EN ÇOK HANGİ İSİMLER TERCİH EDİLİYOR?

Nüfus artışı ile dikkat çeken Çerkezköy'de bu yılın başından bugüne kadar İlçe Nüfus Müdürlüğü'nde tam 2090 yeni nüfus cüzdanı düzenlendi. Doğum kaydı nedeniyle düzenlenen nüfus cüzdanlarında aileler çocuklarına daha çok film ve dizi karekterlerinin isimlerini koyarken, bazı ailelerin Ermeni ve Kürt kökenli isimleri tercih ettikleri dikkat çekiyor

EN ÇOK HANGİ İSİMLER TERCİH EDİLİYOR?
06 Ağustos 2012 Pazartesi 17:29

 

Çerkezköy İlçe Nüfus Müdürlüğü'nde 1 Ocak 2012'den 31 Temmuz 2012 tarihine kadar tam 2090 tane doğum kaydı yapıldı. Yazılan 2090 nüfus cüzdanında ilginç isimler yer alıyor. Ailelerin talebi üzerine en çok yazılan kız ve erkek isimleri ile ilginç isimleri biraraya getirdik. Son zamanlarda bir de üç isim birden çocuğuna veren aileler de çok sayıda var.

Artık tv yıldızlarının isimleri sıkça çocuklara veriliyor. Bakın Çerkezköy'de son 6 ay içerisinde çocuklara hangi isimler verilmiş. En popüler isimlerden, akla hayala gelmeyen isimlere kadar hertürlüsü var. Dikkat çeken bir hususta Çerkezköy'de isimlerdeki harflerin özenle seçilmesi. Türkçe bir ismin arapça olması için arap alfabesine göre yazılması ailelerden, nüfus memurlarına yönelik gelen taleplerin başında yer alıyor. Arapça başta olmak üzere son zamanlarda Ermeni ve Kürt isimleri özellikle seçiliyor.

EN ÇOK YAZILAN KIZ İSİMLERİ

Çerkezköy İlçe Nüfus Müdürlüğü'nde bu yıl 6 ay içerisinde yazılan nüfus cüzdanlarında en fazla yer alan kız isimleri; Hayrunnisa, Buğlem, Zeynep, Mina, Ecrin, Cemre, Hiranur, Sevgi, Rümeysa, Ela, Elanur, Zehra, Aybike, Aybüke, Hürrem, Azra Yağmur, Asya, Hazal, Dilara, Sümeyye, Ceren, Esra, Tuana, Tanem, Melis.

YENİ HÜRREMLER DOĞDU

Son iki yılda popüler olan Muhteşem Yüzyıl adlı dizi nüfus cüzdanlarına yazılan 'Hürrem' isminde de patlama yaşattı. Daha önce Türkiye'de pek duyulmayan Hürrem ismini, önümüzdeki yıllarda birçok bayanda görebiliriz. Çerkezköy bu konuda önemli bir istatistiği ortaya koydu. Bu yıl dünyaya gelen kız çocuğundan çok sayıda Hürrem adını alan oldu. Yine Ecrin gibi ilginç, Azra gibi popüler isimlerin yanı sıra Buğlem gibi pek bilinmeyen isimlerde Çerkezköylüler tarafından kızlarına verildi.

EN ÇOK YAZILAN ERKEK İSİMLERİ

İlçe Nüfus Müdürlüğü'nde Ocak ayından Temmuz ayının sonuna kadar kayıt altına alınan yeni doğan erkek çocuklarına en fazla şu isimler verildi: Emir, Eren, Berat, Efe, Miraç, Yiğit, Burak, Muhammet, Yağız, Kayra, Yasin, Arda, Emre, Doruk, Egemen, Enes, Talha, Azat.

İLGİNÇ İSİMLER HAYLİ FAZLA

Çerkezköylüler ilginç isimler bulmakta da güçlük çekmiyor. İsimler bize ilginç gelebilir ancak köken itibariyle Arapça, Ermenice ve Kürtçe kelimelere dayandığı için aslında pek ilginç değiller. Önümüzdeki yıllarda Kurtlar Vadisi Dizisi'nin Memati'sini artık gerçek hayatta çokca duyabilirsiniz. Çünkü son 6 ay içerisinde Çerkezköy'de doğan çocuklar arasında Memati ismi verilenlerde var. Bu yıl Çerkezköy'deki dikkat çeken isimler şöyle oldu:Agah, Memati, Rina, Su, Tül, Asaf, Pusat, Noyan, Muhammer, Rimenay, Ararat, Amed, Didaryezda, Arafat, Seyde Mekki, Royhat, Nurefşan, Mihrimah.

ÜÇ İSİM KOYMAYA BAŞLADILAR

Nüfus cüzdanlarında en önemli sorun haline gelen üç isim kullanılması son zamanlarda artmaya başladı. Çerkezköy Nüfus Müdürlüğü, bu yıl "Boran Doğu Batıkan", "Miraç Ahmet Selim" gibi isimler nüfus cüzdanlarına kaydetmeye başladı

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.