL YIL BİR YANA SON 5 YIL BİR YANA

40 derslikli Mevlana İlköğretim Okulu'nun eğitim ve öğretime başlaması ile birlikte son 5 yıl içinde Çerkezköy merkez, belde ve köylerinde yapılan yeni derslik sayısı 280'e ulaşırken, bu rakam Cumhuriyet tarihi boyunca Çerkezköy'e yapılan derslik sayısından toplam 17 derslik daha fazla. Çünkü 2003 yılına kadar Çerkezköy merkez, belde ve köylerinde toplam 263 derslik yapıldı.

ÖĞRENCİ SAYISI %35 ARTTI

Son 5 yıl içinde Tekirdağ Valiliği İl Özel İdaresi öncülüğünde başlatılan eğitim seferberliği kapsamında yapılan 280 yeni derslik ile ilçemizdeki okullarda derslik başına düşen öğrenci sayısı 50'den 39'a düşerken, 2004 yılında 15 bin 52 olan ilköğretim okullarındaki öğrenci sayısı 2007-2008 Eğitim ve Öğretim Yılı'nda 20 bin 843'e ulaştı. Yani bir başka ifade eile son 5 yıl içinde ilköğretim okullarındaki öğrenci sayısı %35'lik bir artış gösterdi.

İKİLİDEN TEKLİYE GEÇİŞ YAPILDI

Yapılan yeni binalar ve okullar ile birlikte Nurullah Narin İlköğretim Okulu, 75. yıl İköğretim Okulu, Raif Dinçkök İlköğretim Okulu, Kapaklı Gazi İlköğretim Okulu, Karaağaç İlköğretim Okulu, pınarça İlköğretim Okulu ve Yanıkağıl İlköğretim Okulu ikili eğitimden normal eğitim ve öğretime geçerken, ilçemizde ikili eğitim ve öğretime devam eden sadece 5 okul kaldı. bu okullar merkezdeki Atatürk ve Fevzipaşa İlköğretim Okulları ile Kızılpınar Atatürk İlköğretim Okulu, Mehmet Elfide İlköğretim Okulu ve Sanayiciler İlköğretim Okulu.

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YENİDEN BAŞLIYOR

2007-2008 Eğitim ve Öğretim Yılı'nın ikinci dönemi bugün başlıyor. Çerkezköy'de eğitim ve öğretim hayatına devam eden toplam 26 bin 505 öğrenci 15 günlük sömestri tatilinin ardından 2007-2008 Eğitim ve Öğretim Yılı'nın ikinci dömenine başlarken, yapımı tamamlanan 40 derslikli Mevlana İlköğretim Okulu'nda da bugün ilk zil çalacak.

ORTAÖĞRETİMDE SIÇRAMA YILI

Çerkezköy'de 2003 yılından beri yapılan derslik sayısı 280'i bulurken, bu rakam Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan derslik sayısdan fazla olması dikkat çekiyor. Özellikle ilköğretim okulu alanında son 5 yıl içinde ilçemiz ciddi bir sıçrama gerçekleştirirken, ortaöğretimde ise son 1 yıl içinde toplam 82 dersliğin yapımına başlandı.

İŞTE YAPILANLAR

Çerkezköy'de 2003-2008 yılları arasında ilköğretimde yapılan yeni okullar ve ilave derslikler şunlar: Atatürk İlköğretim Okulu'na İl Özel İdaresi tarafından 8 derslikli bir ek bina, Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na 5 derslik, Fevzipaşa İlköğretim Okulu'na 5 derslik, Gazi Osmanpaşa İlköğretim Okulu (Yeni bina) 15 derslik, Nurullah Narin İlköğretim Okulu'na 21 derslikli yeni bina, 21 derslikli Özel İdare İlköğretim Okulu, R. Arif Gabralı İlköğretim Okulu'na 7 derslik, 75. Yıl İlköğretim Okulu'na 15 derslik, Sanayiciler İlköğretim Okulu'na 9 derslik, Kapaklı Gazi İlköğretim Okulu'na 40 derslikli yeni bir bina, Yıldızkent İlköğretim Okulu'na 24 derslikli bir yeni bina, 21 derslikli 125. Yıl İlköğretim Okulu, 21 derslikli Karaağaç Atatürk İlköğretim Okulu, Bahçeağıl İlköğretim Okulu'na 5 derslik, Pınarça İlköğretim Okulu'na 10 derslik, Yanıkağıl İlköğretim Okulu'na 8 derslik ve kapaklı'ya 5 derslikli bir ana okul ile Fatih Mahallesi'ne 40 derslikli Mevlana İlköğretim Okulu.

82 DERSLİK DAHA AÇILACAK

Son 5 yıl içinde ise ortaöğretim seviyesinde yatırım 2007 yılına kadar pek gerçekleşmezken, son 1 yıl içinde yapılan yeni yatırımlar ile Çerkezköy ortaöğretimde yaşadığı derslik sıkıntısını da 3,4 yıllığına çözmüş olacak. Şuanda 126 dersliğir bulundu ortaöğretim kurumlarına ikinci dönem ve gelecek yıl açılacak olan yeni okullar ile bu sayı 208'e çıkacak. Çünkü yapımı tamamlanan 21 derslikli Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Ek Binası ikinci dönemin ortalarında, yine yapımları süren 40 derslikli Ç.T.S.O. Lisesi ve 21 derslikli Hacı Fahri Zümbül Kız Meslek Liseleri gelecek yıl eğitim ve öğretimin hizmetine sunulacak.

SIKINTI NERELERDE?

Yeni açılacak olan 40 derslikli Mevlana İlökğretim Okulu ile birlikte Çerkezköy merkezdeki ilköğretim okulu sayısı 11'e ulaşırken, şehir merkezinde tek sıkıntı Tepe Emlak Konutları ile, Atatürk ve Fevzipaşa İlköğretim Okullarının bulunduğu bölgede kaldı.

ÖĞRENCİ SAYISI NE KADAR ARTIYOR?

Ayrıca her yıl Çerkezköy'deki öğrenci sayısının ortalama % 8 ile 10 arasında arttığı öğrenilirken, bu artış hızına yetişebilmek için her yıl en az 40 derslik yapılması gerekiyor

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.