Eylül ayı Meclis toplantısı yapıldı

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Eylül ayı Meclis toplantısının ilk oturumu Çerkezköy Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı’nda yapıldı

Eylül ayı Meclis toplantısı yapıldı
02 Eylül 2015 Çarşamba 16:54

DERECE VE UNVAN DEĞİŞİKLİKLERİ KABUL EDİLDİ

5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 20. maddesi uyarınca toplanan Çerkezköy Belediye Meclisi’nde açılış ve yoklamanın yapılmasının ardından Çerkezköy Belediyesi’nde münhal bulunan 1 adet kadroda ünvan değişikliği yapılmasının müzakeresi görüşülerek oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Belediye’de dolu bulunan 7 adet münferit kadrolarda derece değişikliği yapılmasının müzakeresi görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi.

MEMUR DİSİPLİN AMİRLERİ YÖNETMELİĞİNDEKİ DEĞİŞİKLİK GÖRÜŞÜLDÜ

Belediye Meclis toplantısının 4. gündem maddesi olan Çerkezköy Belediyesi Memurları Disiplin Amirleri Yönetmeliği’nde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik tanziminin kabul edilmesinin ardından gündemin beşinci maddesinde yer alan 24.06.2015 tarih ve 29396 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan ‘Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol yönetmeliği’ ve 15.07.2015 tarih ve 29417 (2.Mükerrer) sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Asansör Periyodik Kontrolleri için yetkilendirilecek A Tipi Muayene kuruluşlarına Dair Tebliğ (SGM:2015/24)’ gereği, asansör periyodik kontrolleri için muayene kuruluşu tarafından alınacak ücret ve ilgili idare payının tespiti hakkında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ nün 24.07.2015 gün ve 8072 sayılı müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek oy birliği ile Tarife Komisyonu’na havale edildi.

TABANCA İADE EDİLDİ

Ardından Zabıta Müdürlüğü’nün 14.08.2015 gün ve 3053 sayılı; Kızılpınar Köyü demirbaşına kayıtlı iken Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı’nın yazısına istinaden teslim alınan tabanca Çerkezköy Belediyesi demirbaş envanterine kaydedildiğinden bahsi geçen Kırıkkale marka 7.65 mm çaplı 76137287 seri nolu tabancanın Çerkezköy Belediyesi demirbaş envanterinden düşülerek koşulsuz ve bedelsiz Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğü’ne hibe edilmek üzere Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğüne teslim edilmesi hakkında müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek, oy birliği ile söz konusu tabancanın MKE Kurumu Genel Müdürlüğü’ne iadesi kabul edildi.

MİLLİ SPORCU KÜBRA’YA ÖDÜL VERİLECEK

Başkanlık Makamının 21.08.2015 gün ve 96 sayılı Fransa’nın Schiltigheim kentinde düzenlenen 6. Avrupa Yıldızlar Tekvando Şampiyonası’nda 33 kiloda üçüncülük elde eden 13 yaşındaki Kübra Kepenek’e 5393 Sayılı Belediye Kanununun 14. maddesinin b. fıkrası uyarınca ödül verilmesi hakkındaki yazılarının müzakeresi görüşüldü. Bu gündem maddesinde konuşan Belediye Başkanı Vahap Akay, milli sporcu Kübra Kepenek’in Fransa’da yapılan Avrupa Şampiyonası’nda bronz madalya kazandığını gelecekte Çerkezköy’ü ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğine inandıklarını belirterek, Avrupa 3.’sü olan Kübra’yı Çerkezköy Belediyesi olarak ödüllendirmek istediklerini kaydetti. Belediye Meclis Üyelerinin de ödüle sıcak bakmasının ardından söz konusu gündem maddesi ödül miktarının tespit edilmesi amacı ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

MÜTEŞEBBİS HEYET SEÇİMLERİ YAPILDI

Kübra Kepenek’in ödüllendirilmesi ile ilgili gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Yalıboyu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı’nın 17.08.2015 gün ve 2015/248 sayılı Belediyeyi Yalıboyu Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyetinde temsil etmek üzere 5 asil ve 5 yedek üyenin bildirilmesi hakkındaki yazılarının müzakeresi görüşüldü. Yapılan görüşmelerin ardından Yalıboyu OSB’de Çerkezköy Belediyesi’ni iki yıl süre ile Belediye Başkanı Vahap Akay, Ensar Sivri, Yüksel Sevil, Necmettin Çınar, Funda Serviçe’nin Asil Üye, Nihat Mıstık, Binali Etyemez, İsa Kahraman, Rağbet Erol ve Serdar Ürkmez’in ise Yedek Üye olarak temsil etmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

KREDİ TALEPLERİ KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Fen İşleri Müdürlüğü’ nün 18.08.2015 gün ve 2159 sayılı Çerkezköy Belediyesi olarak Kızılpınar Mahallesi muhtelif sokak ve caddelerinde bitümlü sıcak karışım ile aşınma tabakası ve beton kaldırım yapım işleri için İller Bankası A.Ş.‘den 5.000.000,00 TL kredi kullanılması hakkında müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, bu gündem maddesinde söz alan AKP Grup Başkanvekili Seyithan Caferoğlu, bugün Meclis’ten 10 milyon TL’lik kredi talebinde bulunulduğunu fakat AKP’li Meclis Üyeleri olarak Fatih Mahallesi, İstasyon Mahallesi ve Veliköy Mahallesi’nde yapılan asfalt çalışmaları hakkında bilgilerinin olmadığını, Çerkezköy Belediyesi’nin bütçesinin durumunu, yaptığı çalışmaları, yapacağı çalışmaları bilmediklerini ve bu konuda kendilerine her Meclis toplantısı öncesi veya sonrası bilgi verilmesinin daha doğru olacağını söyledi.

“HER TÜRLÜ SORUYU CEVAPLAMAYA HAZIRIZ”

AKP Grup Başkan Vekili Caferoğlu’na cevap veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Fatih Mahallesi’nde yapılan asfaltlama çalışmalarının Meclis’ten geçtiğini ve kredi talebine Meclis Üyelerinin onay verdiğini belirterek, “Fatih Mahallesi için kredi talebinde bulunduk ve buna Meclis onay verdi. Orada hangi sokak ve caddelerde çalışma yapılacağı yazıyordu. İstasyon ve Veliköy Mahallelerimizde yapılan sıcak asfalt çalışmasını ise Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yaptı. Bir sonraki Mecliste şimdiye kadar yapılan çalışmalar ile ilgili sunum yaparız. Bu konuda bir sıkıntı yok. Ayrıca Meclis Üyelerinin veya vatandaşlarımızın her türlü sorusunu cevaplamaya da her zaman hazırız. Kapımız, telefonumuz 24 saat açık” dedi.

KIZILPINAR’IN ALTYAPISI YAPILACAK 

Kızılpınar’da TESKİ’nin altyapı çalışması yapacağını ve ihale hazırlıklarının bitmek üzere olduğunu belirten Başkan Vahap Akay, “TESKİ tarafından Kızılpınar’ın tüm altyapısı yapılacak. Çalışmaların Ekim veya Kasım sonunda başlamasını bekliyoruz. Çalışmalar başladıktan sonra tamamlanan yerler eğer Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk sahasına giriyorsa Büyükşehir, bizim sorumluluk sahamıza giriyorsa Çerkezköy Belediyesi asfalt, beton ve kaldırım çalışması yapacak. Biz de bunun için hazırlıklarımızı yapıyoruz ve kredi talebimiz de bunun içindir.” ifadelerini kullandı.

PAZAR YERİ DÜZENLEMESİ İÇİN 5 MİLYON TL’LİK KREDİ

Kızılpınar’daki çalışmalar için 5 milyon TL’lik kredi talebinin Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Fen İşleri Müdürlüğü’nün 18.08.2015 gün ve 2160 sayılı Çerkezköy Belediyesi olarak Çerkezköy’de mevcut Pazar Yeri’nin yeniden düzenlenmesi amacıyla İller Bankası A.Ş.‘den 5.000.000,00 TL kredi kullanılması hakkında müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

HİSSE SATIŞLARI İMAR KOMİSYONU’NA HAVALE EDİLDİ

Daha sonra gündemin 11. maddesinde yer alan Fen İşleri Müdürlüğü’nün 18.08.2015 gün ve 2161 sayılı ana arter yollar hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek Kızılpınar’da bulunan Millet, Vatan, Hacı Yakup, Osmanlı, Erenler Caddeleri ile Malkoçlar ve Mimar Sinan sokakları ile Çerkezköy’de bulunan Fatih, Malkoçoğlu, Narin, Mimar Sinan, Tevfik Fikret, Uğur Mumcu ve Fahri Zümbül Caddelerinin Büyükşehir Belediyesi yol ağına devir edilmesi oy birliği ile kabul edildi. Ardından Plan ve Proje Müdürlüğü’nün 20.08.2015 gün ve 269 sayılı Çerkezköy GMKP. Mahallesi 917 ada 14 parselde bulunan Belediye Başkanlığına ait hissenin Tekirdağ Sosyal Güvenlik Müdürlüğü’ne devri müzekkeresinin müzakeresinin İmar Komisyonu’na havalesinin ardından Çerkezköy ilçesi sınırları içerisindeki muhtelif parsellerdeki Belediye hisselerinin satışının müzakeresi görüşülerek, oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.

SPOR ALANI DÜZENLEMESİ İMAR KOMİSYONU’NDA

Hisse satışlarının İmar Komisyonu’na havale edilmesinin ardından İstasyon Mahallesi Cengiz Topel Caddesi üzerinde spor alanı düzenlenmesine ilişkin 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı değişikliği teklifi ve eklerinin, aynen ve değiştirilerek onaylanması hakkında yetkinin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesi hakkında Plan ve Proje Müdürlüğü’ nün 20.08.2015 gün ve 266 sayılı müzekkeresinin müzakeresi ile İstasyon Mahallesi Fevzipaşa Caddesi ve Çorlu Deresi arasında kalan alana ait 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı değişikliği teklifi ve eklerinin, aynen ve değiştirilerek onaylanmasına ilişkin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine yetki verilmesi hakkında Plan ve Proje Müdürlüğü’ nün 20.08.2015 gün ve 267 sayılı müzekkeresinin müzakeresi oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.

MİMARİ ESTETİK KOMİSYON KURULACAK

Çerkezköy’de yapılan yapıların mimarı, estetik, teknik ve benzeri özellikleri hakkında düzenlemeler yapmak ve kararlar almak amacıyla Belediye’nin bünyesinde Mimari Estetik Komisyonu’nun kurulmasının müzakeresi görüşülüp İmar Komisyonu’na havale edildikten sonra Tredaş Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. Çorlu İşletme Müdürlüğü’ nün 20.07.2015 gün ve 2011 sayılı şirketlerince Çerkezköy ilçesi yatırım programı doğrultusunda tesis edilmesi planlanan 6 adet trafonun imar planı değişikleri talebi de İmar Komisyonu’na havale edildi.

VELİKÖY OSB MÜTEŞEBBİS HEYETİ TEMSİLCİLERİ SEÇİLDİ

Meclis toplantısı gündemin son maddesinde yer alan Veliköy Organize Sanayi Bölgesi’nin 24.08.2015 gün ve 2015/441 sayılı Kurumunuzu Veliköy OSB Müteşebbis Heyetinde temsil etmek üzere 5 asil ve 5 yedek üyenin seçimi ile sona erdi. Yapılan seçimler sonucunda Veliköy OSB Müteşebbis heyeti Asil Üyeliklerine Çerkezköy Belediye Başkanı  Vahap Akay, Meclis Üyeleri Ayfer Dönmez, Serdar Ürkmez, Uğur Erem ve Ali Çalışkan seçilirken, Yedek Üyeliklere Nedim Yılancı, Ali Dede, İsa Kahraman ve Funda Serfiçe seçildiler.

MECLİS ÜYESİ REMZİ GARİP KONUŞTU

Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından söz alan Meclis Üyesi Dr. Remzi Garip, her Meclis toplantısında hisse satışlarının geldiğini ve daha önce yapılan uygulamalarda vatandaşların mağduriyetinin söz konusu olduğunu belirterek, yapılan hisse satışlarından gelecek para ile veya yapılacak bir çalışma ile bu mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca Ambardere’de 20 yıl önce uygulama yapıldığını fakat bölgeye yatırım yapılmadığını iddia eden Dr. Remzi Garip, Ambardere’nin de Çerkezköy’ün bir parçası olduğu gerçeğinin unutulmaması gerektiğini ve orada oturan insanların büyük bir kısmının da CHP’ye oy verdiğini söyledi. Meclis üyesi Garip son olarak ise son zamanlarda kahvehane önlerine çıkmalar yapıldığını, bunların hukuki bir dayanağının olup olmadığını sordu.

AKAY, GARİP’E CEVAP VERDİ

Meclis Üyesi Dr. Remzi Garip’e cevap veren Belediye Başkanı Vahap Akay, daha önce yapılan imar uygulamalarında vatandaşların mağdur olduğuna katıldığını fakat hisse satışlarından gelen para ile bunun çözümünün mümkün olmadığını belirterek, Belediye bütçesinin rahatlaması ve kaynak yaratılması durumunda bu sıkıntıların çözülebileceğini kaydetti.

“HİZMET GÖTÜRÜRKEN OY VERDİ, VERMEDİ DİYE BAKMAYIZ”

Ambardere ile ilgili ise TESKİ’nin altyapı çalışması yapacağını ve bölgenin altyapısının yapılacağını, ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin 7-8 noktada menfez çalışması yaptığını, bu çalışmalar bittikten sonra üstyapı çalışmasına ağırlık vereceğini ve diğer rutin Belediye hizmetlerinin de aksatılmadan sunulduğunu söyledi. Hizmet götürürken oy verdi, vermedi şeklinde asla bir yaklaşımlarının ve bakış açılarının olmadığın kaydeden Belediye Başkanı Vahap Akay, Hallaçlı Yolu üzerinde köprü genişletme çalışması yaptıklarını fakat köprüyü açınca köprünün kolonlarının oynadığını fark ettiklerini ve bu nedenle çalışmaların uzadığını belirtti. Kahvehane önüne yapılan çıkmaların çekme mesafesi içinde olduğunu ve talep edildiğinde sökülebilir olduğunu belirten Akay, son günlerde bu talepte artmanın olduğunu ve bununla ilgili bir çalışma yapmayı planladıklarını ifade etti.

İKİNCİ OTURUM CUMA GÜNÜ YAPILACAK

Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Belediye Meclisi’nin Eylül ayı Meclis toplantısının ilk oturumu tamamlandı. Belediye Meclisi, Komisyonlara gönderilen konuları görüşmek ve karara bağlamak üzere Cuma günü saat 15.00’da yeniden toplanacak.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.