Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek istediler

Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı 1. Tur seçimleri için muhalefet partilerin aday gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek isteyen MHP Çorlu İlçe Başkanı Cüneyt Ergün, “Türkiye Cumhuriyeti, tarihi boyunca görülmemiş yolsuzluk, hukuksuzluk ve kutuplaşmaların zirve yaptığı, kirli bir siyasi dönemi yaşamaktadır. Yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri, halkımıza bu gidişata dur deme fırsatı vermektedir” açıklamasında bulundu

Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek istediler
08 Ağustos 2014 Cuma 07:32

“Ülkemizin ve milletimizin geleceğini belirleyecek çok önemli bir seçim arifesindeyiz” diye açıklamasına başlayan  MHP Çorlu İlçe Başkanı Cüneyt Ergün, “Hepimizin malumu olduğu şekilde Türkiye Cumhuriyeti, tarihi boyunca görülmemiş yolsuzluk, hukuksuzluk ve kutuplaşmaların zirve yaptığı, kirli bir siyasi dönemi yaşamaktadır. Ayrıştırıcı politikaları yüzünden akrabaları, komşuları, arkadaşları birbirine düşman eden mevcut hükümet ve idarecilerinden ülkemizin ve milletimizin bir an önce kurtulması gerekmektedir” açıklamasını yaptıktan sonra şunları söyledi:
GİDİŞATA DUR DEME ZAMANI
“Yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri, halkımıza bu gidişata dur deme fırsatı vermektedir, bu sebeple siyasi tarihimizin en önemli ve anlamlı koalisyonlarından biri ile Ekmeleddin İhsanoğlu halkımızın ortak Cumhurbaşkanı Adayı olarak belirlenmiştir. Tarihimizde sayısız örneği bulunan; milletimizin zor zamanlarda tek yürek olup birbirine kenetlenmesi geleneğinin devam ettiğini görmek hepimizde güzel umutların filizlenmesine sebep olmuştur.”
DOĞRULUK VE DÜRÜSTLÜK GÖZDEN DÜŞTÜ
Diğer Cumhurbaşkanı Adayı Erdoğan ve hükümeti ile geçen 12 yılda fitne kazanının fokur fokur kaynadığını ve iftira ateşinin alabildiğine körüklendiğini ifade eden MHP Çorlu İlçe Başkanı Cüneyt Ergün, “Küfür ve hakaret zirveye tutunmuş; haksızlık, hukuksuzluk ve ihanet sel gibi yayılmıştır. Doğruluk ve dürüstlük gözden düşmüş, haram ve hırsızlık el üstünde tutulmuştur. Şiddet ve asayişsizlik kontrolden çıkmış; uyum, uzlaşma, hoşgörü ve anlaşma hasletleri kaybedilmiştir. Ezberleri bozuyoruz söylemi ile Türkiye’nin sosyal dokusu zedelenmiştir.
PKK’YE TÜRKİYE İKRAM EDİLİYOR
Geçmiş ile yüzleşiyoruz, ileri demokrasiyi getiriyoruz, hayalleri gerçekleştiriyoruz sözleriyle aziz ecdadımızın kutlu mirasını küresel akbabalara, bölgesel terör örgütlerine peşkeş çekilmiştir. Açılım yapıyoruz, çözüyoruz, barışıyoruz, görüşüyoruz, milli birlik ve kardeşliği tesis ediyoruz, iddiaları ile PKK terör örgütüne altın tepsi ile Türkiye ikram edilmiştir. Bu nedenlerle Erdoğan Cumhuru temsil etmez, edemez” dedi.
ÇİRKİN KARALAMA KAMPANYASI YAPILIYOR
Ekmeleddin İhsanoğlu’ nun adaylığının açıklanması ile birlikte AKP hükümetinin yaşadığı şaşkınlık ve korkuyla çok çirkin karalama kampanyaları başlattığını iddia eden MHP Çorlu İlçe Başkanı Cüneyt Ergün, “Bunlardan biri de İhsanoğlu’ nun Mısır’da doğmasıdır. Değerli halkımız Bulgaristan doğumlu Çorlu İlçe Başkanı, yine aynı şekilde Bulgaristan doğumlu Tekirdağ ve Bursa, Yunanistan doğumlu Bursa ve Edirne, Belçika doğumlu Bursa, Almanya doğumlu Samsun ve Zonguldak, Norveç doğumlu Konya AKP Milletvekili olabiliyorsa üstelik bu vekillerden Bakan da çıkabiliyorsa Mısır doğumlu İhsanoğlu da Cumhurbaşkanı olur.
ÖNÜNDE ENGEL YOK
Anayasal ve etik olarak bunun önünde hiçbir engel bulunmamaktadır. Büyük önderimiz Atatürk ve anayasamızın da dediği gibi; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes Türktür ve eşit haklara sahiptir. Kendilerinden olmayana yaşam ve geçim hakkı tanımayan, Türk, Kürt Alevi, Sünni, terörist, vatan haini gibi söylemlerle toplumu geren ve bölmeye çalışan, dış politikalarını kendi şahsi çıkarlarına göre yönlendirip, Suriye ve Mısır’ da çuvallayıp dünyaya rezil olan bu sebeple, ülkemizin itibarını hem içeride hem dışarıda yerle bir eden, şaibeli işleri dolayısıyla milletin devlet kurumlarına olan güvenini bile sarsan bu kişilerden milletimizin gücü ve iradesiyle kurtulacağız” ifadelerini kullandı.
BİRLEŞTİRİCİ KİŞİLİĞİ VAR
“Cumhurbaşkanlığı makamı Cumhuriyetin, demokrasinin, laikliğin, istikrarın, hukuk ve adaletin teminatıdır” diyen MHP Çorlu İlçe Başkanı Cüneyt Ergün açıklamasını şöyle tamamladı:  “Ekmeleddin İhsanoğlu tertemiz geçmişi; demokrasi, laiklik ve hukukun üstünlüne inancı, barışçıl ve birleştirici kişiliği, akademik kariyeri ve uluslar arası alanda ki saygınlığı ile ülkesine ve milletine hizmet etmek için bu görevi üstlenmiştir.
LÜTFEN SANDIĞA GİDİN
Birlikte demokrasi mücadelesi sürdürdüğümüz, Türk milletinin sesi ve nefesi olmaya aday büyük bir uzlaşmanın eseri olan Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Çankaya yolunda başarıya ulaşması uğruna MHP teşkilatları tam kadro çalışmakta, mesaisini ve enerjisini bu uğurda harcamaktadır. Kıymetli Çorlulu hemşerilerimizin bu tarihi seçimlerde sandığa gitmelerini önemle rica eder tüm halkımızı saygı ile selamlarım.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.