Ev hanımları pazarda stant açtı

AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanlığı’nın destekleri sonucu, ev hanımlarına iş imkanı sağlamak amacıyla Halk Pazarı’nda ev hanımlarının el işi ürünlerinin satıldığı bir stant açılırken, konuyla ilgili bilgi veren AKP Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, bu konuda oldukça fazla talep olduğunu ve ilerleyen dönem için Belediye’den daha uygun bir yer isteyeceklerini dile getirdi

Ev hanımları pazarda stant açtı
06 Nisan 2013 Cumartesi 08:23

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Yönetimi, ev hanımlarına iş imkanı sunmak ve gelir elde etmelerini sağlamak amacıyla Çerkezköy Kapalı Halk Pazarı’nda, ev hanımları tarafından yapılan el işi ürünlerin satıldığı bir stant açtı.
EV HANIMLARI İŞ İMKANI İSTEMİŞTİ
Konuyla ilgili bilgi veren AKP Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, gittikleri ev toplantılarında ev hanımlarının kendilerinden iş imkanı istediklerini hatırlatarak, “Evlere gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde, ev hanımlarının çoğu bizlerden iş imkanı istedi. Kendi yaptıkları çeyizlik malzemeleri satabilmek adına bizlerden yardım talep ettiler. Belediye Başkanımız da bu konuda ev hanımlarına söz vermişti. Biz de bu sözü gerçekleştirmiş olduk” diye konuştu.
EL EMEĞİ ÜRÜNLER SATIŞA ÇIKTI
Bu doğrultuda, Çerkezköy Halk Pazarı’nda kurdukları stant ile ev hanımlarının hazırladıkları malzemeleri satışa çıkardıklarını belirten Nuran Yeşil, bu sayede el emeği ürünleri halkın beğenisine sunduklarını dile getirerek, “Hanımlarımızın evde yaptıkları el emeği göz nuru tülbent, kaşkol, çetik, bebek yeleği, fular, masa örtüsü gibi birçok çeyiz eşyasını halkımızın beğenisine sunuyoruz. Malzemelerin satışını yönetimden arkadaşlarımız yaparken, isteyen ev hanımları kendi malzemelerini stantta bekleyerek kendileri de satabilir. Yapmış olduğumuz bu etkinlik sayesinde, artık ev hanımlarımız kendi ürettikleri malzemeleri satarak aile bütçesine katkıda bulunabilecekler” ifadelerine yer verdi.
Ev hanımlarının yapmış olduklarını ürünleri fiyatlarının da çok uygun olduğuna dikkat çeken Yeşil, “Evlenmek isteyen genç kızlarımız standımızı ziyaret ederek ihtiyaçları olan çeyizlik ürünleri alabilirler. Fiyatlar her keseye uygun bir şekilde belirlendi” dedi.
YİYECEK SATIŞI DA OLACAK
Yeşil ayrıca, Pazar gününden itibaren stantta çeyizlik ürünler dışında yiyecek satışına da başlayacaklarını dile getirerek, “Standımızı Pazar günü pazarın girişindeki bir alana taşıyacağız ve ev hanımlarının evde hazırladıkları yiyecekleri de satışa sunacağız” diye konuştu.
YAZ AYLARI İÇİN DE YER TALEP EDECEĞİZ
Bununla ilgili olarak, ilerleyen günlerde Çerkezköy Belediyesi’nden uygun bir yer isteyeceklerini de ifade eden Nuran Yeşil, Belediye Başkanı Ali Ertem’in, bu fikre sıcak baktığını hatırlatarak, “Ali Ertem Pazar Yeri’nden bizlere bir yer tahsis etti. Yaz aylarında ve Ramazan süresince akşamları da malzemeleri satabilmek adına Başkanımızdan Belediye civarından bir yer isteyeceğiz. Şu an itibariyle talep çok. Ev hanımlarının talepleri devam ettiği sürece de bu işi devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.