ELEKTRİK SMM’ler “TREDAŞ MAĞDUR EDİYOR”

Çerkezköy Kapaklı ve Saray’da Elektrik Mühendisleri Odasına (EMO) bağlı olarak faliyet gösteren mühendisler TREDAŞ’ın çalışmalarıyla ilgili kendilerine gösterdiği zorlukları ve kolaylıkları masaya yatırdılar.

ELEKTRİK SMM’ler “TREDAŞ MAĞDUR EDİYOR”
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
23 Eylül 2020 Çarşamba 14:47

Geçtiğimiz günlerde Çerkezköy Temsilcisi Ahmet Çuhadaroğlu organizasyonuyla Zoom isimli programda,  salgın koşulları uyarınca interaktif bir toplantı düzenleyen Elektrik SMM (Serbest Mühendis Müşavir) olarak hizmet veren firmalar sorunlarını masaya yatırdılar.
Toplantıda daha çok TREDAŞ’ın yetkisiz kişileri muhatap almasını öne çıkaran Elektrik SMM’ler
Öne çıkan şu görüşler etrafında birleştiler:
*Yetkisi olmayan kişilerin proje ve sayaç talebi takibi yapamaması gerekiyor. Fatura Vergi kanuna göre takibi yapan kişilerin SMM ya da tekniker olarak  VERGİYE tabi işyeri olması gerekiyor, ayrıca personel çalıştırıyorlar ise, bu personellerinde her ay 30 gün olarak EKSİKSİZ primlerinin o iş yeri üzerinden SGK primlerinin yattığına dair, Tredaşın vergi levhası ve barkodlu SGK DÖKÜMÜ istemesi gerekiyor.
TREDAŞ bunları sunan kişilere TC ile kayıt açılsın her 3ayda bir SGK Dökümü istesin. EMO BÜRO TESCİL belgeli firmasında tam gün primli çalışmayan hiç kimse proje takibi yapamasın. Vergi numarası  olmadan ya da EMO’ya kaydı olmadan iş yapanlar engellenmeli. Teknikerlerin güç aşımındaki işleri yapmasınada Tredaşın engel olması gerekir, sistemleri buna uygun olması gerekir, uyarı vermesi lazım.
*Bağlantı görüşleri çok uzun sürelerde çıkıyor. TREDAŞ’IN  EPDK nın belirlediği süreyi aşmaması gerekiyor.
*Sayaçlar geç veriliyor.
*Çoğu iş türüne 1 personel bakıyor, o personel izne gittiği zaman 1-2 hafta izinden dönene kadar onun işlerinin hepsi duruyor, hepsi birikiyor, o izinden gelince, sonraki aşamaya geçerken bu sefer sonraki aşamaki personel izne çıkmış oluyor, zorunlu bekliyoruz.
* Bilgisayarlı ortamda işlem yapmamıza rağmen başvurumuzun akibetini takip edemiyoruz.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.