Ergen Poliklinik sayısı 2’ye çıktı

Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Edirne Ağız ve Diş Sağlı Merkezi, yeni atanan DT. Asiye Türkyılmaz ile birlikte Adölesans (Ergenlik öncesi) Poliklinik sayısını ikiye çıkarttı.

Ergen Poliklinik sayısı 2’ye çıktı
05 Temmuz 2014 Cumartesi 07:48

Çocukların sağlıklı ağız ve çürüksüz dişlere sahip olmalarını hedefleyen Edirne Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yetkilileri Adölesans (Ergenlik öncesi) polikliniklerinin çürüksüz dişler için önemli olduğunu vurguladılar.  Amaçlarının; diş çürümelerinin önüne geçecek şekilde tedavinin uygulanması ve çürüyen dişlerin ise daha fazla komplike bir tedavi gerektirmeden çürüğün önlenmesi olduğunu belirten Edirne Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Mustafa Keserci şunlara değindi:
ERGENLİK DÖNEMİNDE DİŞ ÇÜRÜKLERİ VE DİŞ ETİ PROBLEMLERİ ARTAR
Ergenlik (Adölesans) dönemi, genel olarak 10-18 yaş arası olarak adlandırılır. Ergenlik dönemindeki gençlerimiz okul ve sosyal aktivitelerle o kadar meşguldürler ki çoğu zaman ağız hijyenine gereken özeni göstermeye zaman bulamazlar. Ayrıca bu dönemde fast-food tüketiminin artmasına bağlı olarak,  dengeli ve düzenli beslenmeden uzaklaşırlar. Kısacası gençlerimizin adölesans döneminde diş çürükleri ve diş eti problemleri artar.
SİZ KENDİ DİŞLERİNİZE İYİ BAKARSANIZ ÇOCUĞUNUZ DA AĞIZ HİJYENİNE ÖNEM GÖSTERECEKTİR
Ağız ve diş sağlığının çok küçük yaşlarda başlar. Unutmayın ki çocuklarınıza ilk örnek olacak kişi sizlersiniz. Onlara iyi örnek olun. Eğer siz kendi dişlerinize iyi bakarsanız, çocuğunuz da sizden görerek ağız hijyenine önem gösterecek ve diş sağlığının ne kadar önemli olduğunu kavrayacaktır. Sizin bu konudaki çocuğunuza yaptığınız uyarılarınız böylelikle sözde kalmayacak ve anlam kazanacaktır. “
Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Mustafa Keserci, en önemli konuların başında, çocukların 6 ayda bir mutlaka ağız ve diş kontrolü için diş hekimlerine getirmelisi gerektiğini vurgulayarak sözlerini bitirdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.