Engelliler sevinmeye devam ediyor

Çerkezköy Belediyesi tarafından alınan 4'ü akülü, 20'si normal sakat ve özürlü arabası düzenlenen sembolik törenlerle engelli ve sakat vatandaşlara verilmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem'in elinden arabalarını alan Abdullah Beyazkaya (32) isimli doğuştan felçli genç ile 4 yaşından beri koltuk değneği ile yürüyen Sami Bulut (52) isimli tek bacağı olmayan vatandaşın ardından önceki gün de 31 yaşındaki Barış Aratemur isimli sağ tarafı felçli bir genç akülü, tam otomatik aracını Belediye Başkanı Ali Ertem'in elinden aldı.

Engelliler sevinmeye devam ediyor
21 Ağustos 2007 Salı 08:34

Toplumdaki sakat, engelli ve özürlü vatandaşları sosyal hayatın içine çekmek, onlara yardımcı olmak için çalışmalarını sürdüren ve imkanlarını seferber eden Çerkezköy Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi engellilere yardımlar devam ediyor.

BİR ENGELLİNİN DAHA HAYALİ GERÇEKLEŞTİ

İlçemizde yaşayan engellilere Trakya'da ilk defa düzenli aylık bağlayan ve yüzlerini güldüren Çerkezköy Belediyesi, önceki gün düzenlene bir tören ile ilçemizde bulunan ve yürüme imkanları bir engelli vatandaşın hayallerini daha gerçekleştirdi.

5 yaşında geçirdiği rahatsızlık sonucu sağ tarafı tutmayan Barış Aratemur isimli gence akülü ve tam otomatik özürlü aracı hediye eden Belediye Başkanı Ali Ertem, "Toplumumuzdaki özürlü ve engelli vatandaşlarımıza büyük önem ve değer veriyoruz. Onların topluma kazandırılması, sorunlarının çözümünde faydalı olmak için elimizdeki imkanları, olanakları kullanıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda da özürlü ve engelli vatandaşlarımıza özürlü arabaları dağıttık. Çerkezköy'deki Sakatlar Derneğimize yer tahsis ettik, faaliyetlerine katkıda bulunduk. Bu yılda 4 tanesi akülü, 20 tanesi de normal olmak üzere toplam 24 tane özürlü arabası alarak, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza teslim ediyoruz. Daha önce bilindiği gibi 2 vatandaşımıza akülü özürlü aracı vermiştik, bu üçüncü oldu" dedi.

GÜLE GÜLE KULLANSINLAR

Çerkezköy'de yaşayan engelli ve özürlü vatandaşlara her ay düzenli olarak aylıkta verdiklerini belirten Belediye Başkanı Ali Ertem, "Bunun yanısıra ellerimizdeki imkanlar doğrultusunda bu tür yardımlarda da bulunuyoruz. Bu aracın Barış isimli kardeşimize hayırlı olmasını, güle güle kullanmasını diliyorum. İnşallah bu araba sayesinde rahat ederler ve kendi ihtiyaçlarını bir nebze olsun karşılar" dedi.

HERKESİM İLE KUCAKLAŞIYORUZ

Belediyeciliğin sadece yol, su, altyapı gibi hizmetlerini vatandaşlara götürmek olmadığını belirten Belediye Başkanı Ali Ertem, "Biz aynı zamanda sosyal Belediyeciliği de hayata geçirdik. Toplumumuzun her kesimi ile kucaklaşıyor, onların sorunlarına eğiliyoruz. Bugünde bunun bir örneğine şahit oluyoruz" dedi.

ALLAH RAZI OLSUN

Belediye Başkanı Ali Ertem'in elinden akülü, tam otomatik aracı alan engelli vatandaş Barış Aratemur, "Çerkezköy Belediyesine ve Belediye Başkanı Ali Ertem'e çok teşekkür ediyorum, Allah kendilerinden razı olsun. Bizleri düşündüğü için kendilerine ne kadar teşekkür etsem azdır. Bu araç sayesinde artık kendi ihtiyaçlarımı karşılayacağım, bir yere gitmek için kimseye ihtiyacık kalmayacak.

Bir tarafım tutmadığı için çoğu işlerimi sürünerek görüyordum. Geçtiğimiz yıl verilen araba akülü olmadığı için dışarı çıksam mutlaka birinin benimle gelmesi, ilgilenmesi gerekiyordu. Şimdi buna gerek kalmadı" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.