Engelleri aşmak için bir araya geldiler

Türkiye Beyazay Derneği’nin ‘Aşmak için Hareket’ etkinliğinin ikinci etabında çocuklarla top oynayan protokol üyeleri daha sonra çocuklara satranç takımı hediye ederek hatıra fotoğrafı çektirdiler

Engelleri aşmak için bir araya geldiler
26 Nisan 2016 Salı 15:30

 KATILIM YOĞUN OLDU

Türkiye Beyazay Derneği’nin ‘Aşmak için Hareket’ etkinliği önceki gün düzenlendi. Kumlu Geçitte bulunan halı sahada düzenlenen etkinliğe Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Şube Müdürü İrfan Danışmaz, Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Akman, Çerkezköy İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Metin Aysal, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Tekirdağ Beyazay Derneği Şube Başkanı Adnan Şahin ile yönetim kurulu üyeleri, siyasi parti temsilcileri, engelli ve engelsiz öğrenciler katıldı.

YAŞAMLARINA RENK KATIYOR 

Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin, yaptığı konuşmada, “Cumhurbaşkanımızın himayelerinde ülke genelinde gerçekleştirdiğimiz ‘Aşmak için hareket’ etkinliğinin bu gün sizlerle birlikte ikinci etabını gerçekleştirmenin onurunu yaşıyoruz. Bu etkinliğimizde olduğu gibi her zaman yanımızda olan ve bizlerden desteğini esirgemeyen Tekirdağ Valimiz Enver Salihoğlu’na, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’a ve Genel Başkanımız Lokman Ayva’ya teşekkür ediyoruz. Bu etkinliğimizin esas amacı engelli engelsiz bireylerin birlikte spor yaparak kaynaşmaları ve yaşamlarına renk katmalarıdır” diye konuştu.

PEK ÇOK PROJE HAYATA GEÇTİ

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ise yaptığı konuşmada, “Öncelikle engelli ve engelsiz kardeşlerimizi bir araya getirerek birlikte spor yapmalarının sağlanması açısından bu etkinliğin önemli olduğunu düşünüyorum. Böyle canlı ve anlamlı bir projeyi yürüten Tekirdağ Valimiz Enver Salihoğlu’na, Genel Başkan Lokman Ayva’ya ve Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin’i tebrik ediyorum. Beyazay Derneği Tekirdağ Şubesi imkânlarını zorlayarak bugüne kadar pek çok projeyi hayata geçirmiştir ve geçirmeye de devam ediyor” dedi.

SOSYAL YAŞAMI HAREKETE GEÇİRMİŞTİR

Eğitimden, sağlığa ve spora kadar birçok projenin gerçekleştiğini ifade eden Kaymakam Kubilay, “Aşmak için Hareket Cumhurbaşkanımızın destekleriyle yürütülen projedir. Bu projenin amacında engelli engelsiz bireylerin birlik ve beraberlik içinde kaynaşmalarını sağlayarak birlikte spor yapmalarıdır. Bu proje kapsamında 100 bin engelli ve 100 bin engelsiz öğrenci sporla kaynaşmış ve sosyal yaşamı da harekete geçirmiştir” açıklamasında bulundu.

GRAFİĞİMİZ O KADAR YÜKSEK OLUR

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva ise engeller ile ilgili çeşitli örnekler vererek yaptığı konuşmasında, “Bir insan gözlerim görmüyor okuyamam dememelidir. Benim iki gözüm görmüyor ama okudum üniversite bitirdim. İnsanlar başaracağım dedikten sonra başaramayacağı hiçbir engel yoktur. Bu güzel hayatı engelli engelsiz beraber paylaşalım. Engelli engelsizden üstündür. Çünkü engellinin zekâsı daha yüksektir. Bizim medeniyetimizde herkes eşittir. Bizler engelli ve engelsiz ne kadar birbirimize yardımcı olursak birbirimizin işleri de daha çok hafifler ve başarı grafiğimiz de o kadar yüksek olur” dedi.

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER

Konuşmaların ardından etkinliğe sponsor olan Adem İçli ve Hasan Yaşar’a protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi. Programda protokol üyeleri engelli ve engelsiz sporcular ile birlikte günün anısına fotoğraf çektirdi. Fotoğraf çekiminin ardından kaleye geçen Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin’e Tekirdağ Valisi Enver Salioğlu ve Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay penaltı atışı gerçekleştirdiler. Etkinliğin ardından Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu çocuklara satranç takımı dağıttı.

Haber: Feyza İşcan Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.