Ergene'deki kirliliği fotoğraflarla anlattılar

'Ergene’yi kirletenlere temizletmeliyiz' şiarıyla yola çıkan Çerkezköy Ergene İnisiyatifi Belediye Nikah Salonu’nda fotoğraf sergisi açtı. Ergene Nehri'nin temiz aktığı dönemle, şimdiki halinin gösterildiği sergi hakkında bilgi veren Ergene İnisiyatifi Çerkezköy Temsilcisi Serpil Bayer, "Dünyanın en verimli topraklarına sahip olan Trakya hızla kirleniyor. Buna bağlı olarak canlı hayat tehdit altında, hastalıklar ve ölüm artıyor. Bu duruma hep beraber dur demeliyiz" dedi

Ergene'deki kirliliği fotoğraflarla anlattılar
16 Temmuz 2011 Cumartesi 00:00

Çerkezköy Ergene İnisiyatifi Belediye Nikah Salonu’nda Ergene Nehrindeki kirliliği anlatan fotoğraf sergisi açtı. Sergide Ergene Nehri’nin kirletilmeden önceki hali ve şu anki durumu fotoğraflar aracılığıyla Çerkezköylülere aktarıldı.
ERGENE İÇİN BİRLİKTE MÜCADELEYE ÇAĞIRDILAR
Ergene İnisiyatifi Üyeleri fotoğraf sergisinin yanı sıra meydanda açtıkları stant ile vatandaşları Ergene’deki kirlilik konusunda bilgilendirmeye çalışıyorlar. Vatandaşları durdurup onlarla sohbet eden inisiyatif üyeleri, kirliliği durmamak ve temiz akan bir Ergene Nehri yaratmak için birlikte mücadele edilmesi gerektiğini söylüyorlar.
İnisiyatif Üyeleri Belediye Meydanı'nda astıkları ve üzerinde "Ergene Nehri önce kirlendi! Sonra öldü, şimdi öldürüyor", "Ergene Nehri ölüm saçıyor" yazılı pankartlarla taleplerini dile getiriyorlar.
BÖLGEMİZDE KANSER ORANLARI YÜKSELİYOR
'Ergeneyi kirletenlere temizletmeliyiz' şiarıyla yola çıktıklarını belirten Çerkezköy Ergene İnisiyatifi Temsilcisi Serpil Bayer, "Ergene’nin şuanda çevreye verdiği zarar hiçte hafife alınacak durumda değil. Ergene Nehri üzerindeki kirlilik tüm Trakya Bölgesi’ne hızlı bir şekilde yayılıyor. Nehirden yapılan sulama ile etrafa yayılan pis koku ile, içme suyuna karışan zehir ile bölge insanı hızlı bir şekilde zehirleniyor. Bölgemizde kanser oranlarında yükselme var. Dünyanın en verimli topraklarına sahip olan Trakya hızla kirleniyor. Buna bağlı olarak canlı hayat tehdit altında, hastalıklar ve ölüm artıyor. Bu duruma hep beraber dur demeliyiz" şeklinde konuştu.
AĞIR ATIKLAR SUYA KARIŞIYOR
Arıtma tesislerinin olmaması nedeniyle fabrikaların atıkları doğrudan Ergene Nehri’ne ulaştığını belirten Bayer, "Bu atıkların içinde ağır metaller bulunuyor ve bu metaller insanları kansere sürüklüyor" dedi.
RAPORLAR AÇIKLANMIYOR
Ergene İnisiyatifleri olarak Trakya Üniversitesi Halk Sağlığı Birimi ile kanser taraması yaptıklarını belirten Bayer, "Yapılan taramanın sonuçları 3 ay geçmesine rağmen halen açıklanmış değil. Dilovası’nda yaşanan kirlilik sonucunda ortaya çıkan sonuçların tüm çıplaklığı ile ortaya konulması ve bu raporları açıklayan doktorların suçlu ilan edilmesi Trakya Üniversitesi’nde de doktorları korkutmuş olabilir. Zaten Tekirdağ havası en kirli olan ikinci il durumunda. Buna bir de Ergene kirliliği eklenince bölge insanının kansere yakalanma oranı ne yazık ki daha fazla artıyor" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.