Faik Öztrak verdi veriştirdi

CHP Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Ekrem İmamoğlu'nu hedef alan sözlerine tepki göstererek, “Napolyon'un bir dönem Fransa İçişleri Bakanı Fouche için söylediği sözleri hatırlıyorum. Fouche için diyor ki Napolyon: Yaşamım boyunca tanıdığım en kusursuz dönek” dedi.

Faik Öztrak verdi veriştirdi
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
13 Haziran 2019 Perşembe 13:18

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İÇİN ‘KİBİRLİ’ BENZETMESİNDE BULUNDU
CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, basın toplantısı düzenledi. Öztrak, düzenlenen toplantıda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya tepki gösterdi. Toplantıda açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Öztrak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nu hedef alan sözler sarf eden Soylu’ya tepki gösterdi. Bir gazetecinin; “Sayın İmamoğlu’nun bayram tatili geçirdiği süre içerisinde Süleyman Soylu’nun bir takım eleştirileri ve ithamları oldu. Özel uçağın Koç Grubu tarafından tahsis edildiğini ifade etti. Ayrıca bu uçakla nereye götürüldü sorusunu sordu, bu bir. İkincisi, geçen ki toplantıda söylediniz gerçi ama biraz daha açarak ifade eder misiniz? Sayın Binali Yıldırım’ın bu Kürdistan açılımı, tırnak içinde, Diyarbakır’da yaptığı Kürdistan söylemi, PKK ifadesi, Kürtçe kurslar açabiliriz değerlendirmelerini siz nasıl buluyorsunuz?” sorusuna Öztrak; “Bir kere şunu açıkça ifade edeyim, geçen defa da söyledim. Bu soruların muhatabı CHP değil. Bir, bu sorunun muhatabı Sayın Devlet Bahçeli. İki, yine o dönemde “Türkiye’de Kürdistan diyen varsa çeksin Kürdistan’a gitsin” diyen sarayın kibirli adamı. Dolayısıyla onlar ne cevap verecekler bu sorulara biz de merakla bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.
“EN KUSURSUZ DÖNEK”
Açıklamalarını şu sözlerle sürdüren Öztrak; “Şimdi gelelim bu Karadeniz seyahatinde yaşananlara. Bir kere birinci tespit şu, Ekrem İmamoğlu Karadeniz gezisinde muhteşem bir şekilde karşılandı. Tabi bu Saray kanadında çok ciddi bir telaş ve korku yarattı. Yine bir başka tespit, Saray seçimlerde milleti kışkırtma, toplumsal huzuru bozma rolünü de öyle gözüküyor ki atama İçişleri Bakanına vermiş durumda. Uçağı kiralayan şirket bu uçağın kiralık olduğunu, kirasının ödendiğini, aynı şekilde helikopter ve uçakları iktidarın bakanlarına da yine iktidarın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayına da kiraladıklarını ifade ettiler. Dolayısıyla bu söylenenlerin hepsi mesnetsiz kaldı ama burada bir provokasyon bir tahrik olduğu da açık. Yani seçmenlerin ve yurttaşlarımızın güvenliğini sağlamakla, seçimin adaletini gözetmekle görevli olan atama İçişleri Bakanı bizatihi çıkıyor tahriklerde bulunuyor. Ona buna hakaretler ediyor, ortamı zehirlemeye kalkıyor. Şimdi ben buradan şunu hatırlıyorum. Bu bakanın daha önce başka bir partiyken AK Partililere sarf ettiği sözleri hatırlıyorum. Yine ne deyim burada diyeceğim şey şu, “üslubu beyan ayniyle insan.” Yine bu olan bitene baktığım zaman insan ister istemez Napolyon’un bir dönem Fransa İçişleri Bakanı Fouche için söylediği sözleri hatırlıyor. Fouche için diyor ki Napolyon “Yaşamım boyunca tanıdığım en kusursuz dönek.” Şimdi atama bakanın gerçekdışı iddialarından ve provokasyonlarından daha tehlikeli olan bakan konuştukça birileri de bundan görev çıkarıyor ve ülkemizin huzurunu açıktan özellikle sosyal medyada tehdit etmeye başlıyorlar. Eline silah alıp sosyal medyaya çıkıyor milleti taciz ediyorlar. Şimdi bu bakanın bunlar hakkında işlem yapması lazım ama onlarla meşgul değil. O tahrik alanında kendini görevli görüyor. Hiç mi akıl, izan, vicdan yok? 31 Mart’tan önce sarayın millete illet, zillet, terörist diyen dili Ankara’da Sayın Genel Başkanımıza dönük bir linç girişimine dönüştü. Bu linçe girişen inek hırsızlarına çok ciddi taviz verildi. Partiden ihraç edilecekleri söylendi. Soruyoruz partiden ihraç edildiler mi diye ama çıt yok. Buradan tekrar soruyorum, Genel Başkanımıza linç girişiminde bulunan kitlenin içinde yer alan o inek hırsızı AK Partiden ihraç edildi mi, edilmedi mi? Gerçekten çok ciddi bir kurumsal ve ahlaki tahribat içindeyiz. Çok teşekkür ediyorum” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.