Emniyet 81 modifiye araç tespit etti

Abartılı egzozlarından en fazla şikayetin geldiği araçlarla ilgili geçtiğimiz hafta yazdığımız haberin ardından harekete geçen Kaymakam Metin Kubilay, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne talimat vermişti. Emniyet ekipleri de hemen düğmeye bastı ve ilk etapta Çerkezköy’de 83 modifiye araç tespit etti ve işlem yaptı

Emniyet 81 modifiye araç tespit etti
24 Temmuz 2014 Perşembe 07:27

 
Çerkezköy Gazetesi’nin geçtiğimiz günlerde gündeme taşıdığı ‘Abartılı egzoz’ taşıyan araçlarla ilgili ilk işlemler yapılmaya başladı. İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün içerisinde abartılı egzoz da bulunan 81 modifiye araç tespit ettiği öğrenildi. Çalışmalar sürüyor.
METİN KUBİLAY EMNİYETE YAZDI
Geçtiğimiz hafta Çerkezköy kent merkezinde özellikle vatandaşları rahatsız eden abartı egzoz taşıyan araçlar ve bunlarla birlikte motosikletlere yönelik şikayetleri bu sütunlarda gündeme taşımıştık. ‘Egzozlar patlıyor, çıt yok’ başlığıyla verdiğimiz haberin ardından Kaymakam Metin Kubilay, bir yazı ile İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne talimat vermiş ve söz konusu araçlarla ilgili işlem yapılmasını istemişti.
EMNİYET HEMEN HAREKETE GEÇTİ
Edindiğimiz bilgiye göre Kaymakam Metin Kubilay’ın yazısı Emniyet’e ulaşır ulaşmaz, trafik ekipleri harekete geçti.  Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan Kaymakamlık talimatı üzerine, trafik ekiplerini harekete geçirdi. Yapılan çalışmalar sonucunda abartı egzozlarında içerisinde bulunduğu, ışık donanımları, silip-cam, lastik ölçülerindeki değişiklik, farklı teknik donanım ve özellikle de ses-kolon sistemi ile trafik mevzuatına aykırı olarak kullanılan modifiye araçlar tespit edilmeye başlandı.
83 MODİFİYE TESPİT EDİLDİ
Abartı egzoz, ışık donanım, silip-cam, sıra dışı lastik, farklı teknik donanım ve ses-kolon sistemi ile trafik mevzuatına aykırı olarak kullanılan modifiye araçlar tek tek tespit edilerek ceza kesiliyor. Birkaç gün içerisinde Çerkezköy genelinde 83 modifiye araç tespit edildiği öğrenildi. Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri modifiye araçlarla ilgili çalışmalarını sürdürürken, abartı egzozlarda söktürülüyor. Halihazırda devam eden çalışmalar sonucunda Çerkezköy’de tamamen modifiye araç bitirilmesi hedefleniyor.
172 TL PARA CEZASI KESİLİYOR
Modifiye araçlara 172 TL para cezası kesilirken 20 de ceza puanı ile cezalandırılıyor. Ayrıca, ses, müzik, görüntü ve haberleşme cihazlarının şartlarına uygun olmadan araçlarda bulunduranlara ve kamu düzenini ve rahatını bozacak şekilde bu araçları kullanan sürücülere 80 TL para cezası 10 ceza puanı kesiliyor. Araç üzerlerinde yapılan teknik değişikliği 30 gün içinde tescil yapan kuruluşa bilgilendirmeyen sürücülere de 80 lira para cezası ve 10 ceza puanı  ceza veriliyor. Yapılan değişiklik belgeleri üzerine işleninceye kadar araç trafikten men ediliyor.
İKİ GÜNDE RADARA 72 ARAÇ DÜŞTÜ
Öte yandan Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü son günlerde hız tutkunu sürücü sayısında artış olması nedeniyle radar uygulamasına ağırlık verdi. Ekipler radar sayesinde iki günde 72 araca ceza kesti. İlk gün radara 37 araç düşerken önceki gün radara öğleden sonra saat 14.00 sularına kadar 35 araç düştü.
ÜÇ CADDEDE RADAR VAR
İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği’nce başlatılan radar uygulaması Çerkezköy’ün en önemli caddelerinde sürücülere göz açtırmıyor. İki gün önce başlayan radar uygulamasında Cengiz Topel Caddesi, Hayri Batur Caddesi ve Hikmet Uğraş Caddesi’ne radar bulundurulmaya başlandı. Emniyet yetkilileri önümüzdeki günlerde Fevzi Paşa Caddesi ve  Barbaros Caddesi’ne de radar uygulaması başlayacağını belirtti.
HIZ LİMİTİ 50 KİLOMETRE
Hız limiti 50 kilometre olan söz konusu caddelerde bu limiti yüzde 10 ile geçen sürücülere ceza kesiliyor. Hiçbir uyarıda bulunulmayan sürücülerin ardından radar cezaları gidiyor. Emniyet yetkilileri, hiçbir sürücüyü uyarmadıklarını, durdurmadıklarını, gidişlerine göz yumduklarını belirterek, arkadan giden radar cezaları karşısında vatandaşları uyardılar. Hızı 56 kilometre olan sürücülere 172 TL para cezası anında kesiliyor. Hız limitinin yüzde 30’unu aşan sürücülere ise 356 TL para cezası kesiliyor. Bu da hız limiti olarak 62 kilometreye karşılık geliyor. Yani 56 kilometre ile giden sürücüler 172 TL, 62 kilometre ile giden sürücüler ise 356 TL radar tespiti ile sonradan giden para cezasına çarptırılıyor.
CENGİZ TOPEL’DE 92 ARACA AYRICA CEZA KESİLDİ
Diğer taraftan trafik ekipleri yaptıkları uygulamalar neticesinde iki gün içerisinde trafik kanunun 47/1-C bendini ihlal eden 92 araca ceza kesildi. Emniyetten edinilen bilgiye göre; son günlerde ağır tonajlı araçların geçişinden şikayet edilen Hikmet Uğraş Caddesi ile Cengiz Topel Caddesi’nde tam aksi bir uygulama olduğu belirtildi.Buna göre Cengiz Topel Caddesi’nin ağır tonajlı araç, tır, kamyon gibi araçlara kapalı olduğu belirtilerek, buralardan geçmeleri yasak olduğu söylendi. Bunun yanı sıra ağır tonajlı araçların; Tır ve kamyonların Hikmet Uğraş Caddesi’nden geçmeleri gerekiyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.