Engelliler bu kez Zübeyde Hanım Anaokulu’nda

Özellikle çocukların ileride sakat kalmasına neden olabilecek durumlara karşı uyarılarda bulunmak ve engelli bilincini aşılamak amacıyla okullarda küçük eğitimler veren Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi yönetimi, bu kez Zübeyde Hanım Anaokulu’ndaki miniklerle bir araya gelirken, minik öğrencilere kapak toplama kampanyasına gösterdikleri duyarlılık için teşekkür etti

Engelliler bu kez Zübeyde Hanım Anaokulu’nda
03 Nisan 2013 Çarşamba 08:19

Çerkezköy Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Yönetimi ve üyeleri, toplumu bilinçlendirmek ve özellikle çocukların ileride sakat kalmasına yol açacak olayların önüne geçmek amacıyla düzenlediği eğitimlere bu kez Zübeyde Hanım Anaokulu’nda devam etti. Okulda minik öğrencilerle bir araya gelen Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve beraberindekiler, minik öğrencilerin dikkat etmesi gereken konular hakkına uyarılarda bulunurken, kendilerinin nasıl engelli olduklarını da verdikleri örneklerle çocuklara aktardı. Çetinkaya ayrıca, mavi kapak kampanyasına gösterdikleri duyarlılık için de öğrencilere teşekkürlerini iletti. Minik öğrenciler de, Çetinkaya’yı konuşması boyunca dikkatle takip etti.
SİZLER DE BÖYLE OLMAYIN DİYE BURADAYIZ
İlk olarak çocuklara kendilerini tanıtan Hayrettin Çetinkaya, “Bizler engelliyiz. Sizlerin de ileride böyle durumlarla karşılaşmamanız için buraya geldik” dedi. Ardından çocuklara, nasıl engelli olduklarını anlatan Çetinkaya, kendisinin 8 yaşındayken yola kaçan bir topun peşinden dikkatsizce gittiğini ve o anda kendisine bir araç çarpması sonucunda sakat kaldığını belirterek, “Ben de, sizin yaşlarınızda, sizin gibi sağlıklı, yürüyüp, koşabilen bir çocuktum” dedi ve geçirdiği kaza sonrası bacağını kaybettiğini ve şu an takma bacakla yaşadığını dile getirdi.
ARABADA ARKA KOLTUĞA OTURUN VE KEMERİNİZİ TAKIN
Çocukları özellikle trafik kurallarına uymaları konusunda uyaran Çetinkaya, “Arabaya bindiğinizde arka koltuğa oturun ve emniyet kemerinizi mutlaka takın. Bunu anne babanıza da söyleyin. Bir arkadaşımız, küçükken annesiyle birlikte ön koltuğa oturmuş. Yolda kaza yapınca arkadaşımız ön camdan dışarıya fırlamış. O esnada cam parçaları gözüne girmiş ve kör olmuş. Sizin de başınıza böyle olayların gelmemesi için trafik kurallarına uyun. Etrafınızdakilerin de uymasını söyleyin” diye konuştu. ELEKTRİK PRİZLERİYLE OYNAMAYIN
Çetinkaya, çocukları elektrikli aletler ve elektrik prizleri ile oynamamaları konusunda da uyarırken, yine küçük yaşta bir arkadaşlarının elektrik priziyle oynadığı esnada elektrik çarptığını ve ellerinin yandığını söyledi.
HİKAYELERİNİ ANLATTI
Dernek üyelerinin bazılarının sakat kalma hikayelerini de miniklere anlatan Çetinkaya, öğrencileri dikkat etmeleri gereken konularda sık sık uyarırken, özellikle dışarıdayken çok dikkatli olamaları gerektiğini ifade etti.
KAPAKLAR İÇİN ÖĞRENCİLERE TEŞEKKÜR
Hayrettin Çetinkaya, konuşmasında, öğrencilere mavi kapak kampanyasındaki duyarlı davranışları için teşekkür ederken, toplanan kapaklarla engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye aldıklarını ve bu sayede engelli vatandaşların hayatını bir nebze de olsa kolaylaştırdıklarını dile getirdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.