El ve makine nakışları sergisi açıldı

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi tarafından yeni Halk Eğitimi Merkezi binasında başlatılan El ve makine Nakışları kursunu tamamlayan kursiyerlerin hazırladıkları serginin açılışı gerçekleştirildi. Sergi açılışında yapılan etkinlikleri takip ederek kamuoyunun bilgisine sunan basın mensuplarına Kursiyerler tarafından hazırlanan el nakışı tabloları hediye edildi

El ve makine nakışları sergisi açıldı
27 Mayıs 2016 Cuma 17:53

EL EMEĞİ GÖZNURU ÜRÜNLER SERGİLENDİ
Yeni Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle El ve Makine Nakışları sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen açılış törenine Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman ve kursiyerler katıldı.
HİZMET KALİTESİ VE ÇEŞİTLİLİĞİ ARTIRILDI
Açılış öncesinde konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “hayat boyu öğrenmede eğitim merkezi olarak hizmet veren Halk Eğitimi Merkezimiz, ilçemizin artan nüfusuna paralel, hizmet kalitesini ve çeşitliliğini artırarak ‘her zaman, her yerde, herkes için eğitim’ anlayışıyla Çerkezköy halkına hizmet verme gayreti içerisindedir. 15 Mayıs 2015 tarihinde eski yüksek okul binasının müdürlüğümüze tahsisiyle ek binamızda bir yıl içinde açılan 53 kursa devam eden 1144 kursiyere, üniversite hazırlık öğrencilerine tahsis edilen 3 sınıfta 64 öğrenciye, kayıt ve belge hizmetleriyle 4 bin 869 açık ortaokul ve lise öğrencisine hizmet vermiştir” dedi.
18 KURSİYERE BELGELERİ VERİLDİ
Kaymakam Kubilay konuşmasının devamında ise, “ilçemizin ihtiyacı olan yetişmiş insan gücüne ve sosyal ortamlarda insanların kaynaşmasına da vesile olan kurslarımız, Kaymakamlığımızın başlattığı ‘halk eğitim kampanyası ve okuma yazma seferberliğinin’ de etkisiyle mutluluk ve gurur duyacağımız bir katılıma ulaşmıştır. Halk Eğitimi kampanyası kapsamında 1473 kurs, 32 bin 489 kursiyer eğitim almıştır. HEM ek binamızda el ve makine nakışları usta öğreticimiz Nurlan Çetinkaya tarafından verilen 920 saatlik çeyiz ürünleri kursumuz kadınların sosyalleşmesinin yanında aile ekonomisine katkı sağlaması ve geleneksel el sanatlarımızın yaşatılması açısından da önem arz etmektedir. El ve makine nakışları kursumuza kayıt yaptıran 18 kursiyerimiz de belge almaya hak kazanmıştır” diye konuştu.
KONUŞMASI YAKLAŞIK 15 DAKİKA SÜRDÜ
Kaymakam Metin Kubilay, sergi açılışına yetişebilmek adına Saray’da ki programını yarıda kestiğini belirterek, verdiği talimatlar doğrultusunda da yaptırılan cam ekanlı vitrinler sayesinde ürünlerin daha da güzel sergilendiğini ifade etti. Kubilay’ın yaklaşık 15 dakikalık konuşmasını tamamlamasının ardından serginin açılış kurdelesi de kesilmiş oldu.
BASIN MENSUPLARINI DA UNUTMADILAR
Kaymakam Kubilay ve davetliler el emeği göz nuru eserleri tek tek incelerken, kursiyerler tarafından hazırlanan Türk kahvelerini de içmeyi ihmal etmediler. Program sonunda da yapılan etkinlikleri takip ederek kamuoyunun bilgisine sunan basın mensuplarına Kursiyerler tarafından hazırlanan el nakışı tabloları hediye edildi.
Haber: Emrah ÇOĞALAN
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.