Esnaf borçlarına yapılandırmada son gün 31 Ekim

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, esnafın kamuya olan borçlarının yapılandırılmasına yönelik 6736 sayılı kanunun yürürlüğe girdiğini belirtti. Devletin esnafa büyük bir fırsat sunarak borçların yapılandırılmasını sağladığını kaydeden Bozdağ, “Eminim bu yapılandırma, durgun olan piyasanın da hareketlenmesini ve esnafımızın derin bir nefes almasını sağlayacaktır.” dedi

Esnaf borçlarına yapılandırmada son gün 31 Ekim
06 Ekim 2016 Perşembe 13:04

KAMUYA OLAN BORÇLAR YAPILANDIRILIYOR

Açıklamalarına 6736 sayılı kanun ile ilgili bilgi vererek başlayan Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, “Esnafımızın, Maliye Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Belediyeler ile vergi , resim, harçlar, vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları, gümrük vergileri ve bu vergilerden doğan idari para cezaları, faiz gecikme faizi ve gecikme zamları, Sosyal güvenlik primleri ve buraya ait tüm cezalar ile zamlar, trafik cezaları, HGS ücretleri bu kapsamda yapılandırmaya dahil edilmiştir. 30 Haziran 2016 tarihine kadar saydığımız kurum ve ceza türlerine borcu olan esnafımız yapılandırmadan yararlanabilir.” ifadelerini kullandı.

PEŞİN ÖDEME BÜYÜK AVANTAJ GETİRİYOR

Devletin yapılandırma kapsamında mükellefe 36 aya kadar taksit imkanı da sunduğunu hatırlatan Bozdağ, “Borçlar peşin, 9, 18 ve 36 ay taksitle ödenebilir. Ancak imkanı olan esnafımız borçlarını peşin öderse hem faiz ödememiş oluyor hem de taksite bölündüğü için faiz uygulanmıyor. Dolayısıyla borçların peşin ödenmesinde büyük yarar var.” diye konuştu.

SGK BORÇLARI DA YAPILANDIRILIYOR

Bozdağ, SGK borçlarının da yapılandırıldığına dikkat çekerek, “Bu tarihi fırsattan tüm esnafımızın faydalanmasını bekliyoruz. Bilindiği üzere başvurular başladı ve son başvuru tarihi 31 Ekim 2016. Esnafımız bu tarihe kadar mümkünse son güne bırakmadan bu yapılandırmadan faydalanmalı.” dedi.

ODAYA OLAN BORÇLAR DA KAPSAM DAHİLİNDE

Yapılandırmadan Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na borcu olanların da faydalanacağını ifade eden Bozdağ, “Odamıza borcu olan üyelerimiz gelsin, borçlarını yapılandıralım.” şeklinde konuştu.

TARİHİ FIRSAT EKONOMİYİ CANLANDIRACAKTIR

Kamuya olan borçların yapılandırılması ile ilgili kanunun piyasaya da hareket getireceğini belirten Bozdağ, “Eminim uzun süredir, tabir-i caizse yaprak kımıldamadığı piyasaya bir nebze olsun hareket gelecektir. Esnafımız bu kanun ile derin bir nefes almış ve önüne daha güvenli bakacaktır. Eminim bu yapılandırma, durgun olan piyasanın da hareketlenmesini ve esnafımızın derin bir nefes almasını sağlayacaktır.” açıklamalarında bulundu.

BANKALAR DA YAPILANDIRMAYA GİDİYOR

Hükümetin yapılandırma programı kapsamında kredi ve kredi kartlarının da kapsama dahil edildiğinin altını çizen Bozdağ: “Bankalar da ihtiyaç kredisi vadesini 36 aydan 48 aya çıkarmıştır. Bunun yanında konut kredilerinin de yüzde 30’u vatandaştan karşılanan dilimi yüzde 20’ye düşürülmüş, banka tarafında verilen kredinin oranı ise yüzde 70’ten yüzde 80’e çıkarılmıştır. İhtiyaç kredisi çekmek isteyen esnafımız kredisini ödeyemediği takdirde borç banka tarafından 72 ay vade ile yapılandırılacaktır. Bazı sektörlerde 12 aydan aşağıya çekilen taksit sayısı tekrar 12 aya çıkarılmıştır. Esnafımızın hükümetin ekonomiyi canlandırmak adına yaptığı bu düzenleme inşallah iyi sonuçlar verecektir.” şeklinde konuştu.

ESNAFIMIZ DİKKATLİ OLMALI

Borç yapılandırmasının büyük bir şans olduğunu da sözlerine ekleyen Bozdağ; “Bu büyük bir şans ancak her zaman ayağımıza gelmeyebilir. Bu nedenle esnafımız ayağını yorganına göre uzatmalı ve borçlarını mümkün olduğunca ödemeye çalışmalıdır. Tüm esnafımıza hayırlı işler ve bol kazançlar diliyorum.” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.