Esnaf Odası'ndan sonra TKA da girişimci yetiştiriy

Geçtiğimiz günlerde Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından KOSGEB ile ortaklaşa düzenlenen "Girişimcilik" eğitiminin bir benzerini Trakya Kalkınma Ajansı Çerkezköy'de başattı. ÇTSO Eğitim Salonu'nda başlayan bu eğitim 10 gün sürecek. Toplam 60 saatlik kurs boyunca teori ve uygulamalı olarak kursiyerlere girişimcilik dersi verilecek. Eğitimler sonunda kursiyerleri 97 bin TL'yi bulan kredi fırsatı bekliyor.

Esnaf Odası'ndan sonra TKA da girişimci yetiştiriy
10 Haziran 2011 Cuma 00:00

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın daha önce düzenlediği "Girişimcilik Eğitimi Programı"nın bir benzerini Trakya Kalkınma Ajansı başlattı. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nda verilmeye başlayan eğitim 10 gün sürecek. 10 gün sonra kursiyerlere 'Girişimcilik' sertifikası verilecek eğitimler, 97 bin TL'ye kadar kredi kapısını da açıyor.
97 BİN TL KREDİ İMKANI VAR
Trakya Kalkınma Ajansı Çerkezköy'de "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" başlattı. Daha önce bir benzerini Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın düzenlediği eğitim KOSGEB ile ortaklaşa yapılıyor. KOSGEB destekli kredilerden yararlanma imkanı tanıyan girişimcilik eğitimi 10 gün sürecek.Toplam 60 saatlik eğitimler sonunda kursiyerlere "Girişimci Sertifikası" da verilecek.
Çarşamba günü başlayan kursun ilk dersi "Girişimcilik Niteliklerinin Sınanması, İş Fikrinin Geliştirilmesi, Yaratıcılık Egzersizi" oldu. Eğitmen Mustafa Mete tarafından verilecek eğitimler boyunca kursiyerlere iş fikirlerini oluşturma daha sonrada iş planı hazırlama yeteneği kazandırılması hedefleniyor.
Eğitmen Mustafa Mete, yeni iş kuracaklara bu kurs sonunda KOSGEB'in kredi imkanlarından yararlanma fırsatı doğacağını söyledi. KOSGEB'den 27 bin TL karşılıksız olmak üzere 70 bin TL iki yıl ödemesiz kredi alma imkanı olduğunu hatırlatan Mustafa Mete, "Hedefimiz yeni iş kuracak olan girişimcileri üretim, pazarlama ve finans konusunda eğitmek. Ayrıca iletişim, araştırma, planlama, sevk ve idare ile motivasyon konularında eğitim verilecek. 60 saat sürecek eğitimler boyunca teori ve uygulamalı test çalışmaları, grup çalışmaları yapacağız" dedi.
EĞİTİM SÜRESİNDE ŞU DERSLER İŞLENECEK
Yoğun bir talebin olduğu "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi"nde ilk gün işlenen "Girişimcilik Niteliklerinin Sınanması, İş Fikrinin Geliştirilmesi, Yaratıcılık Egzersizi" dışında Yaratıcılık egzersizleri, pazar araştırması ve iş planı yazılması, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan, gibi dersler işlenecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.