Fahri Konsolostan ÇTSO ziyareti

Bulgaristan'ın Rusya fahri konsolosu Tonko Fotev ÇTSO'yu ziyaret etti. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı'nın daveti üzerine gelen Fotev, ÇTSO'da bir tanıtım toplantısı yaptı. Fotev ve beraberindekiler, Bulgaristan-Rusya-Kazakistan üçgeninde ticaret üzerine bilgi alışverişinde bulundu

Fahri Konsolostan ÇTSO ziyareti
05 Temmuz 2014 Cumartesi 07:56

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Bulgaristan'ın Rusya fahri konsolosu Tonko Fotev'i ağırladı. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Seçkin ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Meclis Üyelerinin misafir ettiği Rusya Fahri Konsolosu Tonko Fotev, ÇTSO üyelerine Bulgaristan-Rusya-Kazakistan üçgeninde ticaret, ithalat-ihracat, yapma teklifinde bulundu.
KAPAKLI'YI ZİYARET ETTİLER
Bulgaristan'ın Fahri Konsolosu Tonko Fotev  Bulgaristan-Rusya-Kazakistan da ithalat ihracat yapan iş adamları ile birlikte Kapaklı'yı ziyaret etti. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ile görüşen Fotev, daha sonra Kapaklı, Çerkezköy ve civarında faaliyet gösteren işadamları ile tanışmak amacıyla Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Ziyaret sırasında ÇTSO Konferans Salonu'nda bir de sunum yapan Tonko Fotev ve beraberindekiler Bulgaristan-Rusya-Kazakistan üçgenine bölgemizden ticaret yapmak isteyen işadamlarına yardım ve destek verebileceklerini kaydetti.
KAZAKİSTAN HAKKINDA SUNUM YAPTILAR
ÇTSO Konferans Salonu'ndaki ticari tanıtım işbirliği programında konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Belediyelerin her zaman alt ve üst yapı yapma görevleri olmadığını bunun yanı sıra ülkelerinin ve bölgelerinin ticari gelişimine de katkıda bulunmaları gerektiğini savundu. Mandalı, Kapaklı Belediye Başkanı olarak bölgemizdeki sanayicilerin, fabrikaların dış dünyaya açılması için gayret gösterdiklerini belirtti. Daha sonra Bulgaristan'da ticaret yapan bir firmanın Rus yöneticisi Yana Stoletova, Kazakistan hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Kazakistan'ın nüfusu, coğrafi yapısı hakkında bilgi veren Yana Stoletova özellikle de ticareti üzerine bilgiler aktardı. En fazla yetişen ürünler, ithalat ve ihracat konumu hakkında bilgi veren Stoletova, Kazakistan'ın 1 milyar dolar ihracat ve 2 milyon dolar da ithalat yaptığını söyledi.
PLAKET VERDİLER
Yana Stoletova'nın Kazakistan hakkındaki sunumunun ardından Türkiye-Bulgaristan-Kazakistan ile ticaret hakkındaki bilgilendirme fahri konsolos Tonko Fotev tarafından sürdürüldü. Fahri konsolos Fotev, konuşmasında gelecekte Türkiye-Bulgaristan-Kazakistan ticareti işbirliğinin geliştirilmesi ve değerlendirilmesi için katkıda bulunmaya hazır olduklarını vurguladı. Program Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Seçkin'in misafir fahri konsolos Fotev ve Bulgaristan'da faaliyet gösteren bir firmanın yöneticisi olan Yana Stoletova'ya plaket vermesi ile sona erdi. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Seçkin, "Odamıza yapmış olduğunuz ziyaret nedeniyle sizlere teşekkür ederim" dedi.
Plaket törenin ardından Bulgaristan'dan gelen firma yetkilileri ile ÇTSO üyeleri arasında ikili ilişkilere geçildi. Ancak ÇTSO'da yapılan toplantıya beklenen sayıda işadamı ve sanayici katılmadığı gözlendi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.