Etkinliklerle dolu bir 6 ay

30 Mart’ta yapılan yerel seçimler sonrası göreve gelen Belediye Başkanı Vahap Akay ve ekibi, geride kalan 6 aylık süre içinde özellikle kültür ve sanat aktiviteleriyle ön plana çıkarken, vatandaşlar da düzenlenen etkinliklere yoğun ilgi gösterdi

Etkinliklerle dolu bir 6 ay
17 Eylül 2014 Çarşamba 07:32

Akay ve ekibi bu süre içinde, Çerkezköy’de ilk olma özelliği taşıyan etkinliklere de imza attı.

İLK OLMA ÖZELLİĞİ TAŞIYORLAR
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenlenen 1.Çocuk Şenliği, Uluslararası Taekwondo Şampiyonası, mahalle iftarları ve uzun zamandır düzenlenmeyen Sünnet Şöleni organizasyonları Akay ve ekibinin Çerkezköy'de ilk olma özelliği taşıyan etkinliklerin başında geliyor.

RAMAZAN AYI DOLU DOLU GEÇTİ
Çerkezköy Belediyesi Ramazan Ayı’nda da birçok etkinlik düzenledi. Ramazan Ayı boyunca, Çerkezköy, Veliköy ve Kızılpınar’da Emre Sönmezler konseri gerçekleştirilirken, ünlü sihirbaz Sermet Erkin, Karagöz’ün Rüyası adlı tiyatro oyunu ve Uğur Böceği Yalçın Özden de etkinlikler kapsamında sahne aldı ve Çerkezköy halkı bu etkinliklere oldukça yoğun katılım gösterdi.

KÜLTÜR GEZİLERİ DÜZENLENDİ
Öte yandan, Ramazan Ayı içinde, vatandaşlara yönelik olarak İstanbul ve Edirne’yi kapsayan kültür gezileri de düzenlendi. Ücretsiz olan gezi kapsamında her gün 60’tan fazla vatandaş, Edirne ve İstanbul’un tarihi yerlerini görme şansı yakaladı.

MAHALLE İFTARLARI YAPILDI
Ramazan’da ayrıca, yine bir ilk olan Mahalle İftarları tüm Çerkezköy genelinde devam ederken, her mahallede vatandaşlara iftar yemeği verildi.

UZUN ARADAN SONRA YAZ SPOR OKULLARI AÇILDI
Akay döneminin ilk 6 ayında, dikkat çeken bir diğer etkinlik de Yaz Spor Okulları oldu. Uzun bir süredir Çerkezköy’de gerçekleştirilmeyen Yaz Spor Okulları, bu yıl Futbol, Basketbol, Voleybol, Yüzme, Halk Oyunları, Bilgisayar, İngilizce, Masa Tenisi olmak üzere toplam 8 branşta eğitim verirken, eğitimlere 1087 öğrenci katıldı.

ULUSLARARASI TAEKWONDO ŞAMPİYONASI GERÇEKLEŞTİ

Yine spor etkinlikleri kapsamında Azerbaycan'dan 15 sporcu, İran'dan 15 sporcu, Ukrayna'dan 8 sporcu ve Türkiye'den 27 tane sporcunun katıldığı Uluslararası Taekwondo Şampiyonası Çerkezköy'de gerçekleştirildi.
 
EĞİTİM, KÜLTÜR, SANAT TEMALI GEZİLER YAPILDI
Çocukların eğitim-kültür-sanat konusunda da gelişimlerini sağlayan etkinlikler düzenlendi. İlçede ilk ve ortaokullarda başarılı olan öğrencilere ödül amaçlı olarak Florya'da bulunan Akvaryum'a ve Torium Alışveriş Merkezi’ndeki sosyal oyun alanlarına geziler düzenlendi ve tüm ihtiyaçlar Belediye tarafından karşılandı.
 
DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ'NDE ÇİÇEK DAĞITILDI
Dünya Çevre Günü'nde Çerkezköy'de bulunan anaokullarına çiçek dağıtımı yapıldı ve çocuklara çevre bilinci temasını aşılamak hedeflendi. Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde eğitim görmekte olan özel çocukları sosyal hayata ve sportif faaliyete yönlendirmek amacıyla top hediyesinde bulunuldu.
 
KONSER VE SÜNNET ŞÖLENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
6 aylık süre içerisinde en son ise Çerkezköy Belediyesi tarafından Deniz Toprak ve Gripin konseri gerçekleştirilirken Çerkezköy halkının bu konserlere ilgisi oldukça fazla oldu. Yine geçtiğimiz günlerde yine Çerkezköy için ilk sayılacak 167 çocuğun sünneti ve Sünnet Şöleni de vatandaşlar tarafından olumlu yorumlar aldı.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.