Erzurum Tekmanlılar tek bir çatı altında buluştu

Çerkezköy’ün Kızılpınar Mahallesi’nde faaliyete başlayan Erzurum Tekmanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin açılışını Çerkezköy Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay yaptı.

Erzurum Tekmanlılar tek bir çatı altında buluştu
18 Mart 2019 Pazartesi 17:55

DERNEĞİN MİSYONUNU AÇIKLADI
Düzenlenen programda konuşan Erzurum Tekmanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Derin, Akay’ın dernek açılışında aralarında bulunması nedeniyle onur duyduğunu kayderek “Erzurum Tekmanlılar Derneği'ni Çerkezköy'e kazandırmış bulunmaktayız. Öncelikle bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan tüm hemşehrilerime teşekkür ederim. Amacımız daha aktif bir şekilde çalışmalarını sürdüren bir dernek olmak ve hemşerilerimize en iyi hizmeti verebilmek. İnşallah çıktığımız bu yolda önemli ve gerekli çalışmaları yapacağız” dedi.
“SEVDAMIZ ÇERKEZKÖY DİYEREK HİZMET ETTİK”
Erzurum Tekmanlılar Derneği’nin açılış programında konuşan Çerkezköy Belediyesi Başkan Adayı Vahap Akay, Dernek Başkanı Süleyman Derin’i ve dernek üyelerini tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi. Çerkezköy Belediyesi olarak her zaman dernekçiliğe önem verdiklerini kaydeden Akay, “5 yıl boyunca bu anlayışla kimseyi ayrıştırmadan, ötekileştirmeden ‘Sevdamız Çerkezköy’ diyerek hizmet ettik” ifadelerini kullandı.
“ALT YAPIYI YENİLEDİK”
Göreve geldiğinde Kızılpınar’da içme suyu hattının değiştirilmesi sonrası onarılmayan, çamur içinde yolları devraldığını kaydeden Akay, “Bunun yanında yıllardır görmezden gelinen bir altyapı sorunu da vardı. Bir karar vermemiz gerekiyordu. Ya biz de bu altyapı sorununu görmezden gelip hemen üstyapı çalışmalarına başlayacaktık ya da Kızılpınar’ın bu kanayan yarasına merhem olmak için altyapı sorununu ortadan kaldıracaktık. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ tarafından Kızılpınar Mahallemizde 78 kilometre kanalizasyon hattı, 4 kilometre de yağmursuyu hattı döşendi. Tüm parsel bağlantıları yapıldı. Kasım 2016’da başlayan altyapı çalışmalarını tamamladıktan sonra Kasım 2017 itibari ile başlayan yol çalışmalarımız bugün bitme aşamasına geldi” şeklinde konuştu.
KIZILPINAR’DA PARKLAR YAPILACAK
Kızılpınar Mahallesi’nde 250 sokak ve 17 caddede altyapı ve üstyapı çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu dile getiren Akay, “Kızılpınar Mahallesi sakinlerimiz çamurlu yollardan kurtuldu. 1 yıl önce Mahalle sakinlerimizden gelen taleplerin yüzde 95’i yollarla ilgiliydi. Bugün gelen taleplerin yüzde 85’i park ve yeşil alan düzenlemeleri ile ilgili. Bundan sonraki süreçte diğer 8 mahallemizde yaptığımız park ve yeşil alan düzenleme çalışmalarının aynısını Kızılpınar Mahallemizde gerçekleştireceğiz. Diğer mahallelerimizde olduğu gibi Kızılpınar’da da vatandaşın olan alanları revize edip, tekrar vatandaşlarımızın kullanımına kazandıracağız. Önümüzdeki dönem Kızılpınar’da 22 adet park ve yeşil alan düzenlemesi yapacağız” dedi.
“GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNİ MİSYON EDİNDİK”
Belediye ile vatandaşları buluşturmakla ilgili sorumlulukları da yerine getirdiklerini belirten Akay, “İyi günde kötü günde vatandaşımızın yanında olduk. Taziye çadırı ve ikramı ile bakacak kimsesi olmayan vatandaşlarımıza 11 ay evde yemek hizmeti ile dini ve milli bayramlarda, önemli günlerde halkımızla beraber olduk. Öğrencilerimize kırtasiye ve kıyafet yardımı ile vatandaşlarımıza erzak yardımı ile zor zamanlarında yanlarında olduk. Çorba çeşmemizden her sabah akan çorba ile vatandaşlarımızı hatırlamışız. Kurban ve Ramazan Bayramlarında mezarlıklarda belediye olarak çiçek dağıtımını gerçekleştirdik. Kısacası 5 yıl boyunca vatandaşla iç içe olan, gönül belediyeciliğini gerçekleştirmeye çalıştık” ifadelerini kullandı. Akay’ın konuşmasının ardından toplu fotoğraf çekilirken, daha sonra Erzurum Tekmanlılar Derneği’nin açılış kurdelesi kesildi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.