Esnaf adına önemli kazanım

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Muzaffer Yaztepe, yaptığı yazılı açıklama ile 2014 yılında kullanılacak olan kredilerde yapılan değişiklikler hakkında bilgilendirmede bulundu. Yaztepe, “Türkiye Halk Bankası Genel Müdürlüğü’nün 26.03.2014 tarihinde yürürlüğe koyduğu uygulama ile kooperatif kredilerinden alınan bloke sermaye kesintisini yüzde 1.5’dan yüzde 1, bankaca alınan yüzde 1 komisyon ücreti bu tarihten sonra kullandırılacak kredilerden yüzde 0.5 olarak alınmasına, şahıs üst limitlerin 1 ve 2 risk grubundaki kooperatifler için 150 bin TL, 3-4-5 risk grubundaki kooperatifler için 100 bin TL, 6 ve 7 risk grubundaki kooperatifiler için 75 bin TL olarak belirlenmiş, kooperatifler ve kredi kullanan esnaf ve sanatkarlar adına önemli kazanımlar sağlanmıştır” dedi

Esnaf adına önemli kazanım
08 Temmuz 2014 Salı 07:37

ESNAF VE SANATKARLAR ADINA ÖNEMLİ
KAZANIMLAR SAĞLANDI
Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Kefaleti ile Halk Bankası kaynaklarından esnaf ve sanatkarlara kullandırılan işletme kredisine ilişkin yazılı açıklama yapan Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Muzaffer Yaztepe, “2014 yılında kullandırılacak kredilere ilişkin uygulama Merkez birliğinin hükümet nezdinde yapmış olduğu çalışmalar neticesinde Türkiye Halk Bankası genel müdürlüğünün 26.03.2014 tarihinde yürürlüğe koyduğu uygulama ile kooperatif kredilerinden alınan bloke sermaye kesintisini yüzde 1.5’dan yüzde 1, bankaca alınan yüzde 1 komisyon ücreti bu tarihten sonra kullandırılacak kredilerden yüzde 0.5 olarak alınmasına, şahıs üst limitlerin 1 ve 2 risk grubundaki kooperatifler için 150 bin TL, 3-4-5 risk grubundaki kooperatifler için 100 bin TL, 6 ve 7 risk grubundaki kooperatifiler için 75 bin TL olarak belirlenmiş kooperatifler ve kredi kullanan esnaf ve sanatkarlar adına önemli kazanımlar sağlanmıştır” diye konuştu.
REEL FAİZE DESTEK ORANI
YÜZDE 50 OLARAK DEVAM EDİYOR
Yaztepe yaptığı açıklamanın devamında ise “Esnaf ve sanatkarlar kredi kefalet kooperatifleri kefaletiyle Halk Bankası tarafından kullandırılan kredilerde hazinece sağlanan reel faize destek oranı yüzde 50 olarak devam etmektedir. 1 yıla kadar vadeli kredilerde yıllık faiz oranı yüzde 4, 2-3-4-5 yıla kadar uzun vadeli kredilerde yıllık faiz oranı yüzde 5 olarak belirlenmiş. esnaf ve sanatkarlarımızın bütçesine önemli oranda katkı sağlanmıştır. 2014 yılına devreden kullandırılmış kredi toplamı 12 milyon 263 bin TL iken 6 aylık dönemde 80 kişiye 3 milyon 920 bin TL ek kredi kullandırımı sağlanmış, 2014 yılı 6 aylık dönemde kredi hareketi 16 milyon 183 bin TL olarak hesaplanmıştır” dedi.
100 BİN TL’YE KADAR KEFALET EDEBİLİYORUZ
Mevcut kredi kullanan 391 kişi, aktif üyenin ise 564 kişi olduğunu ifade eden Muzaffer Yaztepe, “2014 yılındaki hedefimiz 20 milyon TL Kredi dağıtımına kefalet etmek olacaktır. Kredi kullandırımında herhangi bir sıkıntı söz konusu değildir. Kredi üst limitimiz 100 bin TL krediye kefalet edebiliyoruz. Esnaf ve sanatkarlarımızın istek ve talepleri Kooperatifimiz ve banka yetkililerince en iyi şekilde değerlendirilmektedir” açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
esnaf - 10 yıl önce
hep aynı hikaye zor durumda olan esnafa kredi çıkmıyor zor durumda olmayan alsa ne işe yarar ki tok açın halinden anlamıyor