Engellilere Kumbağ'da tatil imkanı

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi yaz ayalarıyla birlikte faaliyetlerini sıklaştırdı. Engelliler için Kumbağ’da tatil imkanı sağlayan dernek, eğitimler ve proje çalışmaları ile engellilerin kendilerini geliştirmesi teşvik ediyor

Engellilere Kumbağ'da tatil imkanı
21 Temmuz 2011 Perşembe 00:00

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nin yaz aylarıyla birlikte çalışmalarını yoğunlaştırdığı söyleyen Dernek Başkanı Hayrettin Çetinkaya, “Derneğimiz her hafta 35 engelli vatandaşı Kumbağ'a tatile götürüyor. Bunun yanında Sakıp Sabancı Vakfı’nın eğitim amaçlı Engelli Ayrımcılığını Gizleme ve Önleme Platformu Projesi kapsamındaki eğitim programına iki engelli bayan yöneticiyi gönderdik. Ayrıyeten 2011 yılı hayat boyu öğrenme programı Leonardo Vinci Hareketlilik Projesi kapsamında Saray Engelliler Derneği ile ortaklaşa hazırladığımız ‘Engelli istihdamına yönelik mesleki eğitim yenilikçilik yaklaşımları incelemesi’ isimli projemiz de kabul edildi” dedi.
HER HAFTA 35 ENGELLİ KUMABAĞ’A GİDİYOR
Her hafta 35 engelliyi Kumbağ’daki Türkiye Sakatlar Derneği’nin engelli kampına götürdüklerini belirten Hayrettin Çetinkaya ‘’Yaz sezonunu yaptığımız gece ile açmıştık. Her hafta 35 engelli arkadaşımızı Kumbağ’da denize götürüyoruz. Yemeklerin Derneğimiz tarafından karşılandığı kampta engelliler ücretsiz bir şekilde Kumbağ’da bulunan Türkiye Sakatlar Derneği’nin kampında tatillerini gerçekleştiriyorlar. Engelli kardeşlerimiz bu kampta hayatlarında ilk defa denize girme ve tatil yapma imkanına kavuşuyorlar. Ayrıca Derneğimizin bir haftalık kampları da var. Üç öğün yemeğini verildiği bu kamplar haftalık 100 liradır. Bu kamplarda öncelik engelli kardeşlerimiz ve ailelerindir. Engelli kardeşlerimize hiçbir yerde olmayan fırsatlar yaratmaya çalışıyoruz. Kampa katılmak isteyenler derneğimize başvuruda bulunabilirler. Ramazan Ayı boyunca boş yerlerimiz mevcuttur’’ ifadelerini kullandı.
ENGELLİLERİN EĞİTİMİNE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ
Sakıp Sabancı Vakfı’nın eğitim amaçlı Engelli Ayrımcılığını Gizleme ve Önleme Platformu Projesi kapsamındaki eğitim programına iki engelli bayan yöneticiyi gönderdiklerini belirten Çetinkaya ‘’Dernek olarak iki engelli bayan yöneticimizi İstanbul Bakırköy’de beş yıldızlı bir otelde yapılan eğitim kampına gönderdik. Bu eğitim kampında aldıkları eğitimin derneğimizin ilerleyen dönemdeki çalışmaları açısından önemli olacaktır. Çerkezköy Sakatlar Derneği olarak engelli kardeşlerimizin eğitimlerine çok büyük önem veriyoruz’’ şeklinde konuştu.
ENGELLİLER AVRUPA YOLCUSU
Leonardo Vinci Hareketlilik Projesi kapsamında Saray Engelliler Derneği tarafından hazırlanan ve Çerkezköy Sakatlar Derneğinin proje ortağı olduğu çalışma hakkında da bilgi veren Hayrettin Çetinkaya şunları söyledi:
‘’Saray Engelliler Derneği tarafından yapılan projeye Çerkezköy Sakatlar Derneği proje ortağı olarak katkı sağladı. Türkiye genelinde 2550 projenin arasında 268 proje kabul edildi. Saray Engelliler Derneği ile Derneğimizin ortaklaşa hazırladığı ‘Engelli istihdamına yönelik mesleki eğitim yenilikçilik yaklaşımları incelemesi” isimli projemiz de kabul edilen projeler arasında yer aldı. Bunla ilgili olarak bir hafta süre ile Hollanda ve İtalya’daki eğitim kurumlarında engelli bireylerin istihdamına yönelik mesleki eğitim faaliyetleri gerçekleştirilecek. Bu kapsamda Çerkezköy Sakatlar Derneği’nden 3 üyemiz yapılacak eğitimlere ve çalışmalara katılacaklar. Böylelikle Avrupa Birliği’ndeki kurumlar ile sürdürülebilir ilişkiler kurulmasını da sağlayacağız.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.