Ertem başarısız, Akay hayalperest

MHP Çerkezköy İlçe Teşkilatında yarın yapılacak olan 11. İlçe Kongresi öncesinde ilk resmi başvuru Şaban Kardeş’ten geldi. Adaylık açıklamasında zaman zaman iktidar ve ana muhalefet partilerine de yüklenen Kardeş, iki dönem Çerkezköy Belediye Başkanlığı görevini yürüten Ali Ertem’i başarısız, şu anki mevcut Belediye Başkanı Vahap Akay’ı da hayalperest olarak değerlendirdi. Çerkezköy’deki Ülkü erlerinden 3 yıllığına görevi talep edeceğini de ifade eden Kardeş, “25 yılı aşkın Çerkezköy yaşantımdaki yaptıklarım bundan sonra siyaseten yapacaklarımın nişanesidir. Bazı arkadaşlarım, benim bu kararım nedeniyle, işlerimin bozulacağını söyledi. Ama memleket kan ağlarken, siyaset çıkmaza girmişken ben de, kayıtsız kalamam. Varsın benim işim bozulsun” dedi

Ertem başarısız, Akay hayalperest
19 Aralık 2014 Cuma 17:44

 KONGREMİZ ŞÖLEN HAVASINDA TAMAMLANACAK

Yarın yapılacak olan MHP Çerkezköy 11. İlçe Kongresi için ilk resmi adaylık başvurusunu Gazeteci Şaban Kardeş yaptı. MHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nda düzenlenen toplantıda resmi adaylık başvurusu yapan Şaban Kardeş’e, hayırlı olsun dilekleri ileten MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, “Çerkezköy’de de aynı demokratik havanın yakalandığını düşünüyoruz. Adaylık için şuana kadar bazı basın açıklamaları olmuştur, ancak ilk resmi müracaatı Şaban Kardeş arkadaşımız yapmıştır. Kendisine bu medeni cesaretinden dolayı, teşekkür ediyoruz. Kongremizin de bir şölen havasında tamamlanacağını ümit ediyoruz” diye konuştu.

KARDEŞ’E BAŞARILAR DİLEDİ

Delegelerin hür iradeleriyle oylarını kullanacaklarını ifade eden Önsel, “Burada kazanan kaybeden olmayacak. Burada kazanan Milliyetçi Hareket Partisi olacaktır. Biz, her zaman Genel Merkezimizin emrine amadeyiz. Bize ne görev verirse kabul ederiz. Teşkilatta olup da, görev kabul etmeyecek bir arkadaşımız da yok. Allah izin verirse bundan sonraki süreçte bana böyle bir görev verirse göreve hazırım. Şaban Kardeş’e başarılar diliyorum” açıklamasında bulundu.

SEÇİLİRSEM GAZETECİLİK HAYATIMA NOKTA KOYACAĞIM

Koray Önsel’in konuşmasını tamamlamasının ardından konuşan Gazeteci Şaban Kardeş, “21 Aralık’ta gerçekleşecek kongrede seçilmem halinde gazetecilik hayatıma nokta koyacağım. Kurumlarımız çalışmaya devam edecek ama ben emekliliğimi isteyerek siyaset hayatındaki yerimi alacağım. Ülkücü olduğumuzu hiçbir zaman inkâr etmedik, Milliyetçi Hareket Partisi’nin bir neferi olmaktan her zaman gurur duyduk. Gözlerimi Ülkü Ocakları’nda açtım. Uzun süre burada birçok İlçe Başkanı ile görev yaptım. Askerlik dönemimde partiyle ilgili projeler geliştirerek dönemin MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu’ya anlattım ama hayallerime inanmamıştı” ifadelerini kullandı.

ÖNSEL’İN ÖZ KARDEŞİM RECEP KARDEŞ’TEN FARKI YOKTUR 

Kardeş konuşmasının devamında ise şunları söyledi; “Koray Önsel’e ilk kez Başkanlık tebliğ edildiğinde çok sevindim. Babası Eser Bey beni yönetimde yer almam için aradığında ‘Koray Başkan yürütsün, biz arkasında olacağız’ dedim. Sonra Çerkezköy Belediye Başkan Adayı olarak seçime girip güzel bir sonuç aldı. Ancak bu görevden sonra yeniden İlçe Başkanlığı’nın kendisine verilmesi bana göre yanlış oldu. Hatta partimizin Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen’e ulaşarak ‘Biz adam bulamadık görevi yeniden Koray Başkan’a yıkacağız’ diyorsanız bu davanın hizmetkârıyız, ben varım ve seve seve bu görevi yaparım’ dedim. Ancak görev yeniden Koray Başkan’a tebliğ edildi. Saygı duyduk. Destek olduk. Çünkü dostlarıyla dalaşanlar, düşmanlarıyla savaşamazlar. Koray Başkan’ın, öz kardeşim Recep Kardeş’ten hiçbir farkı yoktur” dedi.

3 YILLIĞINA GÖREVE TALİBİM 

Çerkezköy’deki ülkü erlerinden 3 yıllığına görevi talep edeceğini sözlerine ekleyen Şaban Kardeş, “Eğer lütfeder bana şans verirlerse boynuma vebal sırtıma ülkü yükü yükleyecekler, bunun bilincindeyim. 25 yılı aşkın Çerkezköy yaşantımdaki yaptıklarım bundan sonra siyaseten yapacaklarımın nişanesidir. Bazı arkadaşlarım, benim bu kararım nedeniyle, işlerimin bozulacağını söyledi. Ama memleket kan ağlarken, siyaset çıkmaza girmişken ben de, kayıtsız kalamam. Varsın benim işim bozulsun” diye konuştu.

BİRİ BAŞARISIZ BİRİ DE HAYALPEREST

Toplantı sonunda ‘Çerkezköy’ü 10 yıl boyunca AKP, neredeyse son 1 yıldır da CHP yönetiyor. Bu iki yönetim hakkında ki düşünceleriniz nelerdir’ sorusunu da cevaplandıran Şaban Kardeş “Ak Parti Çerkezköy’de iktidarda olduğu süre boyunca Çerkezköy’e faydalı olamadı. Bariz olan bir trafik problemi var, onu bile çözüme kavuşturamadılar. Mevcut CHP’li Belediye’nin de Çerkezköy’e dair bir hayalinin olduğunu düşünmüyorum” dedi. Toplantı, Önsel ve Kardeş’in birlik ve beraberlik pozu vermesiyle son buldu.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yuh be - 9 yıl önce
ali ertem sayesindedoğrulttun kendini..kim inanır senin söylemlerine...daha dün gibi aklımızda leyleklerinin belediyeye olan maliyeti...buna kim göz yummuştu...başarısız dediğin senin zihniyetine sahip ertem...
Avatar
karakaş - 9 yıl önce
ali ertem başarısızdı da neden on yıl boyunca bişey yazmadın gazetende ....çşünkü iki geyik bi leyleğe hayal edemeyeceğin paraları aldın... bi tabelayadünya paralar aldın onlar da itiraz etmeden verdiler...bugün kötü oldular değil mi... kusura bakma hepiniz aynı kaptan yiyenlersiniz boşuna ardından atıp tutma yarın bi iş verir akay yere göğe sığdıramazsın
Avatar
vatandaş - 9 yıl önce
ey ali ertem gördünmü? sen ki devletin ihale yasağı getirdiği bu adama çerkezköydeki bilboardları iktidar partisi olmanın rahatlığıyla verip bu adamı besledin. gör bak ne diyor? ali ertemin onca hatasında gtazetesinde tıs yazmayan sus pus kalan şaban bu satten sonra ne dese insanları inandıramaz.