Engelliler korosu büyük beğeni topladı

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası nedeni ile Çerkezköy Belediyesi Engelliler Türk Müziği Korosu’nun Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde ‘Engelleri Müzikle Aşalım’ isimli konseri ayakta alkışlandı

Engelliler korosu büyük beğeni topladı
18 Mayıs 2015 Pazartesi 15:54

 HEDİYELERİ TAKDİM EDİLDİ

 

Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu Şefi F. Fahrihan Ünsal yönetiminde sahne alan Çerkezköy Belediyesi Engelliler Türk Müziği Korosu’nun ‘Engelleri Müzikle Aşalım’ isimli konseri Halk Eğitim Merkezi’nde yapıldı. Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Emniyet Müdürü Murat Ogan, Nüfus Müdürü Gülhan Yelek ve sanatseverlerin izlediği konser sonunda Çerkezköy Belediyesi Engelli Türk Müziği Korosu uzun süre ayakta alkışlanırken, gecenin sonunda Belediye Başkan Yardımcımız İmdat Özgör, büyüleyici konserde emeği geçen herkese teşekkür etti ve kora görevlilerine küçük hediyeler verdi.

 

PERFORMANSLARI AYAKTA ALKIŞLANDI

 

Çerkezköy Belediyesi Engelliler Türk Müziği Korosu’nun konserinden önce koro tarafından seslendirilen İstiklal Marşımıza ‘İşitme Engelliler Kursu’na katılan kursiyerler de eşlik ederken, kursiyerlerin İstiklal Marşı performansı da ayakta alkışlandı.

 

İLK BÖLÜM KÜRDİLİ HİCAZKAR PEŞREVİ İLE BAŞLADI

 

İki bölümden oluşan Çerkezköy Belediyesi Engelliler Türk Müziği Korosu’nun konserinin ilk bölümü Tamburi Cemil Bey’in Kürdili Hicazkar Peşrevi’nin söylenmesi ile başladı. Ardından Neveser Kökdeş’in Kürdili Hicazkar şarkısı ‘Canandan Uzak Kaldı Gönül’ isimli eseri solistler Şengül Civan ve Oğuz Gökdemir’in seslendirmesi ile devam etti. Zeki Müren’in Kürdili Hicazkar şarkı ‘Uzun Yıllar Bekledim’ isimli eseri solistler Gürol Aksu ve Hülya Metin seslendirildikten sonra Mahmut Oğul’un Kürdi şarkısı ‘Ayrı Bedende Can Gibiyiz’ isimli eserini solistler Mustafa Akgün ve Meral Dağaşan seslendirdi.

Zeki Müren’in Nihavend şarkısı ‘Bülbül Aşıkmış Güle’nin Hülya Metin ve Ali Tansu tarafından seslendirilmesinin ardından Zeynettin Maraş’ın Nihavend şarkısı ‘İnleyen Nağmeler’ isimli eseri solistler Havva Akgün ve Yunus Gökdemir tarafından seslendirildi. Konserin ilk bölümü Alattin Ersoy’un Nihavend şarkısı ‘Biliyorsun Bir Zamanlar’ isimli eserin Gülçin Çil ve Cengizhan Çil, Zeki Müren’in Nihavend şarkısı ‘Gözlerinin İçine Başka Hayat Girmesin’ isimli eserinin solist Oğuz Gökdemir tarafından seslendirilmesi ile sona erdi.

 

İKİ BÖLÜMLÜK KONSER

 

Çerkezköy Belediyesi Engelliler Türk Müziği Korosu’nun ikinci bölümü Alaettin Şensoy’un Nihavend şarkısı ‘Bübüleyen Gözlerinle’ isimli eserini solistler Nursena Kuru ve Batuhan Kaya’nın seslendirmesi ile başladı. Ardından Gündoğdu Duran’ın ‘Gözleri Aşka Gülen’ isimli eserin solistler Büşra Tecmen ve Oğuz Gökdemir’in seslendirmesi ile konser devam etti.

 

EVLERİNİN ÖNÜ HANDIR TÜRKÜSÜYLE SON BULDU

 

Bilge Özden’in Nihavend şarkısı ‘Gökten Yağmur Değil’ isimli eserin solist Tunay Kanat tarafından seslendirilmesinin ardından Teoman Alpay’ın Nihavend şarkısı ‘Dün Göztepe’nin’ isimli eseri solistler Ayten Arslan ve Gürol Aksu tarafından, Yusuf Nalkesen’in Mahmurlu Hüzzam şarkısı ‘Neden Kaçtın Uzaklara?’ isimli eseri solistler Hülya Güven ve Ferhat Arslan tarafından, İsmail Hakkı Bey’in Muhayyer Kürdi şarkısı ‘Fikrimin İnce Gülü’ isimli eseri solist Şengül Civan tarafından seslendirildikten sonra Teoman Alpay’ın Muhayyer Kürdi şarkısı ‘Sarmaşık Güller’ isimli eser solist Havva Akgün tarafından seslendirildi ve konser Muhayyer Kürdi Türkü ‘Evlerinin Önü Handır’ isimli türkünün kora tarafından seslendirilmesi ile sona erdi.

 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.