Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum

Bakanlar Kurulu’nun 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile çıkartılan Taşeron Yasası kapsamında emekliye ayrılan ve iş akitleri fesih edilen Çerkezköy Belediyesi eski çalışanlarına Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı’nda öğle yemeği verildi

Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum
05 Nisan 2018 Perşembe 16:58

BİZİM ELİMİZDE DEĞİL
Çerkezköy Belediyesi Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı’nda düzenlenen yemekte kısa bir teşekkür konuşması yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Bakanlar Kurulu tarafından çıkarılan bir Kanun Hükmünde Kararname ile taşeronda çalışan işçilerin kadroya geçmeleri ile ilgili bir sürecin başladığına işaret ederek, “Hepinizin bildiği gibi bu süreç çıkarılan Kanun hükmünde Kararname ve genelgeler ile yürütülüyor. Bu Kanun hükmünde Kararname ve genelgelerde maalesef taşeronda çalışan ve daha önce emekliliği hak etmiş işçilerin işten çıkarılmasını öngörüyor. Bu bizim elimizde olmayan ve çıkarılan kanun ile bu noktaya geldi” dedi.
İKİ AVUKATIMIZ BU SÜRECİ TAKİP EDİYOR
“Geçmişten bugüne Belediyemize hizmet eden bütün çalışanlarımıza şahsım adına, Belediyemiz adına çok teşekkür ediyorum” diyen Başkan Akay, “Sizlerle bugüne kadar çalışma fırsatı olduk, hepinizin emeklerine sağlık. Bundan sonraki süreç ile ilgili aklınızda bazı tereddütler olabilir. Yasal haklar, çalışılmış haklar ile ilgili düşünceleriniz, soru işaretleri olabilir. Belediyemizin iki avukatı zaten bu süreçleri yürütüyorlar. Eninde sonunda bu haklar alınacak ancak bunların hangi şekilde, ne şekilde verileceğine ilişkin bir genelgemizde elimizde yok maalesef”  açıklamasını yaptı.
HÜKÜMLÜLERİN ENGELİNİN KALKACAĞINA İNANIYORUZ
Sürecin gelen genelgeler, Valiliklerde yapılan toplantılar ile devam ettiğini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bu genelgeler geldikçe, yeni yönetmelikler ortaya çıktıkça sizlere bu ulaştırılacak ve haklarınız verilecek. Yaklaşık 45 emekliye ayrılan çalışanımız var. Bu 45 arkadaşımıza bir kez daha emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandıktan sonra “Yine aynı Kanun Hükmünde Kararname ile hükümlüler ile ilgili bazı kararlar alındı. Geçmişte hüküm giyen ve bu şekilde çalışan çalışanlarımızın da bu süreçte yeni kurulan şirkete alınmaması yönünde bir genelge geldi. Ancak daha sonra yapılan yeni bir açıklama ile buna yeni bir düzenleme getirileceği konuşuldu. Ancak şuana kadar elimize gelen yazılı bir genelge yok. Bu geldiği zaman, geleceğini öngörüyoruz hükümlü olarak çalışan çalışanlarımızın da geçiş sürecinin tamamlanacağını düşünüyoruz.
HERKESE AYRI AYRI TEŞEKKÜR EDİYORUM
Biz de bu konuyla ilgili Valiliklerde yapılan toplantılarda bu kardeşlerimizin durumunu izah etmiştik. Bütün Belediye Başkanlarının bu izahları neticesinde zannediyorum bu belirli bir seviyeye gelecek. Bununla ilgili Bakanlığın sözlü bir açıklaması oldu. Ancak elimize gelen yazılı bir düzenleme yok. Gelecek diye bekliyoruz. Şimdilik genel manzaramız bu. Bugün bu davetimize katıldığınız için teşekkür ediyorum. Bugüne kadar emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.