Eğitimin sorunları ancak öğretmenlerin sorunlarını çözmekten geçer

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Eğitimin sorunları ancak öğretmenlerin sorunlarını çözmekten geçer
23 Kasım 2017 Perşembe 15:59

EĞİTİM SİSTEMİ DE TAM BİR YAPBOZ TAHTASINA DÖNÜŞMÜŞTÜR
“Öğretmenler, bir insanın yetiştirilmesinde, bir toplumun gelişmesinde en hayati unsurdur. Eğitimin sorunları ancak öğretmenlerin sorunlarını çözmekten geçer. Bu yüzden öğretmenlerimiz 24 Kasım’da sadece hatırlanmak değil, sorunlarına çözüm bulunmasını istemektedir.
Atanamayan yüz binlerce öğretmenin olduğu ülkemizde iktidarın eylem ve söylemleriyle yeryüzünün en kutsal mesleği öğretmenlik toplumda saygın bir meslek olmaktan çıkarılmaktadır. Eğitim emekçilerinin büyük bir bölümü ayın sonunu bile getirememekte, siyasi görüşleri nedeniyle fişlenmekte, mesleklerini gerektiği gibi yapamamaktadır.
İktidara muhalif sendikalara üye olan öğretmenler ‘hukuk’ ve ‘adalet’ kavramlarının içini tamamen boşaltan uygulamalarla, korku, baskı ve soruşturma tehdidi altında yıldırılmaya çalışılmaktadır. En temel sendikal faaliyetler bile siyasi talimatlarla ‘suç’ kapsamına alınmaktadır.
Eğitimde sorunların derinleştiği ülkemizde Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim alanında ‘reform’ adı altında uyguladığı yanlış politikalarla her yıl bir önceki yılı mumla aratmaktadır. Her yıl eğitim biraz daha gericileştirilmekte, akılcılıktan, bilimden uzaklaştırılmakta, çocuklarımızın geleceği kaybolmaktadır.
Neredeyse her yıl değişen sınav sistemleri, eğitim uygulamaları nedeniyle öğrenciler denek, eğitim sistemi de tam bir yapboz tahtasına dönüşmüştür.
Milli Eğitimden elini ayağını çeken MEB, ‘dindar ve kindar nesil’ yetiştirme hedefine uygun olarak eğitimi ne oldukları belli olmayan vakıfların, derneklerin ve cemaatlerin ellerine bırakmıştır.
İktidarın siyasi amaçlarını yerine getirmeye yönelik yeni müfredatla bilimsel ve laik eğitimin son kırıntıları da yok edilmektedir.
OECD eğitim raporuna göre eğitimsizlikte zirvede olan ülkemiz, UNICEF’in raporunda eğitim kalitesinde de en son sıradadır.
Çağdaş eğitim sistemi bir toplumun ileriye gitmesinin temel anahtarıdır.
Eğitimin özü çağdaş, bilimsel ve laik eğitim olmalıdır.
Eğitim sistemindeki bunca soruna rağmen Anadolu’nun en ücra köşelerinde dahi heyecanla görev yapmaya çalışan, Cumhuriyetin ışığı bütün öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum.
Koşullar ne olursa olsun, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı, Atatürk’ün gösterdiği aydınlık yoldan ayırmadan, Cumhuriyet çocukları olarak yetiştireceğinize olan inancım sonsuzdur.
Başta, Başöğretmen Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi ve saygı, sevgi ve minnetle anıyorum.  İnsan onuruna yakışır bir yaşama kavuşmaları temennimle 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.”
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.