El emeği rölyeflere büyük beğeni

Çerkezköy Belediyesi’nin Kültür Sanat Kursları arasında yer alan Rölyef Kursu’nun yılsonu sergisinin açılışı Çerkezköy Kent Konseyi’nde gerçekleşti. Programa yoğun katılım yaşanırken kursiyerlerin birbirinden güzel el emeği eserleri misafirlerin büyük beğenisini kazandı.

El emeği rölyeflere büyük beğeni
24 Mayıs 2016 Salı 16:15


YOĞUN KATILIM YAŞANDI
Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün çalışmaları neticesinde açılan Kültür Sanat Kurslarından biri olan Rölyef Kursu’nun Çerkezköy Kent Konseyi’nde gerçekleşen yılsonu sergisinin açılışına Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Çerkezköy Halk Eğitim Müdürü Necmi Akman, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz ile eşi Müjgan Karagöz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Atilla Can, Çerkezköy Fevzipaşa Mahalle Muhtarı Turan Ersöz, Kurs Eğitmeni Yasemin Tokgöz, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı.
“FAALİYETLERİMİZE DEVAM EDİYORUZ”
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, “Çerkezköy Kent Konseyi olarak iki yıldır Çerkezköylü vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Vahap Akay’ın destekleriyle birçok kurs açtık ve faaliyetlerimize devam ediyoruz.” dedi.
“ÖLÜMSÜZ BİR ESER BIRAKTIK”
Açılan kurslar ve gerçekleştirilen faaliyetlerden de bahseden Serkan Karagöz daha sonra, “Pek çok güzel projelere imza attık fakat bunların içinde en anlamlı ve ölümsüzü bana göre ‘Vatan Size Minnettardır’ anıtımız oldu. Bu eserimizi büyük çalışmalar sonucunda Belediye Başkanımız Vahap Akay üstlendi ve Çerkezköy’e ölümsüz bir eser bıraktık.” ifadelerini kullandı.
TEŞEKKÜRLERİNİ İLETTİ
Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz konuşmalarını, hizmetlerinin devam edeceğini belirterek ve katılımları için misafirlere teşekkürlerini ileterek sonlandırdı.
“GURUR DUYUYORUZ”
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da açılan kurslar ve yılsonu sergileri hakkında bilgilendirmelerde bulunarak, “Çerkezköy’de, özellikle kadınlarımızdan oluşan kursiyerlerimizle bir arada bulunmaktan gurur duyuyoruz. Çeşitli kurslar açarak onları bir araya getiriyoruz.” dedi.
“İLİŞKİLERİ GÜÇLENDİRİYORUZ”
İçinde bulunduğumuz yıl içerisinde 900’e yakın kursiyerin kurslara katılım gösterdiğini belirten Başkan Akay, “Kursiyerlerimizin fiziki mekanlarını daha da güzel bir hale getireceğiz. Bu kurslarımızla sadece kadınlarımızın el becerilerini ortaya çıkarmakla kalmıyoruz; komşuluk, hemşerilik ilişkilerini de arttırıyoruz.” ifadelerini kullandı.
“KURSLARIMIZDA BULUŞALIM”
Çerkezköy Belediyesi bünyesinde açılan Mahalle Evleri’ne katılımların artmasını rica eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Kurslarımızda buluşalım. Çerkezköyümüzün konuşmaya, iletişime ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Bu uğurda her geçen yıl, üzerine koyarak devam ettiğimizi düşünüyorum.” şeklinde konuştu.
ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA KAPALI OTOPARK ÜZERİNDE
Çerkezköy Belediyesi tarafından açılan Kültür Sanat Kurslarının yılsonu sergilerinin önümüzdeki hafta içerisinde Çerkezköy Kapalı Otoparkı üzerindeki alanda açılacağını kaydeden Başkan Akay, “Tüm vatandaşlarımızı Kapalı Otopark üzerinde gerçekleştireceğimiz sergilerimize bekliyorum.” dedi ve emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.
“EĞİTİME, KÜLTÜRE, SANATA ÇOK ÖNEM VERİYORUZ”
Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de kısa bir konuşma gerçekleştirerek, “Bu emeği, alın terini, gelenekleri bizlerle paylaşmanızdan dolayı mutluluk duyuyorum. Bizler, eğitime, kültüre, sanata çok önem veriyoruz. Bu tarz etkinliklerin gerçekleşip, böylesine güzel sonuçların alınmasıyla gurur duyuyorum.” dedi.
“MUTLULUK DUYUYORUM”
Emeğin en büyük değer olduğuna vurgu yapan Yüceer, “Kadın emeği de gerçekten çok önemli. Kadın elinin değdiği her şey gerçekten çok güzel. Bunları sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.” ifadelerini kullandı.
VALİ’DEN EL EMEKLERİNE ‘UYDURMA’ BENZETMESİ
Açılış kurdelesi kesiminden önce son olarak da Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu bir konuşma gerçekleştirdi. Vali Salihoğlu, “Mesleğe başladığım ilk yıllarda Halk Eğitim Merkezlerinde açılan kurslarda hanımlarımız uydurma çiçekler yaparlardı ve bu ürünleri kendileri bile kullanmazlardı. Fakat şimdi Halk Eğitim Merkezleri önemli bir noktaya geldi. Bu tür etkinlikleri Belediyelerimizin katkılarıyla devam ettirmek çok önemli. Kent Konseyimize, Belediyemize ve Halk Eğitim Merkezimize teşekkür ediyorum.” dedi.
“KURSLARA PASTA BÖREK YEMEK İÇİN GELENLER DE OLUYOR”
Açılan kurslara zaman zaman gezmek için gelen kursiyerlerin de olduğuna değinen Vali Salihoğlu, “Onlara da saygı duyuyorum. Pasta börek yemek için gelenler de oluyor. Ama kursiyerlerimizin içinden edindikleri becerileri kullananlar da oluyor.” dedi ve emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek konuşmalarını sonlandırdı.
HEDİYELER TAKDİM EDİLDİ
Açılış konuşmalarının ardından Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ve Çerkezköy Halk Eğitim Müdürü Necmi Akman’a kursiyerlerin hazırlamış olduğu rölyeflerden hediye edildi. Vali Salihoğlu ve Kaymakam Kubilay’a Osmanlı motiflerinin yer aldığı tablolar hediye edilirken, diğer protokol mensuplarına ise Atatürk ve Türk Bayrağı motifli rölyefler takdim edildi. Çerkezköy Kent Konseyi Serkan Karagöz ayrıca, kurs eğitmeni Yasemin Tokgöz’e ‘Vatan Size Minnettardır’ anıtının işlendiği bir porselen tabak hediye etti.
SERGİYİ GEZDİLER
Hediye takdimlerinin ardından kesilen kurdeleyle Çerkezköy Belediyesi Rölyef Kursu Yılsonu Sergisi’nin açılışı gerçekleştirilirken, katılımcılar kursiyerlerin hazırladığı eserleri tek tek incelediler.
Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.