Engellilerle derdin ne senin Kadir Başkan?

Dönemin Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem tarafından işletilmesi için Sakatlar Derneğine verilen otogar tuvaletlerini yedi yıldan beri işleten dernek yönetimi büyük bir şok yaşadı. İhaleye çıkılmayacağın sözünü almalarına rağmen yapılan ihaleyi 1 lira fark ile kaybeden engelliler adeta Başkan Albayrak ve Akay’a ateş püskürdü. İhalede usulsüzlük yaşandığını ifade eden Çetinkaya, konunun siyasi etkenleri olabileceğini ifade etti.

Engellilerle derdin ne senin Kadir Başkan?
26 Şubat 2019 Salı 17:32

ADETA ŞOK OLDULAR
7 yıldan beridir Çerkezköy otogarının işletim hakkını elinde bulunduran Çerkezköy Sakatlar Derneği önceki gün yaşadıkları şok ile derinden sarsıldı.Daha önce Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın kendilerine söz vermesine rağmen ihaleye çıkılması şaşkınlıkla karşılandı. İhale hakkında işletme hakkını elinde bulunduran Sakatlar Derneği’ne haber dahi verilmezken, sonradan öğrenen dernek yönetimi alel acele ihaleye katıldı. İhale öncesi İlçe Kaymakamı Atilla Selami Abban ve Çerkezköy OSB Müdürü Özdoğan’ın ricaları da Albayrak’ı yolundan döndürmeye yetmedi.

SÜRECİ ANLATTI
Otogarda bulunan tuvaletleri aylık 2 bin 500 TL’lik bağış makbuzu karşılığında çalıştırması için bir engelli ailesine verdiklerini kaydeden Çetinkaya ihale sürecini anlattı. Çetinkaya, “Buradan gelen gelirle dernek gider faturalarını karşılamaktayız. Dernek binamızın altı katlı olması nedeniyle gideri de bir o kadar fazladır. Tekirdağ Büyükşehir olduktan sonra otogarların Büyükşehir’e devredildiğini daha sonra dernek olarak dilekçe ile başvurarak sözleşme yapmak istediğimizi belirttik. Bize şifayen verdikleri cevap da yüklenici firmayla devir işlemlerinin gerçekleşmediğini, yüklenici firmayı mahkemeye verdiklerini söylediler. Bizde buna istinaden mahkeme süresinin sona ermesini bekledik. Bu arada abone olmak için elektrik ve su aboneliğine başvuru yapmamızda mahkeme sürecinin devam ettiğini söylediler” dedi.

İHALEYE DAVET EDİLMEDİLER
Çetinkaya, “Sözleşme imzalamak için girişimlerde bulunduğumuzda ‘ Siz kamu yararına çalışan derneksiniz’ tuvaletler ihaleye çıkamazsınız dediler. Fakat buna rağmen ihale açıldı. İhaleye davet edilmedik ve üç gün kala ihaleyi komşulardan öğrendik. Evraklarımızı eksiksiz bir şekilde tamamlayıp ihale için başvurumuzu yaptık. İhale tarihi seçimlere bir ay kala olması manidardır. Otogardaki dükkanların yangından mal kaçırır gibi ihaleye çıkarılması ne kadar doğrudur” ifadelerini kullandı.

İHALEDE ŞAİBE Mİ VAR?
Otogarın tuvalet ihalesine iki firmanın katıldığını kaydeden Çetinkaya “İhale açık artırmayla başladı. bin 350 TL’den 5 bin 500’ye kadar açık artırma devam etti. Daha sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın müdahalesi ile kapalı zarfa geçildi. Zarflar dağıtıldı, herkes ayrı bir odada zarflara teklifler konuldu ve teslim edildi. İlk zarf açıldığında zarfın içinden 5 bin 500 TL ile katılıcının teklifi okundu. Ama bizlere gösterilmedi. İkinci zarftan derneğimizin 6 bin TL’lik teklifi okundu. 3’üncü zarf açıldı ve 6 bin 001 TL gibi tuhaf bir teklif çıktı. Bu zarfta bizlere gösterilmedi. Dernek olarak bu ihalenin şaibeli olduğunu düşünüyoruz ve bu ihaleye itiraz ettiğimizi bildiriyoruz. Bu gelirin elimizden alınmasıyla dernek faturalarını nasıl ödeyeceğimizin kaygısına düştük. Hem dernek geliri kesildi hem de engelli bir ailenin geliri kesildi” diye konuştu.

ALBAYRAK KİMSEYİ DİNLEMEDİ
Kadir Albayrak’a adeta isyan eden Çetinkaya, “Tuvaletten elde edilen gelir ile 8 kişilik misafirhane ve bina fatura giderlerini karşılıyorduk ama o da elimizden alındı. Artık tuvaletlerin işletmesi bize ait değil. Çerkezköy’de kamu hizmeti yapan bir derneğiz, soruyorum kendisine Sayın Kadir Başkan tuvaletten elde edilecek gelire mi muhtaçtır? Kaymakamımız Atilla Bey ve OSB Müdürümüz Mehmet Bey, Başkan Albayrak’ı arayarak ihaleye çıkılmaması konusunda fikir beyan ettiler. Ama yangından mal kaçırır gibi engellilerin ekmek parasını kazandığı o tuvaleti ihaleye açarak başkasına peşkeş çektiler” dedi.

“5 YILDIR SAHİPSİZİZ”
Çerkezköy Belediye Başkanı Akay’ın derneği gelip engelliler ile yakından ilgilenmediğini ifade eden Çetinkaya, “Vahap Bey 5 yıldır buraya kaç kere gelip halimizi hatırımızı sormuştur? Bizler 5 yıldır sahipsiziz. Tuvalet işletmesini de şimdi başkasına verdiler misafirhanede kalan 8 arkadaşımıza nasıl bakacağız. Hiçbir gelir kapımız yok. Doğalgaz faturası gelmiş nasıl ödeyeceğimizi kara kara düşünüyoruz” dedi.

“KORAY KARDEŞİM O SIRAYI HAK ETMİYOR”
Başkan Çetinkaya’nın siyasete atılmasının ardından yaşanan bu olay ile kurulan ilinti hakkında açıklamalarda bulunan Çetinkaya, “Süleyman Kozuva ve Mehmet Danyeli gelerek bizzat kendileri birlikte çalışmayı teklif ettiler. Başkan Akay geldi de biz mi kendisine ‘hayır’ dedik. Mecliste bizden birisi olsun istedik sorunlarımızın çözülmesinde yardımcı olsun istedik sadece. Başkan Akay 5 yılda bir kere gelip buraya nasılsınız demedi.  Vahap Bey engelli bir kardeşimizi almış listeye 26’ncı sıradan koymuş. Koray kardeşim o sırayı hak etmiyor daha yukarılarda olmalıydı, Vahap Başkan’ın bu hamlesi samimiyetsiz. 13 yıldır burada gönüllülük esasına göre çalışıyoruz. Her seçim dönemi engellilerin kafasını okşayıp gitmekle olmaz. 2 ay önce gelen teklifi değerlendirdik ve mecliste bizden birisi olsun istedik” ifadelerini kullandı.

“VAHAP BEY GELSEYDİ ONA EVET DERDİK…”
Söz konusu ihalede yaşanan olayların Çetinkaya’nın siyasi tavrı nedeni ile olabileceği yönündeki fikirlere değinen Çetinkaya, “2 ay önce gelen bir teklifti ve mecliste bizden birisinin olmasını istiyorduk sorunlarımızın daha kolay çözülebilmesi için amacımız buydu ve gelen teklifi kabul ettik. Vahap Bey gelseydi ona evet derdik… İhalede yaşanan olayı benim siyasi bir ürün olarak görmem mümkün değil ama başkaları böyle kirli bir yolu tercih ederek engellilerin hayatına adeta kast etmiş olabilirler” dedi.

BAŞKAN AKAY 5 YILDA 1 KERE GELMEDİ
Başkan Albayrak ile 5 yıl önceki bir anısını anımsatan Çetinkaya, “Bize ihaleye çıkmayacağız diye söz verdi Kadir Başkan. 5 sene önce de burada yaptığımız hizmetleri görünce ağlayarak ‘11 ilçeye de böyle tesisler yapacağım’ dedi. Bırakın böyle bir tesis yapmayı elindekini bile koruyamadı Kadir Başkan. Bize burada kimse sahip çıkmadı. Ali Ertem çekti sıkıntıları her sorunu olan engelli kardeşimiz  Ali Ertem’e koştu, o bize bir yol gösterdi dernekleştik büyüdük. Vahap Bey engellilerin sorunlarıyla uğraşmadı çünkü Ali Ertem ona neredeyse bu konuda hiç sorun bırakmadı. Engellilerin her şeyiyle dernek olarak biz ilgilendik. Belediye ne yardım yaptıysa dernek olarak biz iki katını verdik engelli kardeşlerimize” ifadelerini kullandı.

İNTİKAM MI ALINMAK İSTENDİ?
İhalenin şaibeli ve siyasi amacı taşıyabilecek bir hamle olduğuna vurgu yapan Çetinkaya, “Eğer bu iş bizden intikam almak işi ise hiç şık olmadı. Vahap Bey yada Kadir Bey geldi de biz mi hayır dedik. Siyaset derneğe zarar verecekse hemen şimdi istifa etmeye hazırım. Büyükşehir’in o tuvaletlere çok mu ihtiyacı vardı? Binali Etyemez de engelli olmasına rağmen bir kere gelmedi derneğe. Tuvalet gelirleri de gidince maalesef ki misafirhanemizi kapatmak ve aracımızı çalıştırmamak zorunda kalacağız. Engellilerin sosyal yaşantısı bitecek bu hamleyle” ifadelerini kullandı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.