Elektronik atık toplama kampanyası başladı

Kapaklı Belediyesi tarafından okullara elektronik atık toplama kutuları teslim edilerek ve yapılan eğitimler ile asılan afişlerle elektronik atıkların tehlikeleri anlatıldı.

Elektronik atık toplama kampanyası başladı
22 Şubat 2018 Perşembe 13:21

OKULLARA ÖDÜL VERİLECEK
Atıkların nereye teslim edileceği belirtilerek, ilçe genelindeki okullarda elektronik atık toplama kampanyası ile öğrenci ve velilerin daha bilinçli olmaları hedeflenmekte olup toplanan atık miktarına göre okullar ödüllendirilecek.
VATANDAŞLARI DUYARLI OLMAYA DAVET ETTİ
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, “Atık elektrikli ve elektronik eşyalar teknolojinin gelişimi ve hayat standardının yükselmesiyle gün geçtikçe artmaktadır. Elektronik atıkların içinde bulunan ağır metaller ve gazlar nedeniyle çöp olarak değerlendirilmemesi, evsel atıklarla beraber atılmaması gerekmektedir. Geri dönüşüme gönderilen elektronik atıklar tekrar ekonomiye kazandırılarak hammadde, elektrik, su ve yakıt tasarrufu sağlayarak yeni üretilecek elektrikli ve elektronik eşyaların daha ekonomik ve çevreye duyarlı olmasına yardımcı olur. Tüm vatandaşlarımızdan bu konuda daha duyarlı olmalarını istiyoruz.” dedi.
444 80 59’DAN DESTEK ALINABİLİR
4 Mayıs tarihinde sonlanacak kampanya sonucunda laptop, projeksiyon, masa tenisi, satranç takımı ve benzeri hediyeler verileceğini belirten Başkan Mandalı, “Vatandaşlarımız elektronik atıklarını mahallerindeki okula getirerek okullarımıza destek olabilir, taşıyamadığı atık elektrikli ve elektronik eşyalarını da Atık Getirme Merkezimize getirebilir ve bilgi almak için 444 80 59 numaralı Alo Atık hattından destek alabilirler.” dedi.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.