Esnafın sıkıntısını Büyükşehire iletecek

Geçtiğimiz haftalarda Uğur Mumcu Caddesi esnafı topladıkları imza ile Çerkezköy Belediye Başkanlığı’na müracaat etmiş ve Tepe Minibüs Hattı’nın yeniden Öztrak Caddesi’nden alınarak Uğur Mumcu Caddesi üzerinden geçmesini talep etmişlerdi. Belediye Başkanı Vahap Akay’ın izinde olmasından dolayı taleplerini dile getiremeyen esnaflar, Perşembe günü Başkan Akay’ı ziyaret ederek hem dilekçelerini sundular hem de sıkıntılarını dile getirdiler

Esnafın sıkıntısını Büyükşehire iletecek
23 Ağustos 2014 Cumartesi 08:03

Esnafı dinleyen Akay, yaptığı açıklamada, “2013 yılı Kasım ayı Meclisi’nde alınan bir kararla Tepe Emlak Konutlarına giden durağı oradan kaldırarak Öztrak Caddesi’ne almışlar. Değişimin tek gerekçesi Kasım 2013 Meclisi’nde alınmış olan bir karar ve bunun uygulanma zorunluluğu var. Değiştirmek ve düzenlemek adına bende gerekli mercilerle konuşup ilgileneceğim. Sıkıntınızı en iyi şekilde anlatacağım” dedi.
DURAĞIN YENİDEN UĞUR MUMCU
CADDESİNE GELMESİNİ TALEP ETTİLER
Uğur Mumcu Caddesi üzerinde dükkan işleten yaklaşık 10 kişilik esnaf grubu Vahap Akay’ı makamında ziyaret ederken, esnaf arkadaşlarının adına konuşan Mehmet Pehlivan, dilekçelerin toplanmasında öncülük yaptığını belirterek, “Geçen hafta esnaf arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmeler sonucunda dilekçe yazmaya karar verdik. Yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda 53 esnaf arkadaşımızdan imzalı dilekçe aldık. Bizim sıkıntımız caddemizde işlerimiz iyi gitmiyor, kendimizce çevirmeye çalışıyoruz. Önce eski otogarın kaldırılması ve sonrasında da dolmuş durağının Öztrak Caddesi’ne alınması işlerimizi bitirme noktasına getirdi. Akşam saat 18.00-19.00’dan sonra siftahsız dükkan kapatıyoruz. Gündüz ne yaptıysak yaptık oda yeterli olmuyor. O durağı yeniden Uğur Mumcu Caddesi’ne alınma şansı olabilir mi?” açıklamasında bulundu.
KASIM 2013
MECLİSİ’NDE ALINAN KARAR UYGULANDI
Mehmet Pehlivan’ın yaptığı açıklamanın ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise, “2013 yılı Kasım ayı Meclisi’nde alınan bir kararla Tepe Emlak Konutlarına giden durağı oradan kaldırarak Öztrak caddesine almışlar. 30 Mart’tan önce bütün yetki Çerkezköy Belediyesi olarak bizdeydi ama 30 Mart’tan sonra yetki bizden çıktı. Minibüs hatlarının güzergahı nerede duraklayacağı gibi tüm yetkiler Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi UKOME Komisyonu’na geçti. Artık düzenlemeler onlar tarafından yapılıyor” dedi.
YETKİ BİZDEN ÇIKTI VE UKAME BAKIYOR ARTIK
2013 yılı Kasım ayında Meclis tarafından kağıt üzerinde alınmış olan kararın uygulamaya geçtiğinin altını çizen Akay, “karar mecburen uygulamaya geçtiği için hattın değişme sebebi budur. Otogar açıldıktan sonra o hattın açılması kararlaştırılmış ve böyle bir mağduriyet varsa gider UKOME’ye de anlatırız. Ama düzenleme ile ilgili neler yaparlar bilemiyorum. Tekirdağ’ın 257 köyünün tamamında UKAME bir mastır planı yaparak ulaştırmayı yeniden düzenleyecek. Yetki bizden çıktığı için uygulamayı da yapan ben değilim ve o hattı yeniden değiştireyim deme hakkım yok” diye konuştu.
HEM VATANDAŞLAR HEM DE ESNAF
MAĞDUR DURUMDA
Esnafların yanı sıra vatandaşlarında mağdur olduğunu savunan esnaf Mehmet Pehlivan, “15-20 vatandaşımız sağdan soldan duyarak bizimle irtibata geçtiler ve kendilerinin de minibüs hattının yeniden buraya alınması için imza vermeye hazır olduklarını ifade ettiler. Bu yaşadığımız sıkıntıyı vatandaşlarımıza biz yaymadık ve kendi esnafımızdan imza topladık. Eğer gerekirse vatandaşlarımızdan da 300-400 imza toplayabiliriz. Vatandaşlarımızın söylediği, biz buraya alışmıştık durak buradan kalkınca çok zor oldu ve durağı geri getirmek için ne gerekiyorsa yapalım diyorlar. İmza toplasak faydası olur mu? Hem vatandaşlar hem de esnaf mağdur durumda” ifadelerini kullandı.
RESMİ OLARAK DURUŞ NOKTASI YOK
Esnafların ziyareti esnasında makam odasında bulunan Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Kenan Erez’de konu hakkında açıklama yaparak, “Gold’un önünde normalde durak yeri resmi olarak yok. Şu anda Uğur Mumcu hattını beseleyen 5 hat vardı. 1 hat sadece Öztrak Caddesi’ne geçti ve 4 hat yine Uğur Mumcu Caddesi’nden geçiyor. Kararlarda da 5 hat orayı beslediği için o tarihlerde de Minibüsçüler Kooperatif Başkanı İlhami Yörük bize gelerek, ‘Cepe araç sığdıramıyoruz ve Gold’un önünde bulunan boşluğu kullanabilir miyiz?’ dedi. Hatta biz bir müddet cep yapmadan sarı bir çizgiyle geçiştirdik. Resmi olarak orada bir hat ve duruş noktası yok. Bu saatten sonraki taleplerle de artık UKAME ilgilenecek” şeklinde konuştu.
SIKINTILARINIZI EN İYİ ŞEKİLDE
ANLATACAĞIM
Esnafın durumunu çok iyi anladığını ifade eden Belediye Başkanı Akay, “Talebin tamamını Büyükşehir Belediyesi’ne anlatacağım. Değişimin tek gerekçesi Kasım 2013 Meclisi’nde alınmış olan bir karar ve bunun uygulanma zorunluluğu var. Değiştirmek ve düzenlemek adına bende gerekli mercilerle konuşup ilgileneceğim. Benim haricimde sizlerde topladığınız imzaları ve düşüncelerinizi Büyükşehir Belediyesi’ne iletebilirsiniz. Sıkıntınızı en iyi şekilde anlatacağım. Onlar ne karar verir bende bir şey diyemem. UKOME içinde bizde varız elimizden gelen neyse yaparız. Aynı sorunu da kısa bir süre önce Bağlık Mahallesi’nde de yaşadık ve o da Kasım 2013 de uygulanmış bir karar ve geri alma gibi bir şansımız yok” dedi.
UĞUR MUMCU
CADDESİNİNDE
IŞIKLANDIRILMASINI
İSTİYORUZ
Esnaf Mehmet Pehlivan, Belediye Başkanı Vahap Akay’dan son bir isteklerinin daha olduğunu belirterek, “Acizane bir talebimiz caddemizde mağazalaşma anlamında çok iyiyiz ama o kısımda bir ışık sorunumuz var. Akşam 18.00-19.00 saatlerinden sonra vatandaşlarımız Uğur Mumcu Caddesi’ni değil de Atatürk Caddesi’ni kullanıyorlar. Bunun en büyük sorunu da ışıklandırmanın yetersiz olmasıdır. Uğur Mumcu Caddesi, Şanlıurfa Lokantası’nın bulunduğu sokaktaki ışık sistemi gibi yada farklı bir ışıklandırma sistemi yapılsa hem esnaflar hem de vatandaşlar çok rahat edecek. Bayan müşterilerimiz saat 18.00’dan sonra caddeyi kullanmıyor ve hal böyle olunca da işlerimiz belli bir noktadan yukarıya çıkmıyor” diye konuştu.
ÇERKEZKÖY’ÜN
SORUNU KARANLIK
Cadde esnafının taleplerinin doğru yönde olduğunu belirten Başkan Akay, Çerkezköy’ün sorununun zaten karanlık olduğunu ifade ederek, “Işıklandırma sıkıntısını defalarca söyledim ve söylemeye de devam edeceğim. Buna bir düzenleme getireceğiz ama 2015’ten sonra aydınlatmanın ilçe ve Büyükşehir Belediye’ye geçme durumu var. 2015 yılında elektrik işlerinin TREDAŞ’tan Belediye’ye geçmesinin ardından Çerkezköy’ün tamamında bu aydınlatmaları artırmaya gideceğiz. Namık Kemal Bulvarı’na çıkıyoruz akşamları zifiri karanlık adı üstünde bulvar burası ve aydınlık olması lazım. Atatürk Caddesi’nde ışıklandırma kısmen yanıyor ve sorunlar var. Bu sorunları gidereceğiz ve bu sıkıntılar planlarımız arasında var” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.