Ekmeğe zam Valilik onayında

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi, 1 aylık tatilin ardından yeniden toplandı. Mevcut yönetim ile yapılan son meclis toplantısı olma niteliğini taşıyan oturumda 250 gram ekmeğin 1,00 TL’den 1,25 TL’ye yükseltilmesine karar verildi. Alınan karar Tekirdağ Valiliği tarafından kabul edilirse, belirlenecek tarihten sonra ekmek yüzde 25 zamlı satışa sunulacak

Ekmeğe zam Valilik onayında
20 Eylül 2017 Çarşamba 19:39

FIRINCILARIN FİKİRLERİ ALINDI

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Eylül ayı Meclis Toplantısı Oda’nın Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Gündem maddeleri içerisinde ekmek zammı da olduğu için, toplantı öncesinde fırın işletmesi sahipleri de toplantıya davet edilerek fikirleri alındı. Çerkezköy Fırıncılar Derneği Başkanı Mehmet Sait Erdem’in de görüşlerinin alındığı bölümde ekmeğe zam yapılması konusunda ortak paydada buluşuldu.

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasıyla başlanan toplantıda Temmuz ve Ağustos ayları gelir – gider bütçeleri Meclis’in bilgisine sunuldu ve mizan görüşüldü. Temmuz ayı gelirinin 282.071,48 TL, giderinin ise 238.787,24 TL; Ağustos ayı gelirinin 162.175,68 TL, giderinin ise 160. 582,75 TL olduğu ifade edildi. 31 Ağustos itibariyle kasa mevcudunun 970,69 TL; banka mevcudunun ise 1.583.022,25 TL olduğu açıklandı. Gelir – gider bütçeleri ve mizan, oy birliği ile kabul edildi.

250 GRAM EKMEK 1,25 TL’YE SATILACAK

Diğer bir gündem maddesinde ekmek fiyatları görüşüldü. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Oda Meclisi’nin onayına sunulan gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi. Tekirdağ Valiliği’nin onay vermesi halinde belirlenecek tarihten sonra ekmek yüzde 25 zamla, 1,25 TL’ye satılacak.

OKULUN DEVRİ İNCELEMERDEN SONRA GERÇEKLEŞECEK

 Gündemin 4. maddesinde ise ÇTSO’nun Ambardere Mevkii’nde bulunan Eğitim Kampüs alanına yaptırıyor olduğu Sosyal Bilimler Lisesi inşaatı hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Okulun fotoğraflarını Meclis Üyelerine sunarak açıklamada bulunan Oda Meclis Üyesi Mehmet Danyeli, “Kaba inşaat tamamlandı. Milli Eğitim tarafından yapılacak kontrollerin ardından okulu devredeceğiz” dedi.

ODA’NIN TEK 1 KURUŞUNU YEMEDİK

Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından kısa bir açıklamada bulunan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, “Geçtiğimiz hafta Dursun Ali Tever ve Rahmi Yılmaz’ın basına yansıyan açıklamalarını okudum. Oda gelirlerini yediğimizi dile getirmişler. Allahımıza şükürler olsun ki Oda’nın tek bir kuruşunu daha yemedik. 2013 yılında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nı 1 milyon 700 bin lira ile devraldık ve şu an Oda kasasında 1 milyon 585 bin TL bulunuyor. Seçim gününe kadar bu para 1 milyon 700 bin TL’yi geçecek ve Oda’yı aldığımız gibi teslim etmiş olacağız. Parayı koruduk, üyelerimizi yurt dışına yolladık, Çerkezköy’e bir tane de okul hediye ettik. Odamızın arkasında otopark olarak kullanılan alanda 400 metrekare belediye hissesini satın aldık. Bu binanın sadece cam ve pencereleri hariç yukarıdan aşağıya kadar yaklaşık 900 bin lira harcayarak Çerkezköy’e yakışır bir bina yaptık. 4 yıl önce göreve gelirken oda şeffaf olacak dedik ve yaptık. Odanın patronu üyeler olacak dedik, yaptık” açıklamalarında bulundu.

PASTA KESİLDİ, PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Konuşmaların ardından mecliste pasta kesilirken, 2013-2017 döneminde görev yapan meclis üyelerine de plaket takdim edildi. 

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.