Ertem’e Türkçe’yi unutturdular!

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında Tekirdağ’a gelen öğrencilere yemek verdi. Öğrencilerin kusursuza yakın Türkçe eserler seslendirdiği gecede konuşan Başkan Ertem, duygularını tarif edecek Türkçe bir kelimenin olmadığını vurguladı.

Ertem’e Türkçe’yi unutturdular!
01 Temmuz 2011 Cuma 00:00

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Tekirdağ İl Etkinliği çerçevesinde Çerkezköy’e gelen yabancı öğrenci ve öğretmenler ile etkinliğe destek veren sponsorları Turkuaz Restaurant’ta düzenlenen yemekte ağırladı. Dünya’nın dört bir yanından gelen öğrencilerin Türkçe söyledikleri şarkı ve türküler karşısında duygulanan Başkan Ertem, “Şu anda içinde bulunduğum duyguları anlatacak Türkçe kelime bulamıyorum.”diye konuştu.
ÖĞRENCİLERDEN TÜRKÇE ESERLER
Yemek esnasında sahneye gelerek Türkçe eserleri kusursuz bir şekilde seslendiren Arnavutluk, Moğolistan, Moldova, Pakistan, Endonezya, Irak ve Kırgızistanlı öğrenciler gösterdikleri performansla konuklardan büyük alkış aldı. Öğrenciler Zeki Müren, Barış Manço gibi birçok ölümsüz ismin şarkılarını seslendirirken, Iraklı kardeşlerin ‘Roman Dansı’ da izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Gecede ayrıca etkinliğe destek veren sponsorlara öğrenciler tarafından plaket takdim edildi.
OLİMPİYAT SÜRECİNİ ANLATTI
Yemekte bir konuşma yapan Moldovalı öğretmen Bilal Taştekin, Türkçe Olimpiyatları’na hazırlık evresini anlattı. Bu yıl ilk kez 3 turne grubu halinde Türkiye’yi gezdiklerini dile getiren Taştekin, kendileri gruplarının Marmara Bölgesi ve Van’ı kapsadığını, diğer iki grubun ise Karadeniz Bölgesi-Doğu Anadolu Bölgesi ve İç Anadolu Bölgesi-Akdeniz Bölgesi şehirlerini gezdiğini ifade etti. 8 Haziran tarihinde ilk olarak İstanbul’a geldiklerini söyleyen Taştekin, sırası ile Sakarya, Bursa, Balıkesir, Edirne, Van, İstanbul ve son olarak da Tekirdağ’ı ziyaret ettiklerini söyledi. Tekirdağ’ın ardından Kırklareli’ye geçeceklerini dile Getiren Taştekin, öğrencilerin daha sonra memleketlerine gideceklerini belirtti.
Ardından öğrencilerin olimpiyatlara hazırlanma sürecinden bahseden Taştekin, “İlk olarak ülkelerde olimpiyat takımları oluşturuluyor. Ekim ayından Mart ayına kadar takımlar çalışıyor ve elemelere katılıyor. Takımlar sonuçların ardından Ankara’da yarışıyor” diye konuştu. Taştekin konuşmasının sonunda gecede emeği geçen herkese teşekkür ederek saygı ve sevgilerini sundu. Taştekin’in ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem bir konuşma yaptı.
BU DUYGUYU TARİF EDECEK KELİME YOK
Konuşmasının başında etkinlikten ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren Ertem, çok yoğun bir duygu yaşadığını vurgulayarak “Güzel Türkçemizle, Türk insanıyla tanışan bu gençleri gördükçe insanın gözlerinin yaşarmaması mümkün değil. En başta, vatanlarından uzak kalan öğretmenlere gösterdikleri fedakârlıklardan ötürü teşekkür ediyorum. Bizler önemli bir medeniyeti temsil ediyoruz. Türkçenin, yani barış, sevgi, hoşgörü dilinin tüm dünyada kabul edilmesi ve bizleri kaynaştırması çok güzel. Türk insanı gittiği her yere medeniyeti götürmüştür. Öğretmenlerimiz de bunu yapıyor” ifadelerine yer verdi. Bulunduğu ortamı tarif edecek Türkçe bir kelimenin olmadığını da söyleyen Ertem, bu kardeşliğin ilelebet devam etmesi dileğiyle konuşmasını sonlandırdı.
PLAKET TAKDİM ETTİLER
Gecenin sonunda ise etkinliğin düzenlemesine katkıda bulunan Bayfor Başak Demir, Has Acarlar, İşlek Yapı Market, Asbaş Gıda, Pera Villa ve Lider Catering Yetkililerine öğrenciler tarafından plaket takdim edildi. Geceye, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Hasan Acar, AKP İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AKP İlçe eski başkanı Adayı Sait Yazı, AKP İlçe Kadın Kolları Nuran Yeşil, Etkinliğe sponsor olan firmaların yetkilileri, öğretmenler, Türk Okulları’nda okuyan öğrenciler ve daha birçok konuk katıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.