Emlak Vergilerindeki artış bizimle ilgili değil

1319 Sayılı Emlak Vergi Kanunu'nun 8. ve 18. maddeleri hükümlerince Büyükşehir Belediyesi sınırlarında bulunan bina vergisi meskenlerde binde 1'den binde 2'ye, işyerlerinde binde 2'den binde 4'e, arsalarda binde 3'ten binde 6'ya, arazilerde binde 1'den binde 2'ye yükseltildi

Emlak Vergilerindeki artış bizimle ilgili değil
22 Nisan 2015 Çarşamba 16:33

 ARTIŞ YÜZDE YÜZ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, emlak vergisi beyanname ödemelerinin son gününün 1 Haziran olduğunu belirterek "Vatandaşlarımız emlak vergisini ödemeye geldiğinde Büyükşehir Yasası gereği daha fazla para ödemek zorunda kalacak. Büyükşehir yasası ile birlikte ev vergileri binde 1’den binde 2’ye, iş yeri vergileri binde 2’den binde 4’e, arsa vergileri de binde 3’ten binde 6’ya çıktı. Yani emlak vergileri yüzde 100 arttı" dedi.

BÜYÜKŞEHİR VE İLÇELER İLE İLGİSİ YOK

Artışın Büyükşehir Belediyesi ya da İlçe Belediyeleri ile ilgili bir durumdan kaynaklanmadığını belirten Akay "Emlak vergileri, Büyükşehir Yasası’nın vatandaşın cebine getirdiği külfetlerden biri. Emlak vergilerindeki bu artış Büyükşehir Yasası’nın bir getirisidir. Büyükşehir olduktan sonra vergilerimizde büyütüldü. Tekirdağ’daki ana muhalefet partili belediyelerin bunu vatandaşlara çok iyi anlatması lazım. Doğruyu net olarak ortaya koymamız lazım" şeklinde konuştu.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Verme İstemiyor - 2 yıl önce
Çok pahalı