Eğitime geç kalma, okul öncesinden başla

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kızılpınar Mahallesi Kültür Merkezi’nde ‘Eğitime Geç Kalma, Okul Öncesinden Başla’ ana başlıklı bir seminer düzenlendi

Eğitime geç kalma, okul öncesinden başla
14 Mayıs 2015 Perşembe 16:07

 KÜLTÜR MERKEZİ TAMAMEN DOLDU

Okul öncesi eğitime dikkat çekilen seminere Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Abdullah Nair ve İrfan Danışmaz, okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

“208 ÖĞRENCİNİN KAYDI YAPILDI”

“Çok değerli idareci arkadaşlarım, çok değerli velilerimiz, değerli öğretmenlerimiz, sevgili çocuklarımız, değerli basın mensuplarımız… Öncelikle hepinizi en içten dileklerimle selamlar bu önemli toplantıya hoş geldiniz der, hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım.” cümleleriyle katılımcıları selamlayan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay sözlerine; “Okul öncesine gerçekten çok önem verilmesi gerekiyor. Yapılan bilimsel araştırmalar çocuklarımızda zihinsel gelişiminde en etkin dönemin 3- 6 yaş aralığında olduğunu gösteriyor. Tabi bizim hedefimiz okullaşma oranımızı yükseltmek. Bu anlayışla 21 Nisan’da bir kampanya başlatmıştık. Bu kampanyada okullaşma oranımızla ilgili veriler paylaştık. Bu verilere baktığımızda okul öncesi okullaşma oranımızın 6 yaş grubunda yüzde 71 olduğunu hep beraber müşahede etmiştik. Biz, başta idareci arkadaşlarımız, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, okul müdürlerimiz, muhtarlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla okul öncesi eğitim seferberliğini hep beraber başlatmıştık. Geçen bu süre zarfında gerçekten de arkadaşlarımız önemli bazı çalışmalar yaptılar. Kısaca şunu özetleyebiliriz: 21 Nisan’dan bu güne kadar geçen sürede 208 öğrencimizin okullarımıza kaydı sağlanmıştır. Bunların 61 tanesi Resmi Müstakil Anaokullarında,  140 tanesi ana sınıfı bulunan okullarımızda, 7 tanesi de Özel Müstakil Anaokullarımızda olmak üzere 208 yeni öğrencimizi kazandık. Okullaşma oranımız da yüzde 71’den yüzde 74,64’e ulaştı. Bu çalışmada emeği geçen Milli Eğitim Müdürlerimize, okul müdürlerimize, muhtarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerin kaydını yapan velilerimizi de tebrik ediyorum, kendilerini kutluyorum. Ne kadar isabetli davrandıklarını, ne kadar doğru bir şey yaptıklarını ileride daha iyi anlayacaklar.” diyerek devam etti.

“EĞİTİMİN HER AŞAMASINI BİZZAT TAKİP EDİYORUM”

Çerkezköy’de eğitim alanında yapılan çalışmaları bizzat takip ettiğine dikkat çeken Metin Kubilay; “Yapılan bilimsel araştırmalar gösteriyor ki sınavlarda üstün başarılar almış olan çocuklarımızın büyük bir çoğunluğu okul öncesi eğitimden geçmiş. Biliyorsunuz ki biz, Çerkezköy’de büyük bir eğitim seferberliği başlatmış vaziyetteyiz. Bundan dolayıdır ki eğitimin her aşamasıyla yakından ilgiliyiz. Açık söyleyeyim arkadaşlar; eğitimin her aşamasını İlçe Kaymakamı olarak bizzat ben takip ediyorum.” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZ GELECEĞİMİZİN TEMİNATIDIR”

Çocuklarımıza verdiğimiz eğitimin önemine dikkat çeken Kaymakam Kubilay: “Çocuklarımız, gençlerimiz geleceğimizin teminatıdır. Onları en iyi şekilde yetiştirmek hepimizin görevimiz. Biz her nefes alış verişimizde bu sorumluluğu omuzlarımızda hissediyoruz, bu sorumlulukla yaşıyoruz. Bu yüzden bütün enerjimizi, bütün gücümüzü kullanmaya devam edeceğiz.” dedi.

“BASIN MENSUPLARIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Eğitimle ilgili geliştirilen bu seferberlikte basın mensuplarının da büyük katkısı olduğunu dile getiren Metin Kubilay; “Basın mensuplarımıza da çok teşekkür ediyorum. Eğitimle ilgili bu seferberlikte hep bizim yanımızdalar, bize destek veriyorlar. Daha bir ay bile olmadan eğer bu başarı sağlanmışsa, bunda basın yayın kuruluşlarımızın da büyük desteği olduğunu söyleyebilirim. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

KAYMAKAM KATILIMCILARA TEŞEKKÜR ETTİ

Düzenlenen seminere katılımın yoğun olmasından dolayı yaşadığı mutluluğu dile getiren Çerkezköy Kaymakamı; “Kızılpınar Mahallemiz Çerkezköy’de nüfus artışının en fazla olduğu en büyük mahallelerimizden biri. Hızlı göç alan bu mahallemizde okul öncesi eğitimlerimizle ilgili bir sunum yapılmasını istedim ve burada çok sayıda velimizin, çok sayıda vatandaşımızın bulunmasından dolayı da onlara çok teşekkür ediyorum. İnşallah hedefimiz olan, Çerkezköy’ün hedefi olan okullaşma oranımızı yüzde 90’lara ulaşmasını hep beraber gerçekleştireceğiz. Bunun takipçisi olacağız. Bugün burada Kızılpınar için, Çerkezköy için, eğitim tarihimiz için önemli bir adım atılıyor. Bunun müşahede edilmesini istiyorum.” cümlelerini kaydetti.

“ANASINIFLARIMIZI DOLDURMALIYIZ”

Eğitim kenti haline gelebilmek için okul öncesi eğitimin önemine değinen Metin Kubilay; “Eğer biz sanayinin yanında bir eğitim kenti olmak istiyorsak öncelikle anaokullarımızı, anasınıflarımızı en iyi şekilde doldurmamız, okullaşma oranımızı yüzde 90’lara çıkarmamız lazım ki bir eğitim kenti haline gelelim. O yüzden arkadaşlarımızdan bu çalışmaları daha da yoğunlaştırmalarını rica ediyorum. Bazı okullarımızın büyük gayret gösterdiklerini görüyorum. Bazı okullarımızda da henüz istenilen rakamlara ulaşamadıklarını görüyorum. Mutlak suretle bu okullarımızın takipçisi olsunlar. Ayrıca henüz istediğimiz rakamlara ulaşamadığımız okullar da şimdiden hazırlık yapsınlar.” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZLA GURUR DUYACAĞIZ”

21 Nisan’dan bu yana okul öncesi eğitim seferberliği kapsamında 208 öğrenci kazandıklarını ve bu sayının artmasını umduğunu belirten Kaymakam Kubilay; “Eğitimin her aşamasıyla çok yakından ilgiliyiz. Okul öncesinden başlayarak yüksekokula kadar her aşamasını yakinen takip ediyoruz. Eğitimde marka bir kent olmak istiyorsak çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmemiz gerekiyor. Bunun için de devlet, millet kaynaşmasını aşılamamız gerekiyor. Bugün burada, Kızılpınar’da bunun güzel bir örneğini görüyoruz. Umuyorum ki bugün okullarımıza gelen bu 208 öğrenci sayımız çok daha yüksek seviyelere ulaşacak. Yarın bizlerin yerinde onlar olacak. Onların içerisinden her meslek grubundan arkadaşlar çıkacak. Biz de onlarla gurur duyacağız. Bütün vatandaşlarımızı, bütün Çerkezköylüleri bu kampanyamıza, yani okul öncesi eğitim kampanyasına davet ediyorum. Eğer tereddüt eden varsa, burada bulunan okul müdürü arkadaşlarımıza danışabilirler. Okul öncesini her bakımdan desteklemeye devam edeceğiz. Tüm resmi ve sivil toplum kuruluşları olarak bunun takipçisi olacağız. Bu kampanyada emeği geçen arkadaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

OKUMA – YAZMA SEFERBERLİĞİNE DEĞİNDİ

İlçe Kaymakamlığı tarafından başlatılam okuma – yazma seferberliğine de vurgu yapan Metin Kubilay, çevrelerinde okuma – yazma bilmeyen kimse varsa, vatandaşların onları kurslara yönlendirmelerini rica ederek; “Ayrıca biz bir okuma – yazma seferberliği de başlattık. Bütün okul müdürlerimizi, bütün muhtarlarımızı sorumlu tuttuk. Ve bu çalışmaları bizzat kendim takip ediyorum. Bununla ilgili daha sonra toplantı da yapacağız. Ama bugün burada bu güzel katılımı görünce hatırlatmak gereksinimi duydum. Lütfen ailenizde, yakınlarınızda, eşinizde, dostunuzda okuma yazması olmayan vatandaşlarımız varsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Halk Eğitim Müdürlüğümüze, muhtarlıklarımıza, okul müdürlüklerimize başvurarak okuma – yazma kurslarına kayıt yaptırabilirler. Okuma – yazma kursunun herhangi bir yeri yok. Okullar olabilir, muhtarlıklar olabilir; hatta eğer evden çıkamayacak durumda olan hasta, yaşlı, engelli vatandaşlarımıza evlerinde dahi okuma – yazma kursu verebiliriz. Çerkezköyümüzde okuma – yazma oranının yüzde 100 olmasını hedefliyoruz. O yüzden bütün vatandaşlarımıza buradan bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Lütfen okuma – yazma seferberliğimize katılın. Lütfen en az bir vatandaşımızın okuma – yazma öğrenmesine siz vesile olun. Bunun onurunu, gururunu, mutluluğunu, sevincini paylaşacaksınız. Okuma – yazma kurslarımızdan kesinlikle ücret alınmıyor. Herhangi bir harcama yapmıyorsunuz, herhangi bir para ödemiyorsunuz. Vatandaşlarımızın kurslarımıza katılmasını istiyorum. İlçe Kaymakamı olarak bir kez daha vatandaşlarımızı davet ediyorum.” diye konuştu.

“BU TOPLANTININ AMACINA ULAŞMASINI TEMENNİ EDİYORUM”

Velilerin okul öncesi eğitime verdikleri desteğin faydalarını ilerleyen zamanlarda daha net göreceklerini belirten Metin Kubilay; “Çok sayıda vatandaşımızın, özellikle de hanımlarımızın, annelerimizin, ablalarımızın burada bulunmalarından büyük bir memnuniyet duydum. İnanıyorum ki annelerimiz, ablalarımız yarın ne kadar doğru bir adım attıklarını daha iyi müşahede edecekler. Bu toplantının amacına ulaşmasını temenni ediyorum. Bu güzel katılımdan dolayı bütün vatandaşlarımıza tekrar teşekkür ediyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” cümleleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.