EL EMEĞİ ESERLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi TEMEK ve Çerkezköy Belediyesi işbirliği ile açılan Meslek Edindirme ve Sanat Kurslarının Yılsonu Sergisi, Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen tören ile açıldı

EL EMEĞİ ESERLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
22 Haziran 2021 Salı 11:57


Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi TEMEK ve Çerkezköy Belediyesi işbirliği ile açılan Meslek Edindirme ve Sanat Kurslarının yılsonu sergisinin açılış konuşmasını yapan Çerkezköy  Belediye Başkanı Vahap Akay, yaklaşık 1.5 yıllık bir pandemi süreci yaşandığını, bu süreçte kültür ve sanat etkinliklerinin yapılamadığını, beraber olunacak, yüz yüze bakılacak etkinliklerin gerçekleştirilemediğini belirterek, “Uzun zaman sonra bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyorum. Mahalle Evlerimizde düzenlediğimiz çeşitli organizasyonlarda kursiyerlerimiz ve hocalarımız ile, onların ortaya çıkardıkları ürünler ile beraber zaman zaman bir araya geliyorduk. Pandemiden dolayı arayı çok fazla açtık.

SERGİMİZİ BURADA AÇMAKTAN AYRICA MUTLUYUZ
Ancak arayı çok fazla açtıktan sonra bugün böylesine güzel bir başlangıcı yapıyor olmanın mutluğu içerisindeyim. Tabi ki bu sefer bir farklılık ve değişiklik var. Bugüne kadar böylesine güzel organizasyonları yapacak alan sıkıntısı yaşarken, eksiklik yaşarken bugün Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak’ın katkıları ile böylesine güzel bir salonda, Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde sergimizi gerçekleştiriyor olmanın da ayrıca mutluluğunu yaşıyorum” dedi.
KURSİYERLERİMİZE SERTİFİKALARINI VERECEĞİZ
Bugün sergi alanımızda Veliköy, Kızılpınar, Bağlık Mahalle Evlerimiz ve Atatürk Kültür Merkezimizde düzenlediğimiz kursların, Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi ve Çerkezköy Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin düzenlediği kursların eserlerinin sergilendiği bir günün yaşanacağını belirten Akay, “Veliköy Mahalle Evimizde Makine Nakışları Kursumuz, Kızılpınar Mahalle Evimizde Basit İğne Teknikleri kursumuz, Bağlık Mahalle Evimizde yine Makine Nakışları kursumuz, Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezimizde Dekoratif Ahşap Süsleme Atölyesi kursiyerlerimizin sertifikalarını vereceğiz” ifadelerini kullandı.
KURSLARIMIZ DEVAM EDİYOR
   “Burada Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi’nin devam eden kursları var” diye konuşmasını sürdüren Akay, “Resim Sanat Eğitimi Kurslarımız Kara Kalem ve Yağlı Boya Kurslarımız devam ediyor. Gitar, Bağlama, Çocuk Korosu, Ukulele, Türk Sanat Müziği hali hazırda bu salonlarda çalışmalarına devam ediyor.

İNŞALLAH PANDEMİ BİTER
   İnşallah Eylül ayından sonra, pandeminin bittiği, daha sık bir araya geleceğimiz Kültür ve Sanat Kurslarımızı daha sağlıklı dönemlerde geçireceğimiz bir sonbahar olmasını arzu ediyoruz. Bağlama Kursları, bateri Kursları, Vurmalı Çalgı Kursları, Çini Kursları açmayı planlıyoruz. Bunun dışında genç kardeşlerimiz ve kendini genç hisseden herkes için bir kayıt stüdyosu oluşturma çalışmalarımız başladı. Okul öncesi çocuklar için org ve müzik başlangıcı, yaratıcı drama, resim ve pedegojik destek eğitim atölyeleri kuracağız. Yani Eylül ayı itibari ile Mahalle Evlerimiz ile beraber Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezimiz inşallah tam kapasite olarak çalışmalarına devam edecek” ifadelerini kullandı.
SANAT FAALİYETLERİNE AĞIRLIK VERECEĞİZ
Uzun bir zamandan sonra hayali kurulan böylesine güzel ve anlamlı bir alanı vatandaşlarımız ile, Çerkezköy halkı ile buluşturuyor olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadıklarını kaydeden Akay, Eylül ayından sonra tiyatro ve sanat faaliyetlerine de hızla ağırlık vereceklerini belirtti.
EĞİTMENLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi TEMEK ve Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile kültür sanat kursları düzenlemeye ve en fazla vatandaşa ulaşmaya gayret edeceklerini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bu noktada bugüne kadar bizlere özellikle kursiyerlerimizin eğitimi noktasında destek olan hocalarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi iş birliği ile Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi daha güzel organizasyonlarla, daha kalabalık organizasyonlar ile Çerkezköy’ün kadınlarını bir araya getirecek organizasyonlar ile böylesine güzel emekleri ve sonuçları bir araya getiren emekler ile daha fazla buluşacağımızı ümit ediyorum. Bugüne kadar ki eğitimleri ve emekleri için eğitmenlerimize teşekkür ediyorum. Bizi yalnız bırakmayan kursiyerlerimize teşekkür ediyorum. Mahalle Evlerimizin sorumlularına teşekkür ediyorum. İnşallah Mahalle Evlerimiz daha güçlenecek ve gelişecek. Kadınlarımız daha fazla bir araya gelerek, birlik ve beraberlik duyguları içerisinde Çerkezköy’ün geleceğine hep birlikte daha fazla ışık tutacak projelerde buluşmak dileği ile sevgi ve saygı ile herkesi selamlıyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.
ÇERKEZKÖY’DE 7 YILDA 94 KURS AÇTIK
Akay’ın ardından kürsüye gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediyesi ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi TEMEK’in ortaklaşa düzenlediği kursların sonuçlarını görünce yeni kurslar açmak için kendilerinde şevk ve heyecan oluşturduğunu söyledi. 2015 yılından bu yana 7 yıllık süreç içerisinde Çerkezköy’de 94 adet kurs açtıklarını ve burada ev hanımlarının ve kursiyerlerin eğitim aldığını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, bundan da büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade etti.
HERKESİN EMEĞİ VAR
   “Tekirdağ Büyükşehir olarak bugüne kadar Çerkezköy’de 7 yıl içinde 94 adet kurs açmışız” diyen Albayrak,  “Bunun 31 tanesini bu sene açıyoruz. Çerkezköy’e kazandırdığımız bu kurslarda hepimizin emeği var. Buranın yapılmasında benim ne kadar katkım varsa sayın Başkanın da o kadar katkısı var. 60 Belediye Meclis Üyelerimiz ve eski Belediye Meclis Üyelerimiz hepsinin katkısı vardır. İlk defa böyle bir kültür sarayında bir sergi açıyoruz. Bundan da son derece mutluyuz.
   Şu ana kadar Çerkezköy, Kapaklı ve Ergene’de 3 kültür sarayını yaparak oradaki belediye başkanlıklarına verdik. Saray’daki kültür sarayını da 2 ay sonra açacağız. Bütün bu kültür sarayları bizim için değil ama gelecek nesillerimiz için birçok etkinliklerin yapıldığı binalar olarak kalacak. Ama daha önemlisi bu kültür saraylarının hepsinin de adı Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün adı olacak.
PANDEMİ ENGEL OLDU
  Tabii 2. dönemde tam hizmete başlarken tüm dünyayı etkileyen Covid-19 salgını ile karşılaştık. Birinci 6. ayda bütün yapmak istediklerimizde pandemi engel oldu. İkinci  6 ayda genel pandemi patladı. İnşallah 1 Haziran’dan başlayan normalleşmede adım adım daha iyi normalleşme ile artık maskelerimizi kaldırdığımız, kol kola gediğimiz daha güzel günler bizi bekliyor. Biz de geçen seneki çalışmalarımızı ve bu seneki çalışmalarımızı birleştirerek daha çok çalışacağız. Tabii Çerkezköy’e yenilik ve güzellik katacak Atatürk ve Öztrak Caddesi’ndeki alt ve üst yapı çalışmalarımızı bitirdiğimiz zaman daha iyi olacak. Önümüzde tam yaklaşık 3 yıl var. Bu sürede tüm söz verdiğimiz projelerimizi tamamlayacağız” dedi.
SERTİFİKALARI VERİLDİ
   Açılış konuşmalarının ardından Meslek Edindirme Kurslarımızı başarı ile bitiren kursiyerlere sertifikaları Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkan Vekili İsa Karadağ, Kızılay Çerkezköy Şube Başkanı Hüseyin Karaca tarafından verildi.
Sertifika töreninin ardından kurs eğitmenleri tarafından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a hediyeler takdim edildi. Ayrıca  açılış törenine Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Tuncay Üstünol, Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Akman, Çerkezköy Çağdaş Yaşam Destekleme Derneği Şube Başkanı Nigar Soyak, Belediye Meclis Üyelerimiz, muhtarlar ve kursiyerler katıldı.
CUMA GÜNÜNE KADAR AÇIK KALACAK
   Meslek Edindirme Kursları Yılsonu Sanat Sergisi 25 Haziran Cuma günü saat 16.00’a kadar açık kalacak. Yıl Sonu Sanat Sergisini gezmek, incelemek isteyenler 25 Haziran’a kadar 13.00-16.00 saatleri arasında Atatürk Kültür Merkezimizi ziyaret edebilirler.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.