Emek Sepeti Üretim Atölyesi Sergisi Açıldı

Kapaklı Belediyesi Emek Sepeti Üretim Atölyesi’nde kursiyerler tarafından yapılan birbirinden güzel el emeği göz nuru ürünler Atatürk Kültür Merkezi Balo Salonunda düzenlenen sergide görücüye çıktı. Sergi açılışında konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Emek Sepeti Üretim Atölyesi’ne kadınlar, çocuklar ve engelli vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, serginin hayırlı olmasını diledi.

Emek Sepeti Üretim Atölyesi Sergisi Açıldı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
18 Ocak 2022 Salı 20:07

Atatürk Kültür Merkezi Balo Salonunda düzenlenen serginin açılışına Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, kurs öğreticileri, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı.

“VATANDAŞLARIMIZIN BÜYÜK İLGİSİYLE KARŞILAŞTIK”

Serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Güzel bir etkinlikle daha sizlerle birlikteyiz. Kapaklı Yöresel Ürünler Merkezi Emek Sepeti Üretim Atölyemizi, Trakya Kalkınma Ajansı’nın yüzde 70 hibesi ile ilçemize kazandırdık. Açıldıktan kısa süre sonra vatandaşlarımızın büyük ilgisiyle karşılaştık. Kadınlarımız, çocuklarımız ve engelli vatandaşlarımızdan oluşan üç yüze yakın kursiyerimizin el emeği göz nuru ürünler ürettiği bir yer haline geldi.” dedi.

“KURSİYERLERİMİZİN EV EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAMAYI ARZULUYORUZ”

Kursiyerlerin ürünlerinin Kazak Gölü Festivali ve Kapaklı Pınar Şenliği’nde sergilendiğini belirterek konuşmasını sürdüren Başkan Çetin, “İlerleyen süreçte kurs yelpazemizi genişleterek yöresel yiyeceklerin de üretimini sağlamayı planladığımız atölyemizde üretilen ürünlerin daha büyük kitlelere pazarlanmasını ve kursiyerlerimizin ev ekonomisine katkı sağlamayı arzuluyoruz. 14 Şubat Sevgililer Günü ve 8 Mart Kadınlar Günü gibi özel etkinliklerde belediye olarak bu ürünleri satın alarak kursiyerlerimize katkıda bulunmak istiyoruz.” diye ifade etti.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Çetin konuşmasını şöyle sonlandırdı: Serginin düzenlenmesinde emeği geçen Kültür Müdürlüğümüze, kurs öğreticilerimize ve kursiyerlerimize çok teşekkür ediyor, sergimizin hayırlı olmasını diliyorum.

ÜRÜNLERİ TEK TEK İNCELEDİLER

Başkan Çetin’in konuşmasının ardından serginin açılış kurdelesi kesildi. Akabinde Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz ve davetlilerle sergideki ürünleri tek tek gezerek, ürünleri inceledi. Ardından kursiyerlere katılım belgeleri takdim edildi.

SERGİ CUMA GÜNÜNE KADAR ZİYARET EDİLEBİLECEK

Seramik, kaligrafi, filografi, resim kursu, punch nakış, makrome, amigurumi kurslarının birbirinden güzel el emeği göz nuru ürünlerin görücüye çıktığı Emek Sepeti Üretim Atölyesi Sergisi 21 Ocak’a kadar vatandaşlar tarafından ziyaret edilebilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.