Encümen ilk toplantısını yaptı

Çerkezköy Belediye Meclisi'nden sonra Encümen'de ilk toplantısını yaptı. Başkan Vahap Akay, başkanlığında toplanan Encümen'in ilk kararı da Encümen toplantılarının gün ve saatini belirlemek oldu

Encümen ilk toplantısını yaptı
16 Nisan 2014 Çarşamba 07:47

30 Mart Yerel Seçimlerinin ardından hafta sonunda ilk Belediye Meclis Toplantısı yapılan Çerkezköy Belediyesi'nde ilk Encümen toplantısı da yapıldı. Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında toplanan Encümen'in ilk kararı da Encümen toplantılarının gün ve saatini belirlemek oldu.
ENCÜMEN TOPLANDI
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında toplanan Encümen Toplantısı'na hafta sonu toplanan Belediye Meclisi'nde ilk kez Encümen Üyeliklerine seçilen Nedim Yılancı, Binali Etyemez, Nihat Mıstık ile Belediye Muhasabe Müdürü Mustafa Gümüş, Yazı İşleri Müdürü Esengül Güven ve Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş katıldı. Toplantı öncesi bir süre Belediye bürokratları Kemal Gümüş, Mustafa Gümüş ve Esengül Güven Başkan Vahap Akay ve Encümen Üyelerine bir önceki Encümen toplantıları ve alınan kararlar hakkında bilgi verdi. Daha sonra toplantıya geçildi.
ENCÜMEN PERŞEMBE GÜNLERİ TOPLANACAK
Çerkezköy Belediye Encümen'i ilk toplantısında toplanma günü ve saatini belirledi. Buna göre yasal olarak haftada bir gün toplanma zorunluluğu bulunan Çerkezköy Belediye Encümen'i Perşembe günleri saat 16.00'da toplanacak. Yine Belediye Kanunu'na göre toplantı gün ve saatini değiştirme yetkisinin Belediye Encümen'inde olduğunu Encümen Üyelerine anlatan Yazı İşleri Müdürü Esengül Güven, Belediye Başkanı Vahap Akay'ın Encümen Üyelerini olağanüstü toplama yetkisi de bulunduğunu kaydetti.
YARDIMLAR ASKIYA ALINDI
İlk toplantının bir başka gündem maddesi ise seçim öncesi fakirlere yönelik Çerkezköy Belediyesi'nin yaptığı nakit yardımlar oldu. Seçim öncesinde yaklaşık 50 kişiye yapılan nakdi yardım daha sonra kamuoyundaki tepkilerin ardından durdurulmuştu. Son Encümen toplantısında nakdi yardımların Nisan ayı Encümen toplantısına ertelendiği hatırlatan Yazı İşleri Müdürü Esengül Güven, nakdi yardım dilekçelerini Başkan Vahap Akay'ın görüşüne sundu. Başkan Vahap Akay, nakdi yardımların bir süre durdurulmasına karar verirken, "Bizim ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik projelerimiz var. Bunlar önümüzdeki ay Meclisimize gelecek. Bu projelerle birlikte bu yardımlara da bir şekil vereceğiz. Bu nedenle şimdilik durmasında fayda var" diye konuştu.
RAMAZAN YARDIMI İÇİN  KARAR ALINDI
Başkan Vahap Akay, nakdi yardımları askıya alırken yaklaşan Ramazan ayı öncesinde ihtiyaç sahibi ailelere yapılacak 'Ramazan Paketi' dağıtımlarına olur verdi. Geçen yıl 4 bin paket dağıtan Çerkezköy Belediyesi'nin bu yılda en az bu kadar Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere yardım yapması kararlaştırıldı. Yardımlar Ramazan'ın ilk haftası yapılacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
itfaiyeci - 10 yıl önce
evlerimizde yangın var,belediye maaşlarımızı yatırmadı.faik bey,emre bey,candan hanım siz ceylan derisi koltuklarınızda 20 milyar maaş alırken itfaiyeciler maaş alamadı.chp yüzünden.bu da size madalya olsun
Avatar
esnaf - 10 yıl önce @itfaiyeci
niye maaş alamamışsınız? belediye seçileli 10 gün olmuş 10 günde maaş mı alıyorsunuz?