Ertem, Kozuva’nın listesini eleştirdi

Çerkezköy eski Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti adayı Süleyman Kozuva’nın meclis üyesi listesinde Kürt seçmenin çok fazla yer almaması dolayısıyla seçimi kaybedebileceği yönünde görüş beyan etti. Konuya futbolla ilgili bir benzetme ile açıklık getiren Ertem, “CHP ile ittifak yapsın veya yapmasın HADEP seçmeni muhafazakar Kürt oylarına talip olmalıyız” dedi.

Ertem, Kozuva’nın listesini eleştirdi
28 Şubat 2019 Perşembe 16:37

AKAY’IN LİSTESİNİ BAŞARILI BULDU
2004 ile 2014 yılları arasında AK Parti’den Çerkezköy Belediye Başkanı seçilen ve 30 Mart 2014 seçimlerinde CHP’nin adayı Vahap Akay’a karşı kaybeden Ali Ertem, Cumhur İttifakı AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan adayı Süleyman Kozuva’nın meclis üyesi listesini sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile yorumladı. Ertem, yaptığı değerlendirmede, “Meclis listelerinin belirlenmesinin üzerinden tam bir hafta geçti. Zorlu bir süreçten sonra açıklanan listelere baktığımızda; özellikle iki favori partinin kendi hassasiyetleri içinde kalarak ve kendi seçmen kitlelerini memnun edecek liste çalışması yaptığını görüyoruz. Yani, CHP’nin Anadolu kökenli seçmen kitlesinde ağırlık oluşturan illerle birlikte mezhepsel kitle hassasiyetine dikkat etmesi, Trakya kökenli seçmendeki ağırlığı nedeniyle Trakyalı sayısını artırması, Edirne ve Kırklareli temsilcilerini listeye koyması kendileri açısından başarılı olmuş” diyerek Akay’ın listesini başarılı bulduğunu ifade etti.

3 MADDEYİ AÇIKLADI
AK Parti’nin ise Anadolu ağırlıklı liste oluşturduğunu ifade eden Ertem, “Bu AK Partinin ağırlıklı oy aldığı seçmen kitlesini dikkate alma açısından doğru ama Trakyalı hiç üye koymamasını gerektirmiyordu. Yani Edirneli ve Kırklarelililerin oylarına talip değil miyiz? Anadolu hassasiyetinde ise 6 aday ile kantarın topuzunun Erzurumluların lehine kaçmış olduğunu görüyoruz. İlk bakışta gözüken bu eksikliklere rağmen gerek listelere giremeyen arkadaşların olgun davranışları ve gerekse ağırlıklı kitlenin olumlu yaklaşımı sevindirici olmakla birlikte esas tepkilerini sandıkta göreceğimizi de unutmamalıyız. Meclis listelerinin yüzde 2-3 den daha fazla etkisi olmadığına inanıyorum ama atbaşı giden bir yarışta 1 puanın bile ne denli önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Dost meclislerinde hep söyledim, Cumhur ittifakı olarak şu 3 kesimden ağırlıklı oy alabiliriz ve ağırlıklı çalışmalarımızı bu kesimlere yapmalıyız diye” ifadelerini kullandı ve 3 kesimi açıkladı.

“SAİT YAZI DEFANSI SAĞLAMLAŞTIRDI”
“Birincisi; daha önce AK Parti’de bulunmuş, AK Parti’ye en az bir kere oy vermiş veya daha önce AK Parti’ye sempati duymuş “AK Parti küskünü” kim varsa onların oylarına talip olmalıyız. Futbol tabiriyle söylersek, AK Parti küskünlerini geri döndürecek teşkilat içinden üyelerle birlikte takım kaptanlığını yürütecek Sait Yazı gibi bir abinin konulması, takım defansını sağlamlaştırma ve AK Parti kökenli oyları konsolide etme bakımından önemli bir hamle olmuş” diyen Ertem küskünlere işaret etti.

MHP’YE GÜVENİYOR…
Ertem, “ İkincisi; Cumhur ittifakının diğer ayağı MHP’li seçmenin oylarının firesiz bir şekilde adayımıza gelmesine talip olmalıyız. MHP’nin ilçe ve il başkanlıkları görevlerini yürütmüş, belediye başkanlığı ve milletvekilliği adaylığı görevlerinde partisini başarıyla temsil etmiş Koray Önsel’in bizzat kendisinin listede yer alması, MHP oylarını minimum fireyle Süleyman Kozuva’ya getirecektir. Ayrıca MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz’in samimi ve içten gayreti de bu takımın orta sahasını oldukça güçlendirmiştir” sözleriyle MHP’ye olan güvenini ifade etti.

“HADEP’Lİ SEÇMENİN OYLARINA TALİP OLMALIYIZ”
“Üçüncüsü ise; CHP ile ittifak yapsın veya yapmasın HADEP seçmeni muhafazakar Kürt oylarına talip olmalıyız. İttifak yapmaları halinde CHP’ye oy vermeyecek, kendi adaylarıyla çıktıklarında ise seçimi kazanamayacaklarını ve bu durumun CHP’ye yarayacağını düşünen muhafazakar Kürt kardeşlerimizin seçimi alma noktasında önemli katkısı olacağı ve takımın forvet hattını oluşturacağı kanaatini taşıyanlardanım. Teknik direktörümüz Süleyman Kozuvanın tercihlerinin Kürt seçmeni yeterince temsil etmediği, futbolun en önemli mevkisi olan ‘10 numara’ sorununun Alex sonrası Fenerbahçe gibi bizi de rahatsız edeceği kanaatini taşıyorum. Ne demek istediğimi Kızılpınar ve Bağlık mahallelerinde birazcık dolaşanlar bilirler. Keşke 6 Erzurum kökenli üyemizin ikisinin yerine Kars ve Muş kökenli arkadaşlar konmuş olsaydı. Her şeye rağmen 2014 seçimlerindeki hiç bir handikapın bugün olmaması, o seçimde ayrı ayrı girdiğimiz MHP ile şimdi ittifak halinde seçime girişimiz önemli bir avantaj. Çöldeki bedevi misali başımıza gelmeyenin kalmadığı seçimde bin 700 oyla kaybetmiştik, şimdi hem de MHP ile ittifak halinde ve hiç bir handikapımız yokken sığınacak hiç bir bahanemiz olmamalı. Yalnızca çok gayret etmeli, yukarıda saydığım üç kesime yönelik çok çalışmalıyız. Projelerdeki zaafiyetimiz, söylemlerimiz ve genel performansımızla ilgili görüşlerimi ise yakında paylaşacağım” diyen Ertem, HDP’li seçmenin oylarının seçimde belirleyici olacağı görüşünü destekleyerek Kozuva’nın listesinin bu bakımdan sınıfta kaldığını ifade etti

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.