Eserlerine imzasını atmayan sanatkarlar

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile bir mesaj yayınlayan Tekirdağ AKP Milletvekili Özlem Yemişçi, öğretmenlerin eserlerinin üzerine imzasını atmayan tek sanatkarlar olduğunu vurguladı

Eserlerine imzasını atmayan sanatkarlar

“Her zaman hal ve hareketleri ile topluma ve öğrencilerine iyiyi, doğruyu ve güzeli vermeyi kendisine ilke edinmiş, şerefli bir mesleğin temsilcileridir öğretmenler” diyen Tekirdağ AKP Milletvekili Özlem Yemişçi, “ Hiç şüphesiz, milletçe elde ettiğimiz başarıda, kat ettiğimiz mesafede en büyük emek, yurdumuzun dört bir yanında fedakârca görev yapan öğretmenlerimize aittir” açıklamasında bulunduktan sonra şunları söyledi:

ATATÜRK’TEN ALINTI YAPTI

“Başöğretmen Atatürk’ün öğretmenlere verdiği kıymet hepimizin malumu dur.Ulu Önder’in ‘Milletleri kurtaranlar; yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet; henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır' diyerek öğretmenliğin önemini vurgulamıştır.

ESERLERİNİN ÜZERİNE İMZASINI ATMAYAN TEK SANATKARLAR

Öğretmen, eserlerinin üzerine imzasını atmayan tek sanatkârdır. Sanatını icra ederken karşılaşmış olduğu olumsuzluklar neticesinde vakur duruşundan ödün vermeyen her zaman dik duran, duruşuyla saygısızlık yapmaya kalkanları bile dize getiren örnek insandır.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

İşte bu çerçevede, öğretmenler arasında sevgi, saygı, yardımlaşma ve dayanışma duygularını güçlendirmek; eğitime emek vermiş emekli öğretmenlerimize saygılarımızı ifade etmek, yeni öğretmenlerde meslek bilinci uyandırma düşünceleriyle 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlamaktayız. Vatanın dört bir yanında fedakârca çalışarak bu ulvi görevi layıkıyla yerine getiren bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlar, başarılarının devamını dilerim."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.