Emlak Konutları yanındaki derenin üstü kapanıyor

Kapaklı İsmetpaşa Mahallesi Emlak Konutları yanındaki derenin üzerinin kapatılması için çalışmalara başlandı. Özellikle yaz ayları çevreye yaydığı kokuyla sineklerin yuvalandığı derenin üzeri kapatılarak daha güzel bir görünüme kavuşturulmak için çalışmalar başladı.

Emlak Konutları yanındaki derenin üstü kapanıyor
31 Temmuz 2007 Salı 08:33

Dere tahliye edilerek beton kalıplarla kanal oluşturulacak. Daha sonra üzeri toprakla örtülerek normal zemin seviyesine getirilecek. 100 metre uzunluğunda yapılacak çalışmanın 1 ay 45 gün gibi bir zamanda bitirilmesi hedefleniyor. Dere üzeri örtüldükten sonra çevresi güzel bir görünüme kavuşacak. Üzeri örtülen dere park çay bahçesi halı saha gibi yerlerin yapılmasına uygun olacak. Böylece derenin olduğu yer yeni bir görünüm kazanacak.

Yapılacak çalışma ile hem güzel bir görünümün oluşacağını hem de orada yapılabilecek parklar için alan açılacağını belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı "Emlak konutları yanındaki dere çevreye yaydığı kokudan dolayı rahatsızlık veriyordu. Belediye olarak derenin üstünü kapatma çalışmalarımız başladı. 100 metre kapatılacak olan derenin kapatılmasının ardından hem çevreye verdiği koku kaybolacak, hem de o bölgeye park, çay bahçesi, halı saha gibi yerlerin yapılması uygun olacak" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.