Esnaf ve sanatkarlara kamuya olan borçlarını ödeme kolaylığı

S.S Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeyi içeren 6552 sayılı iş kanunun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması ile birlikte bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanunun 11 Eylül 2014 tarih ve 29116 sayılı (Mükerrer) resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiş olduğunu söylerken, söz konusu kanunla esnaf ve sanatkarların kamuya olan borçlarına da ödeme kolaylığı sağlandığını dile getirdi

Esnaf ve sanatkarlara kamuya olan borçlarını ödeme kolaylığı
30 Eylül 2014 Salı 07:32

İlgili kanun kapsamında borçlarına ödeme kolaylığı sağlanan esnaf ve sanatkarların, kooperatiflerin takibinde bulunan kredi borçlarına da kolaylık sağlanması hususunda yoğun bir beklenti oluşturduğunu dile getiren Muzaffer Yaztepe "Bu hususta gerek yazılı gerekse sözlü olarak çok sayıda talepte bulunulmuştur" ifadelerini kullandı.
 
DÜZENLEME YAPILMASINI ZORUNLU HALE GETİRDİ
 
Kamu alacaklarının yapılandırılmasına ilişkin düzenlemenin yürürlüğe girmesinin zorunlulukları da beraberinde getirdiğini dile getiren Yaztepe "Gerek merkez birliğimize gerekse kooperatiflerimize iletilen taleplerin giderek artması kooperatiflerimiz ortağı esnaf ve sanatkarlarımızın takipteki borçlarına ödeme kolaylığı sağlanması için bir düzenleme yapılmasını zorunlu hale getirmiştir" dedi.
 
TAKİP ORANLARININ DÜŞÜRÜLMESİ SAĞLANMIŞ OLACAK
 
Uygulanacak düzenleme ile takip oranlarında düşüş olacağını dile getiren Yaztepe "Merkez Birliğimizce yapılan ve Kooperatifimizce uygulanacak düzenlemeyle kooperatif ortağı esnaf ve sanatkarlarımıza gecikme faizleri nedeniyle artan borçlarını ödeyebilme imkanı sağlanmakla birlikte aynı zamanda kooperatiflerimizce uzun süredir tahsil edilemeyen alacakların bir an önce tahsil edilmesi ve bu sayede takip oranlarının da düşürülmesi sağlanmış olacaktır" ifadelerini kullandı.
 
DEFATEN ÖDENMEK İSTENDİĞİNDE FAİZSİZ TAHSİL EDİLECEKTİR

 
Yaztepe açıklamasının devamında "24 Eylül 2014 tarihi itibariyle merkez birliğimizce uygulamaya konulan bu düzenlemeye göre kredi borcu 30 Nisan 2014 tarihinden önce kooperatif takibine intikal eden ortakların 31 Ekim 2014 günü mesai bitimine kadar kooperatife başvurmaları halinde kooperatif takibindeki asıl alacak tutarına hiçbir gecikme faizi uygulanmayacak olup; borç tutarı defaten ödenmek istendiği takdirde faizsiz tahsil edilecektir" dedi.
 
66 KİŞİ'NİN GECİKME FAİZİ 132 BİN TL
 
Borcun 6 aya kadar taksitlendirilmesi talep edildiği takdirde uygulanacak faizler hakkında da bilgi veren Muzaffer Yaztepe "Asıl alacak tutarına taahhüt tarihinden itibaren %6 faiz oranı üzerinden 6 aylık basit faiz hesaplanacak ve asıl alacak tutarı ile hesaplanan faiz tutarı toplam 6 eşit taksitte tahsil edilecektir. Uygulama 6 aylık taksit %6 faiz ile 12 aylık taksit %12 faiz ile 18 aylık taksit %18 basit faiz ile hesaplanacaktır" ifadelerini kullandı ve kredi borcu yapılandırmasından yararlanacak olan toplam 66 kişinin gecikme faizi tutarının toplamda 132 bin TL olduğunu belirtti.
 
MERKEZ BİRLİĞİNE TEŞEKKÜR ETTİ
 
Uygulamada dikkat edilecek hususlara da değinen Yaztepe "Yapılandırma talebi kooperatifçe yazılı olarak alınacaktır. Önceden icraya intikal eden borçların yapılandırılması icra nezdinde taahhüt alınacaktır. Taksitlendirme yapılan alacaklarda iki taksit üst üste ödenmediği takdirde yapılandırma iptal edilecek ve borcun tahsiline yapılandırma kapsamı dışında devam edilecektir" dedi ve "Takibe intikal etmiş kredi borcu olan esnaf ve sanatkarlarımıza ilk defa böyle bir imkan sağlayan merkez birliğimize üyelerimiz adına teşekkür ediyoruz" diyerek açıklamasını tamamladı.
 
Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.