Eylül ayı Meclis ilk oturumu yapıldı

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nın 1. Oturumu Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapıldı.

Eylül ayı Meclis ilk oturumu yapıldı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
02 Eylül 2020 Çarşamba 11:48


Açılış ve yoklama ile başlayan Belediye Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 1 aylık aranın ardından Belediye Meclisimizin çalışmalarına kaldığı yerden devam ettiğini belirterek, “Ağustos ayında 30 Ağustos Zafer Bayramımızı coşku ile kutladık. Buradan bir kere daha 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 98. Yılını kutluyorum” dedi.
Akay’ın konuşmasının ardından Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 20.08.2020 gün 43 sayılı 7 adet Belediye hissesinin satışı hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Gündemin ikinci maddesinde ise Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 20.08.2020 gün ve 42 sayılı Belediyeye ait taşınmazların Halkalı-Kapıkule demiryolu projesi kapsamında kamulaştırması hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşüldü. Konu incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildikten sonra İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 24.08.2020 gün ve 74 sayılı Kızılpınar, Veliköy ve Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallelerindeki trafo yerleri hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi de görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.
Toplantı Belediye Meclis gündemine sonradan ilave edilen Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü’nün 237 Sayılı Taşıt Kanununun 10. Maddesine istinaden 1 adet Ford Traks şase üzerine asfalt tamir ve bakım aracı alınmasına izin verilmesi ve 2020 Belediye bütçesinin T Cetveline işlenmesi ile ilgili talebin görüşülmesi ile devam etti. Gündem maddeleri Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Zabıta Müdürlüğü’nün Çerkezköy Belediyesi’nce oluşturulan Kapalı Pazar Yeri’nde yönetmeliğe bağlı faaliyet gösteren esnafların Çerkezköy Belediyesi Pazar Yeri Yönetmeliğinin 16. Maddesine bağlı olarak gerçekleştirilecek olan mevcut kayıtlı esnafların devir işlemlerinde ödenecek bedelin tespiti hakkındaki talebi de Tarife Komisyonu’na havale edildi.
   Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Çerkezköy Belediyesi’nin Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu sona erdi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.