El emeği ürünleri halkın beğenisine sundular

Veliköy Belediyesi ve Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nin çalışmaları sonucu faaliyete geçen Dikiş Nakış Kursu’nun yıl sonu sergisi, düzenlenen törenle açıldı. Veliköy Belediyesi’nin Garaj Binası’nda açılan sergide 12 kursiyerin el emeği göz nuru ürünleri halkın beğenisine sunuldu.

El emeği ürünleri halkın beğenisine sundular
20 Haziran 2011 Pazartesi 00:00

Veliköy Belediyesi’nin katkılarıyla Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nin Veliköy’de faaliyete geçirdiği Dikiş Nakış Kursu’nun yılsonu sergisi açıldı. Sergide kursiyerlerin el işi ürünleri Veliköylü’lerin beğenisine sunuldu.
Veliköy Garaj Binası'nda açılışı yapılan sergiye Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, AKP Tekirdağ İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Karaca ve Abdurrahman Çiçek, Demokrat Parti Tekirdağ İl Genel Meclis Üyesi Ercan Çorbacı, CHP Tekirdağ İl Genel Meclis Üyesi Zeki Gürcün, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şenol Sinan Ekinci, ÇTSO Lisesi Müdürü Mustafa Türk,  Veliköy Belediye Meclis Üyeleri, Okul Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
BU SERGİNİN BENİM İÇİN AYRI BİR ÖNEMİ VAR
Dikiş Nakış Kursu’nun açılışı için Veliköy Belediyesi Açık Hava Düğün Salonu'nda ufak bir tören düzenledi. Törende ilk olarak sahneye davet edilen Çerkezköy Halk Eğitim Müdürü Şenol Sinan Ekinci Dikiş Nakış Kursu’nun uzun zaman sonra Veliköy’de faaliyete geçmesi ve ürünlerini ortaya koymasının kendisi için çok önemli olduğunu söyledi. Veliköy’de eğitimcilik yapmış biri olarak açılışı yapılan serginin kendisi için ayrı bir öneme sahip olduğunu söyleyen Ekinci, kısa süre içerisinde tamamen el emeğiyle ürünlerini ortaya koyan eğitimcileri ve kursiyerleri çalışmalarından dolayı kutladı.
İSTEK OLURSA KURSLAR ÇOĞALACAKTIR
Ekinci’nin ardından kısa bir konuşma yapan Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal ise, "İstek olduktan sonra kurslarımız daha da çoğalacaktır. Veliköylülerden beklentimiz bu tarz kursları daha fazla talep etmeleri ve kurslara katılım göstermeleridir. Özelikle de okuma yazma bilmeyenler için açılacak kurslara katılım bizler açısından büyük önem taşıyor" dedi.
KURSLARIN ARTMASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
"2,5 yıl önce Veliköy’de göreve başladığımda beldemizde el becerisine dayalı bu tür etkinliklerin yapılmadığını gördüm" diyerek sözlerine başlayan Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, "Bu tabloyu gördükten sonra Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü ile bir araya geldik ve Veliköy’de de bu tarz kursların ve etkinliklerin yapılması üzerine çözüm yoları aradık. Bu görüşmelerden sonra hızlıca Okuma-Yazma, Bağlama ve Dikişi Nakış Kursları’nı başlattık. Bu kursların artırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Sizlerinde talebi ile Veliköy’de farklı alanlarda birçok kursun açılacağını düşünüyorum" dedi.
ÖĞRENCİLERDEN DANS VE FOLKLOR GÖSTERİSİ
Hanefi Belindir’in konuşmasının ardından Veliköy İlköğretim Okulu Anasınıfı öğrencileri ufak bir dans gösterisi sundular. Anasınıfı öğrencilerinin ardından Veliköy İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından oluşturulan Halk Oyunları Ekibi, hazırladığı folklor gösterisini sahneledi.
Dans ve folklor gösterilerinin ardından Belediye Garaj Binası'nda bulunan Dikiş Nakış Kursu’nun açılışına geçildi. Kursun açılış kurdelesini Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir ve Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Zenginal birlikte gerçekleştirdiler. Kurdele kesimi sonrası açılışa katılanlar kursiyerlerin ele emeği ile hazırladığı ürünleri incelediler. Sergiye katılan davetliler kendileri için hazırlanan kokteyle de katılarak, sergilenen ürünler hakkında sohbet ettiler.
KURSİYERLERİN AİLE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAMASINI İSTİYORUZ
Dikiş Nakış Kursu’nun çalışmaları hakkında bilgi veren Halk Eğitim Merkezi Eğitmeni Vildan Çetinkaya, "Ocak ayının 24’ünde başlayan kursumuza 12 öğrenci katıldı. Öğrencilerimiz kendi el emekleri ile onlarca eser ortaya koydular. Kursiyerlerimizin çok farklı tekniklerle hazırladıkları el işi ürünler bugün Veliköylülerin beğenisine sunuldu. Kursiyerlerimiz el emeği yoğun olan bu ürünleri satmak istemiyorlar ama sipariş almayı ve kursiyerlerimizin aile ekonomisine katkı sağlamalarını istiyoruz" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.