Erdoğan; ‘üyenin seçme seçilme hakkı elinden alınamaz’

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatının Olağan Kongresi için uzun bir süre önce adaylığını açıklayan Barış Erdoğan yapılacak olan delege seçimleri öncesinde İlçe Teşkilatında basın toplantısı düzenledi. Erdoğan yaptığı konuşmada, “Delege seçim tarih ve saatleri ilçemizde yaşayan üyelerimizin çalışma koşullarına uygun değildir. Bizim isteğimiz ise delege seçiminin 13 Mart Pazar günü sabah 08.00-17.00 arasında yapılması yönündedir. Örneklemek gerekirse milletvekilliği ve belediye başkanlığı aday belirleme seçimleri bu şekilde yapılmış ve başarılı olunmuştur. Sonuç itibari ile bizim tek isteğimiz geniş katılımlı şeffaf bir seçim süreci yaşanılmasıdır. Cumhuriyet Halk Partisi üyesinin seçme seçilme hakkı ellerinden alınamaz” dedi

Erdoğan; ‘üyenin seçme seçilme hakkı elinden alınamaz’
25 Şubat 2016 Perşembe 16:55

TOPLANTI SAAT 18.00 DA DÜZENLENDİ

Çarşamba akşamı saat 18.00’da İlçe Teşkilatında düzenlenen toplantıda CHP’li üyelerin yanı sıra eski İlçe Başkanı Saim Özkan ile Eski İlçe Sekreteri Nejdet Öztürk de hazır bulundu.

KONUŞMA FIRSATI VERİLMEDİ

Yaklaşan delege seçimleri ve ilçe kongresi nedeniyle bir basın açıklaması yapma zorunluluğu
hissettiklerini ifade eden Barış Erdoğan, “Bilindiği gibi Çerkezköy, Çorlu ve Süleymanpaşa da yapılan delege seçimleri iptal edildi ve yenilenmesine karar verildi. Seçimlerin iptal edilmesinin nedeni yapılan usulsüzlükler ve demokratik olmayan uygulamalardı. Süreci özetlemek gerekirse aslında her şey Saim Özkan başkanlığındaki ilçe Yönetiminin, 16.07.2014 tarihinde haksız ve hukuksuz bir şekilde bazı baskılar sonucu görevden alınmasıyla başladı. Daha sonra atanan beş kişilik kayyum heyeti tarafından 19 Ekim 2014 tarihinde yapılan Çerkezköy ilçe kongresi ise tam bir talihsizlik ve garabet örneği oldu. Kongrede görevden alınan yönetim adına kimseye söz verilmezken, Başkan adayı olan Fedahi Güven’e ise ne kendini ne ekibini nede projelerini anlatma fırsatı verilmedi” dedi.

SEÇİMLER YİNE ERTELENMİŞTİ

Yeni seçilen başkanların istifa edip yerine yönetimin kendi arasından yeni başkanlar atandığını sözlerine ekleyen Erdoğan, “Bu gün itibariyle geçen süre zarfında ne yazık ki Çerkezköy ilçesi demokratik bir delege seçimi ve İlçe kongresi yapamadı. Hasan Demir başkanlığında ki kayyum partiyi tarafsız bir biçimde kongreye götürmekle görevlendirilmişken, Kayyum başkanı ve üyeler bizzat aday
olmuşlar ve kongrede başka kimseyi de konuşturmamışlardır. Daha sonra Hasan Demir'in Milletvekilliği adaylığı için istifasının ardından üç ay sonra Birol Öztürk başkanlığa getirilmiştir. Ne yazık ki Birol Öztürk de tüm beklentilere rağmen delege seçimi tarihini açıklayamamış, 1 Kasım için seçim kararı alınınca seçimler yine ertelenmiştir” diye konuştu.

BÜYÜK BİR BAŞARISIZLIK SÖZ KONUSUYDU

Hem 7 Haziran hem de 1 Kasım seçimlerinde CHP’nin Çerkezköy’de beklenen başarıyı sağlamadığını ve oylarının da büyük oranda düştüğünü belirten Barış Erdoğan, “seçim sonrası Birol Öztürk'ün ‘yerimizde saydık’ ifadesi bile gerçekçi değildi. Çünkü büyük bir başarısızlık söz konusuydu.

13 kasım tarihinde ilçe Başkanı Birol Öztürk imzalı delege listesi ilçe seçim kuruluna verilmiştir.  Birol Öztürk ise basında yer alan kendi beyanı doğrultusunda 12 kasım saat 18.00 itibari ile sağlık  sebeplerinden dolayı ilçe başkanlığından istifa ettiğini belirtmişti. 12 Kasımda istifa eden İlçe başkanı nasıl oluyor da 13 kasımda ilçe seçim kuruluna delege listesi teslim ediyordu. İlçe yönetiminde 11 yönetici delege seçimi yaptık derken, diğer yönetim kurulu üyeleri ise delege seçimi yapılmadığını söylemişlerdir” açıklamasında bulundu.

AÇIK VE ŞEFFAF BİR DELEGE SEÇİMİ İSTİYORUZ

Erdoğan konuşmasının devamında ise şunları söyledi; “CHP Genel Kurultayı öncesinde bir delege seçimi yapıldığı duyuruldu. Ancak ne sandık ne de seçim olmadan bir takım isimler listelenerek delege seçimi yapıldığı iddia edildi. Böyle bir seçimden kimsenin haberi olmazken yapılan uygulamalarda suç teşkil ediyordu. Nitekim bu konuda yetkili mercilere gerekli başvurularda bulunuldu. Şimdi kamuoyu önünde soruyoruz delege seçimi yapıldı mı yapılmadı mı? Bu Sorunun cevabı belirsizliğini korurken, bu itirazlar sonuç verdi ve söz konusu delege seçimleri geçersiz sayıldı. Mevcut ilçe Yönetiminin bu konuda üyeleri ve kamuoyunu bilgilendirmek yerine susmayı tercih etmesi ise her şeyi açıkça gözler önüne sermektedir. Kısacası İlçe Başkanı ve yönetim kurulu 3500 üyenin seçime ve seçilme hakkını açıkça gasp etmiş ve üyelerden sandığı kaçırmışlardır. Genel merkezimiz aldığı son kararla 27 Şubat-13 Mart tarihleri arasında delege seçimleri yapılmasını istemektedir. Bizler CHP üyeleri olarak sandık konulmasını açık ve şeffaf bir delege seçimi yapılmasını istiyoruz”

CHP ÜYESİNİN SEÇME SEÇİLME HAKKI ELİNDEN ALINAMAZ

Genel merkezin kongreler sürecini tekrar başlatıp delege seçimi yapılmayan Çerkezköy de
seçim sürecinin tamamlanması için ilçe başkanlıklarına bir genelge gönderildiğini ifade eden Barış Erdoğan, “Cumhuriyet Halk Partisi üyelerimizle beraber sürecin takipçisi olduk, itirazlarımız ve mücadelemiz sonucunda Çerkezköy ilçe yönetimi masa başında değil sandık başında delege seçimi yapmak zorunda kalmıştır. Ama yanlışlıklar devam etmektedir. Delege seçim tarih ve saatleri ilçemizde yaşayan üyelerimizin çalışma koşullarına uygun değildir. Bizim isteğimiz ise delege seçiminin 13 Mart Pazar günü sabah 08.00-17.00 arasında yapılması yönündedir. Örneklemek gerekirse milletvekilliği ve belediye başkanlığı aday belirleme seçimleri bu şekilde yapılmış ve başarılı olunmuştur. Sonuç itibari ile bizim tek isteğimiz geniş katılımlı şeffaf bir seçim süreci yaşanılmasıdır. Cumhuriyet Halk Partisi üyesinin seçme seçilme hakkı ellerinden alınamaz” dedi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.